به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله خجسته پور بعدازظهر یکشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان سمنان به میزبانی سالن غدیر استانداری ضمن بیان اینکه تحقق ۱۰۰ درصدی پویش کنترل فشارخون در استان سمنان پیشبینی میشود، ابراز داشت: به کار بردن واژه بسیج در بحث کنترل فشارخون بالا یعنی یک اقدام و تلاش همگانی تا از شیوع برخی بیماریهای غیر واگیردار جلوگیری شود.
وی بابیان اینکه بسیاری از بیماریهای واگیردار با بسیج همگانی طی دهههای قبل کنترلشده است، اضافه کرد: انجام پروسه، اقدامات آگاهیرسانی و اطلاعرسانی در موفقیت طرحهای همگانی اینچنینی نظیر کنترل فشارخون بسیار حائز اهمیت است.
لزوم اجرایی شدن سند جامع سلامت
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان بابیان اینکه امروز بعد از موفقیتهای به دست آمده در حوزه بیماریهای واگیردار میبایست در حوزه کنترل بیماریهای غیر واگیردار نیز ورود کرد، ابراز داشت: آغاز اقدامات پیشگیرانه از مناطق با تراکم جمعت بالا مثل کارخانهها، دستگاههای دولتی و ادارات و همچنین سایر نقاطی که تجمع انسانی وجود دارد، میتواند درصد موفقیت طرح را افزایش دهد.
خجسته پور بابیان اینکه سند برنامه جامع سلامت طی جلسهای که در اواخر سال گذشته برگزار شد، به تصویب رسید، تصریح کرد: اکنون میبایست به صورت جدی اجزای این سند طی عقد تفاهمنامههایی فیمابین دانشگاه علوم با دستگاههای هدف و استانداری، اجرایی شود.
وی بابیان اینکه نظام ارجاع بیمار، یک نظام کارا و مطلوبی که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته اجرایی شده و نتایج ارزندهای نیز به همراه داشته است، اضافه کرد: نشان دادن موفقیت اجرایی این طرح در کشورهایی که طی چند سال اخیر این نظام ارجاع بیمار را اجرایی کردند، یکی از کارهایی است که میتواند در حوزه فرهنگسازی مؤثر واقع شود.
بیان اثرات خوب انجام طرحها برای مردم
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار سمنان بابیان اینکه معمولاً هر تغییری در طول تاریخ هرچند مثبت با مقاومت همراه بوده است، ابراز داشت: میبایست تا با جدا شدن از بحثهای پیرامون این موضوع و حواشی آن، راه اجرایی این مهم شروع شود و هیچگونه نگران تبعات آن نباشید چراکه زمانی که اثرات مثبت آن بر مردم عیان شود، روال اجرایی نیز تسهیل میشود.
خجسته پور در ادامه تصریح کرد: امروز علی رغم اینکه مردم خواهان این هستند که از تمامی تخصصها استفاده کنند، شرایطی به وجود آمده که بعضاً بیمهها نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند و برای حل این مشکل سقف تعهدات تعیین میکنند.
وی افزود: متأسفانه شاهد این هستیم که درجاهایی که سقف تعیینشده است، نیازمندانی پشت درب انتظار مانده و کسانی که نیاز ندارند از انواع خدمات پزشکی بهرهمند میشوند که امیدواریم با تسریع در اجرایی شدن نظام ارجاع بیمار، این نقیصه برطرف شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست مقررشد تا دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز به صورت ویژه پایکار باشد و در حوزه استحفاظی شهرستانهای شاهرود و میامی نیز اجرایی شدن این موارد در دستور کار قرار گیرد.