تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۸۶ - ۱۵:۴۵

سال 85، سالی پر فراز و نشیب و همراه با رخدادهای مختلف در بخش های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای شهر3 میلیون نفری مشهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر درمشهد، سال 85 با یک خبر خوش و تا حدی غافلگیرانه آغاز شد.  20 فروردین محمود احمدی نژاد در حرم مطهر رضوی حضور یافت و در جمع عده زیادی از سران عالی رتبه کشور، مدیران، مسئولان و مردم، خبر خوشی را که پیش از این  بارها وعده اش را داده بود اعلام کرد. رئیس جمهور در مشهد به طور رسمی اعلام کرد که دانشمندان ایرانی به چرخه سوخت هسته‌ای دست یافته اند. این مسئله بار دیگر عزت و اقتدار ایرانیان را به رخ جهانیان کشید

جیره بندی آب در مشهد

فصل تابستان 85 در حالی آغاز شد که مشهد بیش از هر سال عطش تشنگی را احساس می کرد. کمبود  بارندگی درسال 84 و کاهش نزولات  آسمانی از یک سو و گرمای زیاد هوا در تابستان، اتفاقی را که پیش از این  نیز قابل پیش بینی بود، محقق کرد و آب شرب مشهد جیره بندی شد و شرکت آب و فاضلاب شهر مشهد را بر اساس روزهای هفته به هفت منطقه تقسیم کرد که در هر روز آب از ساعت 8  صبح تا 8 شب قطع گردید. این سیاست اگر چه تا روزهای  پایانی تابستان ادامه یافت اما مشکل کم آبی  شهر را حل نکرد. کاهش آب سد طرق از 6/14 میلیون متر مکعب به 4/5  میلیون و سد کارده از 21 میلیون به 6/14 میلیون متر مکعب درحالی روی داد که مشهد با ورود بیش از15 میلیون زائر و توریست در تابستان روبرو بود.  

انتخابات پرشور 24 آذر

پس از اعلام خبر خوش موفقیت های هسته ای ایران در مشهد، انتخابات شورا وخبرگان رهبری مهمترین رویداد سیاسی سال 1385 بود. حدود 60 درصد واجدان شرایط در این دو انتخابات ، در بیست و هفتمین  سال پس از پیروزی  انقلاب اسلامی  شرکت کرده و اعضای دوره سوم شورا و چهارمین دوره خبرگان رهبری را انتخاب  کردند. 

پس از حضور پرشور وغرور آفرین مردم در پای صندوق های رای، مشهد برای اولین بار پاکسازی سریع و 8 ساعته دیوارها و معابر پس از انتخابات را تجربه کرد و ماموران شهرداری صبحگاه 25 آذر، شهررا از تبلیغات  کاندیداها پاک کردند.

پروژه های جدید شهری

در سالی که گذشت، چند پروژه مهم عمرانی در مشهد افتتاح شد و شهر به لحاظ معماری در برخی نقاط شکل و شمایل تازه ای به خود گرفت.
افتتاح طبقه سوم پل میدان آزادی آن هم دو ماه پیش از موعد مقرر، بزرگترین پروژه ای  بود که در این زمینه انجام شد. این پل با طول 260 متر و ارتفاع 5/5 متر نسبت به پل زیرین خود، چهره ای  زیبا و مدرن به یکی از قدیمی ترین میادین مشهد داد.   تعریض بزرگراه شهید کلانتری به طول 7/3  کیلومتر که در نهایت به این پل ختم می شود، رفت و آمد خودروها دراین میدان را روان تر کرد و حجم ترافیک  آن را تا حد زیادی کاهش داد.

بهره برداری از دو پارکینگ طبقاتی با زیربنای 6500 متر، نیز از اقدامات خوب دیگر شهرداری مشهد در سال 85 بود.

در ماه های پایانی سال، شهرداری سیاست زیباسازی و تعریض برخی معابر و میادین را در پیش گرفت. تغییر نماد میدان جانباز، انتقال نماد میدان پارک به فرودگاه و نامگذاری میدان نمایشگاه به میدان انرژی هسته ای از دیگر اقدامات  شهرداری مشهد دراین زمینه بود.

 سقوط هواپیما

علاوه بر همه این اتفاقات خوب ، مشهد در شهریورماه 85 ، حادثه دلخراش سقوط یک هواپیمای مسافربری را هم تجربه کرد.  یک فروند هواپیمای مسافربری که از بندر عباس عازم مشهد بود، به هنگام فرود در فرودگاه مشهد دچار آتش سوزی شد که  در این سانحه دلخراش 28 تن از مسافران جان خود را از دست  دادند وعده زیادی مجروح و مصدوم شدند. این هواپیمای  متعلق به شرکت ایران ایرتور در سال 1990 ساخته شده بود و به گفته مسئولان تنها 17 سال عمر داشت. بعدا اشتباه خلبان و برخی مسئولان فرودگاه ، مهمترین علت وقوع این حادثه اعلام شد.