سنندج - رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: سالانه ۱۲.۵ میلیارد دلار قاچاق کالا و ارز از طریق مرزهای کشور صورت می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی مویدی پیش از ظهر امروز در نخستین همایش منطقه‌ای علمی پژوهشی اقتصاد پنهان که در سنندج برگزار شد، با بیان اینکه در بسیاری از موارد خلاءهای قانونی و یا قانون‌هایی که وضع می‌شود، زمینه ارتکاب قاچاق را فراهم می مند، اظهار داشت: در سال ۹۲ بر واردات شمش طلا مالیات بر ارزش افزوده وضع شد که همین امر باعث شد تا پایان سال ۹۶ که این قانون اصلاح شد، حتی یک گرم شمش طلا از مبادی رسمی وارد کشور نشود.

وی افزود: پیش از هر کاری در حوزه اقتصادی ابتدا باید آسیب‌های احتمالی آن شناسایی شود تا بتوان راه‌های پیشگیری و درمان به موقع برای این آسیب‌ها را ارائه داد تا کسانی نیز که قصد دارند در این عرصه فعالیت کنند به دنبال فعالیت‌های اقتصادی پنهان مانند قاچاق نروند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صرفاً مسئولیت برخورد ندارد بلکه کار و رسالت اصلی این ستاد، سیاست‌گذاری است و باید به طوری عمل کند که تجارت ما یک تجارت سالم و بدون هیچ انحراف و نشت قانون و مقررات باشد.

مویدی با بیان اینکه کار ستاد فقط مقابله نیست چون مقابله هم باید با هدف پیشگیری و بازدارندگی از ایجاد اقتصادی پنهان انجام گیرد، یادآور شد: این ستاد مرکز تولید فکر و دانش برای راه اندازی تجارتی شفاف است.

وی با اشاره به مشکلات اقتصادی که کشور طی سال گشذته با آن مواجه بوده، بیان کرد: استان کردستان با توجه به شرایط ژئوپلیتیکی، جغرافیایی و استعدادهای خدادادی می‌تواند فرصتی برای کل کشور در حوزه مبادلات تجاری و فعالیت‌های اقتصادی باشد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور گفت: با توجه به ظرفیت‌های فراوانی که در این استان وجود دارد می‌توان راه‌های جدیدی برای توسعه اقتصادی کشور تعریف کرد اما این کار نیاز به برنامه تحقیقاتی و پژوهشی دارد.

مویدی اظهار داشت: برگزاری چنین همایش‌هایی و حمایت از محققان و پژوهشگران این حوزه می‌تواند در باز کردن دریچه‌های اقتصادی جدید به روی کشور بسیار حائز اهمیت باشد.