اردبیل – معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری از تکمیل و فعال کردن طرح‌های راکد روستایی در کشور با هدف اشتغالزایی، توسعه و جلوگیری از تخلیه روستاها خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد امید پیش از ظهر چهارشنبه در کارگروه تخصصی اشتغال اردبیل تصریح کرد: دولت این مهم با توجه به وجود شمار قابل توجهی طرح‌های راکد در روستاها در اولویت قرار داده است.

وی با بیان اینکه تا زمان فعال نشدن طرح‌های راکد روستایی طرح جدیدی در این مناطق آغاز نخواهد شد، ادامه داد: توسعه اشتغال و دستیابی ساکنان روستایی به درآمدهای پایدار و در نتیجه ماندگاری روستاییان در روستاها از جمله اهداف دولت است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به کاهش جمعیت روستایی کشور یادآور شد: بیکاری دلیل عمده مهاجرت از روستاها طی چهار دهه گذشته بوده لذا باید طرح‌های اشتغالزایی و تولیدی در روستاها مورد توجه قرار گیرد و دولت نیز در این راستا گام برمی دارد.

وی با اشاره به ترکیب جمعیتی در مناطق شهری و روستایی متذکر شد: با وجود افزایش جمعیت طی دهه‌های گذشته، جمعیت روستایی کاهش یافته چنانچه امروزه ۷۴ درصد جمعیت کشور در شهرها و ۲۶ درصد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

امید دلیل عمده مهاجرت از مناطق روستایی به شهری را بیکاری عنوان کرد و بیان داشت: ضروری است برای ماندگاری جمعیت روستایی فرصت‌های جدیدی بویژه در بحث اشتغال و تولید و رونق اقتصادی ایجاد شود.

وی در این زمینه از تخصیص اعتباری بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد ریال به بخش تسهیلات طرح پایدار اشتغال روستایی طی دو سال اخیر خبر داد و افزود: از این رقم تاکنون ۷۳ هزار میلیارد ریال در قالب تسهیلات طرح اشتغال پایدار روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه مابقی این تسهیلات با رقم ۱۰۰ هزار میلیارد ریال قرار است امسال پرداخت شود، عنوان کرد: این اعتبار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و به طرح‌های اشتغالزای روستایی معرفی شده به بانک‌ها پرداخت خواهد شد.

وی همچنین به لزوم توجه به بحث کارآفرینی و سرمایه گذاری در روستاها تاکید کرد و یادآور شد: روستاهای کشور از جمله روستاهای استان اردبیل با توجه به شرایط و قابلیت‌های بی نظیر در زمینه‌های مختلف می‌تواند به بستری برای سرمایه گذاری و کارآفرینی تبدیل شود.

امید سرمایه گذاری در زمینه توسعه تولیدات گلخانه‌ای، پرورش دام، گردشگری و بوم گردی روستایی و… را از جمله فرصت‌های سرمایه گذاری در روستاهای کشور برشمرد.