به گزارش خبرنگار مهر، جلسه شورای شهر تبریز قبل از ظهر امروز یک شنبه در عمارت تاریخی ساعت تبریز و با حضور اعضای شورا و شهردار تبریز برگزار شد.
فریدون بابایی اقدم عضو شورای شهر تبریز در این جلسه خطاب به شهردار گفت: به طور شفاف بگویید که چرا افزایش اضافه کاری کارکنان شهرداری محاسبه نمیشود. حداقل ۵۰ نفر از هفته قبل تا کنون با من تماس گرفتهاند و این مشکل را مطرح کردهاند.
وی ادامه داد: به شرکت همشهری سه ماه فرصت دادهایم. الان بعد از این مدت چه کار باید کنیم مخصوصاً در مورد تبدیل وضعیتها که نیاز است بررسیهای جدی انجام شود.
بابایی اقدم اظهار داشت: باید لایحه بهره وری نیروی انسانی ارائه شود تا میزان بهره وری نیروها مشخص شود.
شهرداری تبریز در تلاش است مصوبات شورا را عملی کند
ایرج شهین باهر شهردار تبریز نیز در این جلسه گفت: در بودجه ۹۸، ۲۰ درصد افزایش حقوق را پیش بینی شده بود اما ۳۶ درصد عمل شد. تلاش ما این است که در قالب بسته مصوب شورا را عملی کنیم.
وی با اشاره به موضوع پرداخت حقوق کارکنان مجموعه شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: تمام حقوق کارکنان شهرداری یکسان و با عرف معمول پرداخت میشود.
وی با اشاره به تلاشهای مجموعه شهرداری برای جذب سرمایه گذار، گفت: به دنبال جذب سرمایه گذاری هستیم که بتواند در پروژههای ما ایجاد ارزش افزوده کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه امروز وضعیت اقتصادی در ساخت و ساز مشخص نیست، گفت: در حال حاضر توجیه و امنیت اقتصادی برای بخش خصوصی وجود ندارد. فضا اکنون برای سرمایه گذاری مناسب نیست و اکثر سرمایهها به سمت طلا و دلار میرود.
وی با تاکید بر لزوم جذب سرمایه گذار واقعی، تصریح کرد: به دنبال حل و فصل موارد و مشکلات قبلی هستیم که چند سال است هنوز تعیین تکلیف نشدهاند.
شهین باهر با بیان اینکه در حال حاضر بیشتر سرمایه برداری اتفاق میافتد تا سرمایه گذاری، افزود: ما به سرمایه گذاری نیاز داریم که بیاید و برای شهر هزینه کرده و نیاز شهر را برطرف کند.
هزینههای جاری شهرداری تبریز کاهش یافته است
محمدباقر بهشتی دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: اگر سقف درآمد و هزینهها تغیر یابد، لایحه متمم بودجه ارائه میشود که بعد از تقدیم این لایحه، باید لایحه تفریغ بودجه از طرف شهرداری ارائه شود.
وی گفت: هزینههای جاری در کل کاهش یافته اما هزینه پرسنلی یک درصد افزایش یافته است.
محمدباقر بهشتی دیگر عضو شورا نیز در ادامه با بیان اینکه برای تدوین شیوه نامه سرمایه گذاری ماه ها زمان صرف شده است، خاطرنشان کرد: شهرداری باید برای رونق اقتصادی شهر تلاش کند.
وی ادامه داد: در بودجه سال ۹۸ ردیف های برای فعالیت مدیریت سرمایه گذاری لحاظ شده است، وظیفه شورای شهر بستر سازی در امر سرمایه گذاری است که انجام داده است و شهرداری وظیفه دارد با دیده وسیع به این موضوع نگاه کند.
شهین باهر شهردار تبریز نیز در این خصوص گفت: سابقهای ندارد همه پروژههای شهردار یها انجام شود بعضی موارد از دست ما خارج است.
وی ابراز داشت: ۳۴ درصد هزینه جاری را مدیریت کرده و ریخت و پاش ها را جمع کردهایم که اعضای شورا به این موضوع توجه نمیکنند. دولت در بحث اتوبوس اصلاً کمکی نکرد که از دست ما خارج است.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: شهردار تبریز برای فعال کردن حوزه سرمایهگذاری تلاش جدی انجام داده است.
سونیا اندیش افزود: شهردار تبریز برای سرمایه گذاران زمان ویژه اختصاص داده است. با این وجود از شهردار درخواست میکنم برای اصلاح ساختار و مشکلات این حوزه تلاش جدی انجام دهند.
اندیش نیز در ادامه گفت: تا به حال به موضوع سرمایه گذاری بیشتر به صورت تشریفاتی نگاه شده است. سرمایه گذار در حوزههای تولید و خدمات به دنبال رویش است.
وی با طرح این سوال که چرا سیاستهای تشویقی برای جذب سرمایه گذاری تا به حال ارائه نشده است، گفت: آیا ممیزی و آنالیزی از پروژههای مشارکتی وجود دارد و اینکه روش احراز اهلیت سرمایه گذاری چگونه است.
نایب رئیس شورای شهر تبریز همچنین در ادامه این جلسه به بیان مشکلات حوزه سرمایه گذاری پرداخت.
تفاوت سرمایهگذار و پیمانکار باید مشخص شود
مدیر سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری تبریز نیز در این جلسه گفت: تفاوت سرمایهگذار و پیمانکار باید مشخص شود. مطالعه اطلس سرمایهگذاری برند شهر و فرصتهای سرمایه گذاری را انجام دادهایم.
رضا جمالی ابراز داشت: سیاستهای تشویقی ما ضعیف و ابتدایی است و این باعث میشود با شهرهای درجه ۳ استان تفاوتی نداشته باشیم در حالی که تبریز کلانشهر است و باید به عنوان سازمانی تخصصی در این خصوص پاسخگو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم زمینه جذب سرمایه گذار را در شهر فراهم کنیم گفت: بر اساس دستور شهردار تبریز ٣١ پروژه تعریف شده که این پروژهها نیز به بستههای سرمایه گذاری تبدیل میشوند تا شاهد جذب سرمایه گذار باشیم.
محمد اشرف نیا دیگر عضو شورا نیز در این رابطه گفت: اینکه سرمایه گذاری واقعاً تحقق یابد نتیجهای نداشته است، باید در دیدگاههای سرمایه گذاری تغییراتی ایجاد شود، هم خود شورا و شهردار و سرمایه گذاران و حتی گاهاً باید دیدگاه مسئولان شهری تغییر یابد.
وی با بیان اینکه تبریز به گونه ای شده است که همه مسئولان در امر سرمایه گذاری دخالت میکنند، گفت: دستگاه کشوری وجود دارد که قصد داشت پروژهای در شهر تبریز اجرا کند ولی به دلیل عدم همکاری مسئولان شهری پروژه به اصفهان انتقال یافت.
وی خاطرنشان کرد: مدیر سرمایه گذاری فقط مشکلات را بیان کردند و پروژههایی تعریف کردند که اصلاً فعالیتی در آنها وجود ندارد و فقط بر روی کاغذ نوشته شدهاند، شهرداری در جلسهای محرمانه موانع و مشکلات سرمایه گذاری را اعلام کند که چه دستگاهها یا چه کسانی مانع از سرمایه گذاری در شهر تبریز هستند.
در پایان این جلسه لایحه اخذ تسهیلات ۱۹۰ میلیارد تومانی برای آغاز پروژه عمرانی پارک بزرگ تبریز به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.