اراک- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی از ارجاع بیش از ۳ هزار پرونده اختلافات خانوادگی به مراکز مشاوره در این استان طی سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الله درودگر پیش از ظهر روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته قوه قضائیه در اراک، اظهار داشت: ۱۱ مرکز مشاوره خانواده با هدف پیشگیری از طلاق و کاهش این پدیده در استان مرکزی به پرونده‌های اختلافات خانوادگی رسیدگی می‌کنند و به دنبال افزایش این مراکز مشاوره هستیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی افزود: از این تعداد مراکز مشاوره ۳ مرکز در اراک، دو مرکز در ساوه، یک مرکز در دلیجان، دو مرکز در محلات دو مرکز در خمین و یک مرکز هم در شازند فعال هستند و پرونده‌های خانوادگی به این مراکز ارجاع داده می‌شود.

درودگر افزود: از مجموع پرونده‌هایی که در مراکز مشاوره در سال ۹۷ مورد بررسی قرار گرفته، ۴۲۷ پرونده معادل ۱۵ درصد پرونده سازشی، ۲۶۵۹ پرونده به میزان ۸۲ درصد پرونده‌ها منجر به عدم سازش و ۲۹ فقره پرونده معادل ۳.۳ درصد پرونده‌ها طرفین همکاری لازم را نداشتند یعنی مراجعه نکردند و تکلیف روشن و مشخص نشده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی بیان داشت: پرونده‌های ارجاعی به مراکز مشاوره طی سال گذشته، شامل عدم تمکین ۱۱۶۸ پرونده نسبت به سال ۹۶ با حدود ۶ درصد کاهش، طلاق به درخواست زوج ۳۰۴ فقره نسبت به سال ۹۶ با حدود ۳۱ درصد کاهش، طلاق به درخواست زوجه ۱۱۸۵ فقره نسبت به سال ۹۶ به میزان ۱۰ درصد کاهش و طلاق توافقی ۱۹۲۷ فقره به میزان ۱۹ درصد کاهش نسبت به سال ۹۶ بوده است.

درودگر دلایل طلاق از نگاه تخصصی مراکز مشاوره استان مرکزی را، بیماری‌های جسمی یک درصد، اختلال شخصیتی و بیماری روانی ۲ درصد، مشکلات جنسی ۲ درصد، مشکلات اقتصادی ۳ درصد، ترک منزل ۳ درصد، دخالت اطرافیان ۶ درصد، عدم تمکین ۶ درصد، طلاق عاطفی ۹ درصد، خیانت زوجین به همدیگر ۱۲ درصد، عدم مهارت رفتاری ۱۷ درصد، اعتیاد ۱۸ درصد و عدم مهارت زناشویی را ۲۰ درصد اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: در ارتباط با موضوع کاهش طلاق سال گذشته، ۶۵ کارگاه آموزشی با عنوان «مهر، من و همسرم و رابطه‌های جدید» با رویکردی مبتنی بر سبک زندگی ایرانی اسلامی برگزار شد که ۹۴۰ نفر حضور داشتند که ۴۳۰ نفر مرد و ۵۱۰ نفر زن را شامل می‌شدند و ۷ هزار و ۵۲۰ نفر ساعت در این کارگاه آموزش داده شد و اثر بخشی اینکه ۱۳ درصد از این زوجین در نهایت به صلح و سازش رسیدند.

به گزارش مهر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری کل استان مرکزی در بخش دیگر سخنان خود خاطرنشان کرد: سال گذشته با هدف پیشگیری از جرم این معاونت در سطح استان مرکزی ۵۳ جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم به همراه ۲۴۸ مصوبه در موضوع مختلف مطرح کرد.

درودگر اضافه کرد: در موضوع پیشگیری از وقوع جرم باید از ظرفیت مردم استفاده شود. اگر مردم قوه قضائیه را همراهی نکنند در بحث پیشگیری از وقوع جرم به آن نتیجه مطلوب نخواهیم رسید حتماً مردم باید نقش آفرینی کنند.

وی ادامه داد: برای این ارتباط سامانه‌ای تحت عنوان سامانه «سجام» راه اندازی شده است که تاکنون ۱۵۲۹ نفر در این سامانه به عنوان «دیده بانان پیشگیری» ثبت نام کردند و در هسته‌های ۵۰ نفری در قالب هسته‌های تخصصی و عمومی ساماندهی شده اند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی خاطرنشان کرد: از جمله برنامه‌های دیگر این معاونت در سال گذشته صیانت از منابع آب است که هدف از این اقدام جلوگیری از برداشت بی رویه آب از چاه‌های مجاز و غیر مجاز است.

وی اظهار داشت: در این رابطه سال گذشته ۴۳۴۳ کنتور فهام بر روی چاه‌های مجاز کشاورزی نصب شده و ۳۹۱ چاه غیرمجاز در استان مسدود و ۶۰ مورد ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده است.

درودگر بیان داشت: در حوزه محورهای مواصلاتی نیز هم اکنون ۷۱ دوربین ثبت پلاک در محورهای استان نصب شده که نسبت به سنوات گذشته افزایش دارد و ۳۲ نقطه حادثه خیز شناسایی گردید که حداقل ایمن سازی شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان مرکزی عنوان کرد: طی یک سال گذشته ۱۰۴ فقره تصادفات در محورهای فرعی روستایی استان مرکزی اتفاق افتاده است. همچنین بیشترین تصادفات در محورهای آزادراه ساوه- همدان، آزادراه ساوه- تهران، اراک-توره، جاده قدیم ساوه- همدان، توره - بروجرد، خمین- اراک، جاده قدیم ساوه- سلفچگان و محور اراک-ازنا رخ داده است.