جعفر ربیحاوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکرد سلامت محور و توجه به تمامی ابعاد سلامتی ضمن ارتقا سلامتی فرد، خانواده و اجتماع مقدمات عدالت در نظام سلامت را فراهم میآورد.
وی افزود: در حال حاضر در راستای اجرای طرح پزشک خانواده در مراکز خدمات جامع سلامت روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر شهرستان، شامل اروندکنار و چوئبده، پزشک و تیم سلامت مشغول ارائه خدمات به همشهریان هستند.
وی، خدمات پزشکی ارائه شده را شامل اقدامات درمانی سرپایی، تجویز داروهای لازم، انجام آزمایشات تشخیص طبی، درخواست مشاوره و پیگیری مراقبتهای انجامشده یا قابل انجام برای جمعیت تحت پوشش نام برد و تصریح کرد: در همین راستا تمامی مراکز روستایی به داروخانههایی با حداقل ۴۳۶ قلم داروهای موظفی مجهز شدهاند.
سرپرست مرکز بهداشت آبادان گفت: نمونههای تشخیص طبی در مرحله نخست ویزیت با فرانشیز ۱۵ درصدی جهت صاحبان دفترچههای بیمه سلامت روستایی انجام و نمونهگیری در مراکز روستایی صورت میپذیرد که این خدمات در همین فاصله زمانی برای ۳ هزار و ۲۵۷ نفر در قالب ۲۴ هزار مورد آزمایش انجام شده است.
ربیحاوی با اشاره به فعالیت ۲۱ پزشک عمومی در ۱۱ مرکز روستایی یادآور شد: جمعیت شهری آبادان نیز از خدمات ویزیت سرپایی پزشک در ۱۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری بهره میبرند.
وی گفت: مراکز روستایی ولیعصر (عج) کوت شنوف و شهری قدس چوئبده به صورت شبانهروزی و سایر مراکز در ساعات اداری مشغول ارائه خدمت بوده و خدمات ارائه شده به مراجعان در پرونده الکترونیک سلامت آنها ثبت و به صورت محرمانه نگهداری میشود.
وی با یادآوری این نکته که ارائه خدمات مختلف سلامت به طور عمومی به صورت رایگان و یا با فرانشیزهای بسیار اندک انجام میشود، از همشهریان خواست هرگونه مشکل را از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ به اطلاع سیستم نظارتی برسانند.