به گزارش خبرنگار مهر، علی اعطا ظهر امروز در نشست خبری خود که در عمارت تیمورتاش برگزار شد، گفت: در تفاهم نامه ای که میان ارتش و شهرداری تهران به امضا رسیده درهای این عمارت به روی مردم باز شده و شهروندان می توانند دو روز در هفته از آن بازدید کنند که بر اساس آمار در برخی از روزها تعداد بازدیدکنندگان از این عمارت به ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر نیز می رسد.
وی در ادامه به موضوع افزایش فضاهای عمومی شهر اشاره کرد و ایجاد میدان گاه هفتم تیر و پروژه میدان امام خمینی (ره) را در این راستا دانست و گفت: ممکن است از نگاه تخصصی انتقاداتی به برخی از اقدامات این پروژه ها داشته باشیم اما نگاه کلی افزایش فضاهای عمومی شهر است. ما پل گیشا را نیز در همین راستا می بینیم.
در ادامه یکی از خبرنگاران از اعطا در خصوص تذکر اخیر مجید فراهانی مبنی بر واگذاری چهار هزار پلاک که خارج از بند ۶ ماده ۵۵ شهرداری ها واگذار شده و اقدامات شورا برای بازپس گیری این پلاک ها سؤال کرد که وی گفت: در اوایل دوره پنجم شورای شهر مصوبه ای داشتیم که طرح آن از سوی کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر ارائه شده بود مبنی بر اینکه شهرداری برای واگذاری حق بهره برداری املاک خود باید از شورا مجوز بگیرد، ضمن اینکه پلاک هایی که پیش از این حق بهره برداری هایشان واگذار شده باید به شورا بیایند و برای آنها مجوز گرفته شود.
وی تأکید کرد: این مصوبه در خصوص حق بهره برداری واگذاری هاست نه مالکیت که در این رابطه چند جلسه ای در شهرداری برگزار شد و آمار این املاک ارائه شد اما هنوز این آمار در صحن آورده نشده که استدلال آن این است که اقدامات بازپس گیری این املاک به نتیجه قطعی برسد و پس از آنکه بخش عمده آن پس گرفته شد، آن واگذاری هایی که از سوی شهرداری قابل دفاع است، طی لایحه ای به شورا آورده شود و مصوبه شورا را نیز کسب کند.
سخنگوی شورا تأکید کرد: این موضوع در جلسات کمیسیونها در حال پیگیری است.
اعطا در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی در خصوص رابطه شهردار و شورای شهر و برخی شایعات مبنی بر اختلاف میان آنها گفت: در مصاحبه ای با یکی از خبرگزاری ها در این رابطه گفتم ارتباط شورا و شهرداری کلید واژه اش پشتیبانی پرسشگرانه است. شورا به عنوان نهاد نظارتی پرسشگری های خود را می کند و اگر چنین نکند، رسالت خود را انجام نداده است اما شورا شهردار خود را که با اجماع جمعی انتخاب کرده اند همچنان حمایت کرده و این پرسشگری نیز از جنس حمایت است.
رئیس شورای شهر نیز اخیراً در همایش فصلی مدیران شهری نیز این موضوع را مطرح کردند که شهردار از حمایت قاطع شورا برخوردار است و در سخنانشان مطالبات شورا را نیز مطرح کردند. این حمایت همچنان برقرار است و از همکاران رسانه ای می خواهم به موضوعی که وجود خارجی ندارد، دامن نزنند. آن هم در شرایط عمومی کشور که اقتضا می کند به سمت وحدت برویم و از اختلاف افکنی پرهیز کنیم زیرا این اختلاف افکنی ها به نفع کسی تمام نمی شود.
چند طرح تحقیق و تفحص در دستور کار شوراست
اعطا در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره نداشتن پیوست اجتماعی خیابان سی تیر و بروز برخی از مشکلات اجتماعی گفت: در مقیاسهای شهری وقتی قرار است پروژهای به بهرهبرداری برسد باید برای آن پیوستهای اجتماعی در نظر گرفته شود. اگرچه این امر در شهرداری تهران مسبوق به سابقه نبوده و اگر هم تصمیم به تهیه پیوست اجتماعی گرفته میشد این کار را چندان جدی نمیگرفتند. این پیوستها نه تنها برای پیادهراههای شهری بلکه برای طرحهایی از جمله کاهش آلودگی و … باید تهیه شود و به گونهای عمل کنیم که بتوانیم از نتایج آن بهره ببریم نه اینکه در اواخر کار تنها برای اینکه اعلام کنیم پیوست اجتماعی وجود داشته اقدامی را انجام دهیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره آخرین وضعیت پیگیری طرحهای تحقیق و تفحص در شورای شهر عنوان کرد: چند طرح تحقیق و تفحص در دستور کار شوراست و در مراحل مختلف پیگیری میشود. پس از تشکیل هیأت تحقیق و تفحص بررسیهای انجام شده و گزارشهای حاصل از آن محرمانه خواهد بود. به همین دلیل در مقطعی روند گزارش و اطلاعرسانی درباره مؤسسه همشهری متوقف شد زیرا طبق قانون گزارش تهیه شده محرمانه خواهد بود. البته چند طرح تحقیق و تفحص در دستور کار شورای شهر قرار دارد که باید بررسیهای حقوقی لازم درباره آنها انجام شود.
