به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا آشناگر ظهر یکشنبه در سی و چهارمین آئین تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی استان سمنان به میزبانی سالن جلسات جهاد کشاورزی سمنان ضمن بیان اینکه در سطح استان مجموعه ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از منابع جدید نیاز است، ابراز داشت: از این میزان ۱۵۰ میلیون مترمکعب نیاز بخش معدن و صنعت و ۵۰ میلیون مترمکعب نیاز آب شرب محسوب میشود.
وی برگزاری همایش انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی را یک اقدام خوب و مطالبه عمومی مردم برشمرد و افزود: در فضای مجازی موجود در برخی شهرستانهای استان چنین تصور میشود که منظور از انجام پروژه انتقال آب، فقط تأمین نیاز آبی شهر سمنان است، در حالی اصلاً چنین نیست.
آب دریای خزر قابل استفاده در شرب و صنعت
استاندار سمنان بابیان اینکه بر اساس مطالعات و برنامه ارائهشده طول خط انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی به میزان ۱۸۰ کیلومتر برآورد شده است، ابراز داشت: مجموع خط انتقال آب در سطح استان به ۶۶۴ کیلومتر یعنی از ایوانکی تا میامی میرسد و تکتک شهرستانهای استان مشمول تأمین آب از دریای خزر شده و هیچ شهرستانی از این امکان محروم نخواهد شد.
آشناگر در ادامه تصریح کرد: آب در نظر گرفتهشده در پروژه انتقال آب دریای خزر به استان سمنان صرفاً در بخش شرب و معدن و صنعت به مصرف خواهد رسید و بههیچوجه موضوع بهرهمندی بخش گردشگری و کشاورزی در این پروژه مطرح نیست.
وی بابیان اینکه سهم بخش کشاورزی استان متأسفانه به دلیل محدودیت منابع آبی بسیار محدود گزارش میشود بهنحویکه تنها دو درصد از زمینهای این استان به کشاورزی اختصاصیافته است، افزود: باید برای بخش شرب و صنعت از منابع خارج از استان تأمین آب کنیم.
۱۶۰ میلیون مترمکعب کسری در مخازن آب
استاندار سمنان بابیان اینکه مدیریت منابع آبی درگذشته به نحوی بوده که از مخازن و منابع آبی کشور بیشازحد استفادهشده است، ابراز داشت: ۱۶۰ میلیون مترمکعب کمبود و کسری مخزن میتواند موجب بروز ضربه به زیرساختهای استان شود لذا باید برای قطرهقطره آب موجود در استان با حساسیت برنامهریزی کرد که این مهم با مدیریت منابع آب و عملکرد صحیح کشاورزان قابلدسترسی است.
آشناگر بابیان اینکه منابع آبی و میزان بارندگی استان سمنان محدود است، تصریح کرد: به نحوی میزان بارندگی در استان سمنان حدوداً ۱۲۰ میلیمتر است و سال گذشته که نسبتاً سال پربارانی بود، ۱۷۰ میلیمتر بارندگی در سطح استان بارش انجامشده که با توجه به سطح تبخیر زیاد عدد قابلتوجهی نیست.
وی بابیان اینکه وقتی بیشازحد لازم از منابع آبی برداشت شود به معنای مشکل در مدیریت بهرهبرداری از آب است، افزود: تدوین الگوی کشت، توسعه کشتهای گلخانهای و تأمین کسری مخازن با کنترل برنامه محور با مشارکت مردم در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار گیرد و همه در این راستا مساعدت لازم را داشته باشند.
بیمه محصولات کشاورزی در اولویت
استاندار سمنان بابیان اینکه در بحث بیمه خواست کشاورزان مبنی برافزایش قیمت خرید تضمینی به مراجع بالادستی انعکاس داده خواهد شد، ابراز داشت: هزینههای تولید، به دلیل نرخ تورم افزایش یافت که این نوسانات در برخی محصولات دامی نیز قابلمشاهده است لذا خرید گندم در خارج از شبکههای رسمی کشور تخلف محسوب میشود و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
آشناگر بابیان اینکه اقدامات ترویجی در اولویت برنامههای کشاورزی استان باید قرار گیرد، تصریح کرد: برخی کمبودها در داخل کشور به دلیل دخالتهایی است که بهصورت فرامرزی توسط بیگانگان به دلیل ایجاد مشکل برای مردم انجام میشود که میبایست برای برونرفت از این مشکلات باید تشکلهای کشاورزی، عشایری و دامی تقویت شوند چراکه این تشکلها کمک جدی به مدیریت استان و شهرستانها خواهند بود.
وی بابیان اینکه کشاورزان بیمه محصولات خود را باید جدی بگیرند، افزود: بیمه محصولات باید بهصورت جدی پیگیری شود و دولت تلاش کرد با ورود بهموقع به مشکلات ناشی از حوادث، قدری از مشکلات کشاورزان را کم کند.
جذب ۷۷ درصدی تسهیلات
استاندار سمنان بابیان اینکه بهرهبرداران باید از تسهیلات رونق تولید، اشتغال و مشاغل خانگی استفاده کنند، ابراز داشت: خوشبختانه ۷۷ درصد از سهم ۱۲۷ میلیارد تومانی تسهیلات اختصاصیافته به استان سمنان جذبشده که این عدد مناسب و مطلوبی است.
آشناگر بابیان اینکه در برخی مشاغل، تلاش جدی برای بهرهمندی از تسهیلات مشاهده نمیشود، اضافه کرد: باید سختگیری دستگاههای نظارتی در بهرهمندی از تسهیلات مشاغل خانگی کمتر شود تا امکان استفاده طیف گستردهتری از این تسهیلات فراهم شود.