شاهرود - رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان بابیان اینکه قیمت گوشت قرمز در شرق استان تعدیل می‌شود، گفت: توزیع گوشت منجمد و قرمز برای همسان‌سازی قیمت گوشت قرمز در دستور کار است.

سید حسن میرعماد در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره توان خرید مردم در خصوص گوشت و در پاسخ به این پرسش که با توجه به گرانی قیمت گوشت قرمز تمهیدات جهاد کشاورزی برای تأمین و جایگزین پروتئین سفره مردم با محصولات ارزان‌تر چیست، ابراز داشت: قیمت گوشت همانند دیگر اقلام مصوبه ستاد تنظیم بازار استان را دارد اما متأسفانه در شهرهای شرق استان با افزایش قیمت گوشت قرمز مواجه شدیم که در این زمینه استاندار سمنان تکلیف کرد تا قیمت این کالا کاهش یابد و با سایر نقاط استان همسان شود.

وی بابیان اینکه دولت بر نحوه توزیع گوشت قرمز نظارت دارد، اضافه کرد: ازآنجا به‌صورت ارز نیمایی است گوشت منجمد و گرم توزیع شد تا بازار را متعادل کند و امیدواریم با وضعیت دامداری که در این مناطق وجود دارد روزبه‌روز شاهد کاهش قیمت گوشت قرمز در استان سمنان باشیم.

تولید مرغ ۷۰ درصد مازاد بر نیاز مصرف

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه گوشت مرغ یکی از محصولاتی است که می‌تواند جایگزین گوشت قرمز شود، ابراز داشت: سمنان با حدود ۵۲ هزار تن تولید یکی از قطب‌های تولید گوشت مرغ کشور است که هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد تولید مازاد بر نیازمصرف در استان وجود دارد.

میرعماد شرایط امروز جوجه‌ریزی مرغداری‌ها در استان سمنان را بسیار خوب توصیف کرد و افزود: نهاده‌های مورد نیاز برای مرغداری‌ها تأمین‌شده و بنابراین مشکلی ازنظر جوجه‌ریزی در استان سمنان وجود ندارد.

وی افزود: تولید در بخش گوشت مرغ نیز در سطح استان مطلوب ارزیابی می‌شود از طرفی قیمت آن نیز پایین است حتی بعضاً تولیدکننده‌ها نیز معترض شده و اعلام کردند این قیمت از مصوب ستاد تنظیم بازار نیز کمتر است لذا در مجموع باید گفت گوشت مرغ می‌تواند جایگزین گوشت قرمز شود.

پایین بودن سرانه مصرف ماهی در استان سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه سرانه مصرف ماهی در استان به نسبت نرم کشوری پایین است، ابراز داشت: هم‌اکنون تولید انواع ماهی در سمنان بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن است ضمن آن‌که از استان‌های مجاور نیز ماهی وارد این خطه می‌شود.

میرعماد در ادامه تصریح کرد: ماهی می‌تواند به‌عنوان یکی از جایگزین‌های خوب برای مصرف مواد پروتئینی محسوب شود که این کار نیازمند فرهنگ‌سازی و توجه عموم به مصرف آن و گنجاندن ماهی در سبد کالای خانوار است.

وی افزود: سازمان محیط‌زیست هم‌زمان با چهار استان کشور مجوز پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا را در سمنان داده که به‌تازگی با راه‌اندازی مرکز تکثیر این نوع ماهی در صدد هستیم تا بچه ماهی موردنیاز طرح را فراهم کنیم که با توجه به ظرفیت مطلوب پرورش ماهی در مناطق جنوبی استان و ارائه تسهیلات امیدواریم سال آتی شاهد تولید این نوع ماهی باشیم.

گندم با کیفیت کالپوش صرفاً به مصرف شهر سمنان نمی‌رسد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که سفر اخیر معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی چه دستاوردی برای استان داشت، بیان کرد: بیشتر بحث سیاست‌گذاری‌ها مطرح شد که با توجه به ممنوعیت‌هایی که برای صدور پروانه‌های مرغ تخم‌گذار و گوشتی در استان وجود دارد شرایط برای پرورش بوقلمون فراهم شود که این تصمیم در چند روز آینده ابلاغ و اختیار آن به استان داده خواهد شد تا صدور پروانه‌های پرورش گوشت بوقلمون در استان صورت گیرد.

میرعماد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا گندم مرغوب و باکیفیت کالپوش میامی صرفاً فقط برای مرکز استان فرستاده می‌شود، تصریح کرد: بهترین و بیشترین میزان تولید گندم در شرق استان و شهرستان میامی است که طی سنوات اخیر تلاش شد تا کیفیت گندم غرب استان نیز به حد استاندارد لازم برسد.

وی افزود: مشکلی برای تولید و عرضه گندم کیفی در سطح استان نیست اما اینکه گندم کالپوش مستقیم به مصرف شهر سمنان برسد چنین چیزی صحت ندارد و این گندم برای تولید آرد به کارخانه آرد شاهرود فرستاده می‌شود.

تخصیص ۴۰ درصد تسهیلات جبران خسارات سیل به کشاورزان استان سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در پاسخ به سؤالی مبنی بر پرداخت خسارات کشاورزان که متحمل سرمازدگی شدند، ابراز داشت: برآورد خسارت کشاورزانی که باغات آن‌ها بیمه بود انجام و برای تائید ارسال شد لذا این دسته کشاورزانی که تا پایان سال قبل خسارات دیدند مبلغ موردنظر توسط صندوق توسعه بخش کشاورزی پرداخت می‌شود.

میرعماد اضافه کرد: آن دسته از کشاورزانی که باغات آن‌ها فاقد بیمه بود برآورد خسارت کشاورزان به تهران ارسال شد تا در هیئت دولت فکری برای آن‌ها کنند لذا با توجه به این موضوع، از بهره‌برداران انتظار می‌رود تا محصولات خود را بیمه کنند زیرا تنها راه فرار از این موضوع سرمازدگی در شرایط فعلی بیمه است زیرا بیمه حداقل خسارت را پرداخت و کشاورز می‌تواند معیشت خود را تأمین کند.

وی افزود: دولت برای خسارات سیل امسال نیز هشت میلیارد تومان تسهیلات برای استان سمنان در نظر گرفته است که در فاز نخست ۴۰ درصد آن تخصیص پیدا کرد و برحسب این موضوع کارگروه‌ها در حال تشکیل است تا به ترتیب پرونده‌ها خسارات پرداخت شود و هیچ کشاورزی در استان نیست که در این حادثه دچار خسارت شده باشد و خسارت او پرداخت نشود.