اعطا با تأکید بر اینکه طرح تحقیق و تفحص از املاک شهرداری در دست اجراست، عنوان کرد: در مواردی که لازم است تا در بحث تحقیق و تفحص اقداماتی انجام شود گزارشهای لازم تهیه میشوند و اگر لازم شد آن را به دستگاه قضایی ارسال خواهیم کرد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد که در حال حاضر ۴ طرح تحقیق و تفحص در شورای شهر در حال بررسی است و از نام بردن دو مورد دیگر به دلیل اینکه در مراحل مقدماتی به سر میبرند خودداری کرد.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اختلاف نظرها پیرامون اجرای طرح زیست شبانه در شهر تهران عنوان کرد: شورای شهر در مصوبهای تحت عنوان برنامهریزی و انجام اقدامات لازم برای بسترسازی و تحقق زیست شبانه در چشمانداز تهران ۱۴۰۲، شهرداری را به ارائه لایحهای ملزم کرد. اخیراً این موضوع در جلسه هیأت مرکزی حل اختلاف مطرح شده است. اگرچه پیش از این نامهای از فرمانداری به شورای شهر آمده و مسایلی را مطرح کرده بودند. در نهایت تصمیم بر این شد تا این موضوع در هیأت مرکزی حل اختلاف مورد بررسی قرار گیرد و مشخصاً نیاز به بحث و بررسی بیشتر برای تحقق زیست شبانه در شهر تهران لازم بود. به همین دلیل به اتفاق آراء تصمیمگیری شد تا برای رفع برخی ابهامات از فرماندار و رئیس شورای شهر تهران برای حضور در جلسه آتی هیأت مرکزی حل اختلاف دعوت شود.
اعطا با بیان اینکه این موضوع در فضای عمومی و رسانهای به گونهای مطرح شد که گویا اختلاف نظر جدی و تقابل در اینباره وجود دارد، گفت: در حال حاضر این موضوع در کمیسیونهای ذیربط در حال بررسی است اگرچه مشخص است باید برای اجرای زیست شبانه در شهر تهران زیرساختهای لازم محقق شود و این امر تنها با تعامل دستگاهها و نهادهای ذیمدخل به نتیجه میرسد. ما امیدواریم به دنبال برگزاری جلسات در هیأت مرکزی حل اختلاف، ابهامات رفع شوند زیرا نظر شورا و مدیریت شهری این است که مردم همانگونه که در طول روز میتوانند به احتیاجات خود دست پیدا کنند در شب هم بتوانند نیازهای خود را مرتفع کنند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت ضوابط ساختوساز در شورای عالی شهرسازی و معماری تصریح کرد: ضوابط مذکور در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده است و پس از اصلاحات لازم قرار است تا در طرح جامع اعمال شود. قاعدتاً باید ظرف روزهای آینده ضوابط ابلاغ و پس از ابلاغ، اطلاعرسانی شود اگرچه پس از ابلاغ ضابطه ساختوساز در خانهباغها باید کمیته فنی باغ برای ساختوساز تشکیل شود.
اعطا در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره گلایه فرزند جناب آقای عزتا… انتظامی نسبت به تغییرات نامتناسب در خانه پدریاش گفت: در بحث خانهموزهها به طور کلی این موضوع حائز اهمیت است که رسالت بنا حفظ شود و تا حد ممکن، شکل و فرم معماری و اشیائی که در خانه وجود دارند را تغییر ندهیم اگرچه متأسفانه در برخی از موارد پایبندی به این موضوع وجود نداشته یا حداقلی بوده است. جهتگیری ما این است که نظارت جدیتری را اعمال کنیم تا در بحث خانهموزهها پایبندی کامل وجود داشته باشد و به لحاظ معماری بنا، اصالت حفظ شود. اگرچه پس از دخل و تصرف، بازگرداندن به حالت اولیه ممکن نیست پس باید در شیوه تغییرات، دقت لازم را به کار ببریم.
