به گزارش خبرگزاری مهر و به قنل از روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، خلیل رنجبر توسعه مهارت آموزی در مدارس با نیازهای ویژه را از اولویتهای دستگاه تعلیم و تربیت استان عنوان کرد و اظهار داشت: توان بخشی و ارتقای توانمندیهای جسمی و معنوی ۲۶۷ دانش آموز با نیازهای ویژه دختر و پسر در دورههای تحصیلی متوسطه دوره اول پیش حرفه ای و حرفه ای دوره دوم از اهداف اصلی اجرای این برنامه هدفمند آموزشی است.
وی افزود: ۲۳ مدرسه متوسطه پیش حرفه ای و حرفه ای مستقل و ضمیمه شهری و روستایی در هشت شهرستان سنندج، کامیاران، بانه، بیجار، سقز، قروه، دهگلان و مریوان در ۵۲ کلاس آموزشی به ۱۴۷ دانش آموز دختر و پسر متوسطه دوره اول پیش حرفه ای و ۱۲۰ دانش آموز حرفه ای دوره دوم علاوه بر خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی مهارتهای حرفه ای را آموزش میدهند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان با تأکید بر اهمیت آموزشهای کاربردی، حرفه آموزی، فراگیری مهارتها و آماده کردن نسلی کارآمد برای آینده، ادامه داد: برآورده کردن نیازهای متفاوت و متنوع دانش آموزان با نیازهای ویژه و ارائه آموزشهای متمایز در شکوفایی توانایی آنها بسیار مهم و ضروری است.
رنجبر یادآور شد: با آموزش و اجرای برنامه مهارت آموزی و ارتقای کارآمدی دانش آموزان در راستای تحقق مهمترین هدف آموزش و پرورش با نیازهای ویژه که رساندن دانش آموزان به خصوص گروه دانش آموزی با نیازه ویژه ذهنی به خودکفایی فردی، اجتماعی و اقتصادی است تلاش میکنیم.
وی با اشاره به مهارت آموزی به عنوان یکی از اولویتهای اساسی سیستم آموزشی در نظامهای تعلیم و تربیت مختلف، بیان کرد: دانش آموزان با مهارت یابی میتوانند به درک عمیقتری از آموختههای خود دست یابند از این رو آموزش سطحی منابع درسی در مدارس و مراکز با نیازهای ویژه نمیتواند آنان را برای زندگی آینده آماده کند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: با مهارت آموزی و توانمندسازی به عنوان نیازهای اساسی و عناصر مهم پیشرفت یک جامعه میتوان زمینه انجام فعالیتهای عملی در دانش آموزان را فراهم آورده، اعتماد به نفس و قوه خلاقیت آنان را ارتقا داد.
رنجبر اظهار داشت: آموزش و پرورش با نیازهای ویژه همچنین باید بسترهای لازم برای آموزش مهارتهای اساسی زندگی به دانش آموزان را فراهم کند تا آنان بتوانند در موقعیتهای مختلف با مهارتهای که آموزش دیده اند واکنشهای درست و منطقی از خود نشان دهند.