آمار ورود به محدوده طرح کاهش آلودگی هوا با کاهش ۲۴ درصدی روبرو بوده است
این عضو شورای شهر تهران در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره عدم اطلاعرسانی مناسب به دنبال اجرای طرح کاهش آلودگی هوا عنوان کرد: به لحاظ اطلاعرسانی میتوانستیم بهتر عمل کنیم. در حال حاضر بخشی از شهروندان در این باره اطلاعات کافی ندارند. اگرچه در این راستا رسانهها نیز میتوانستند کمک شایان توجهی به مدیریت شهری بکنند. در این باره اگر لازم باشد هرگونه اطلاعات خامی به دست آید شهرداری تهران میتواند اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با بیان اینکه آمارها حاکی از آن است طی روزهای اخیر به دنبال اجرای طرح کاهش آلودگی هوا شاهد کاهش طول ترافیک سنگین بودهایم گفت: در ۱۰ روز گذشته نسبت به روزهای متناظر در ماه پیش شاهد کاهش ۳۵ درصدی طول ترافیک در معابر بودهایم. همچنین آمار ورود به محدوده طرح کاهش آلودگی هوا با کاهش ۲۴ درصدی روبرو بوده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر این نکته که برای ارزیابیها در خصوص اجرای یک طرح به یک بازه زمانی ۹۰ روزه نیاز است، عنوان کرد: به دنبال اجرای طرح کاهش آلودگی هوا شاهد جمعآوری پل گیشا هم بودهایم که این امر بالطبع تأثیر مهمی در تغییر رفتار ترافیکی ایجاد میکند. بنابراین برای رسیدن به نتیجه نهایی به بازه زمانی بیشتری نیازمند هستیم.
به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اجرای طرح کاهش آلودگی هوا در محدوده رینگ دوم، ۱۵ نقطه ترافیکی سنگین به طرز محسوسی کاهش پیدا کرده اند.
اعطا در پاسخ به سؤالی درباره رکود در بازار معاملات املاک به دنبال اعمال عوارض جدید ساختوساز عنوان کرد: در تهران نزدیک به یک میلیون پارسل وجود دارد که در سال کمتر از ۱۰ هزار مورد تقاضای پروانه برای آنها درخواست میشود. در این میان عدهای سود کلانی بردند و عوارضی که میپرداختند نسبت به هزینه ساختوساز در هر مترمربع بسیار نازل بود. قیمتهای جدید در قیمت ساختوساز تأثیری نداشته است مگر اینکه عدهای تصمیم به فضاسازی داشته باشند.
وی با بیان اینکه این میزان تأثیر ۱ الی ۲ درصد اعلام شده است، عنوان کرد: افراد زیادی در طول سال از طریق ساختوساز سود کلانی بردند و باید عوارض فعالیت خود را پرداخت میکردند. به همین دلیل باید سازوکاری اعمال میشد تا آنها این عوارض را بپردازند. در حالی که سود سازندگان ساختمان در شهر تهران در برخی از موارد بیش از سایر مشاغل است.
اعطا با بیان اینکه از سال ۹۳ تا ۹۷ عوارض ساختوساز افزایش پیدا نکرده بود، گفت: در ۵ سال گذشته عدهای مشغول ساختوساز بوده و سودی بردند بدون اینکه حق و حقوق شهر را بپردازند. در واقع شورا به دنبال احقاق حقوق شهروندان و دریافت مطالبات آنها نسبت به تغییر نرخ عوارض اقدام کرده است.
وی با اشاره به ادعای برخی مبنی بر مهره چینی کاندیدای انتخابات شورایاری عنوان کرد: حرف عجیبی مطرح و عنوان شده که شورا شهر و شهرداری نمیخواهد مشارکت بالا باشد، این در حالی است که خلاف این ادعا اتفاق افتاده است. در اصلاح اساسنامه شورای راهبردی ترکیب متنوعی در نظر گرفته شده و وظایفی مقرر شده تا دستگاهها و مراکز مختلف برای مشارکت در انتخابات تشویق شوند و سیاستی در این زمینه پیش بینی کردیم، اگر نمی خواستیم مشارکت بالا باشد چنین نگاهی نداشتیم.شورای شهر تهران طرفدار مشارکت تمام گروههای اجتماعی است و کسانی که این سخنان را میگویند از عملکرد شورای پنجم ارزیابی درستی ندارند.