صدها تن از پناهجویان و مهاجران معترض در مقابل پارلمان استرالیا در شهر کانبرا تجمع و به سیاست‌های دولت این کشور در قبال مهاجران و پناهجویان اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدای استرالیا، معترضین خواستار رسیدگی به شرایط  سخت خود شده و اعلام کردند هدف از این تظاهرات آنها جلب توجه عمومی به آینده مبهم پیش روی بسیاری از پناهجویان در استرالیا به دلیل سیاست دولت این کشور در خصوص صدور روادید موقت به جای روادید حمایتی دائمی است.

اغلب این معترضان را پناهجویان و مهاجرانی از کشورهای عراق، سریلانکا، سودان، سومالی، ایران و حتی مسلمانان قوم روهینگیای میانمار تشکیل می‌دادند.

برای اکثر این پناهجویان روادید موقت سه ساله و پنج ساله به شرط موافقت با زندگی در حومه شهرهای بزرگ صادر شده است. چنین پناهجویانی در صورتی که به کشورهایشان برگردند تا با خانواده‌هایشان ملاقات داشته باشند، روادیدشان را از دست می‌دهند.

«یان رینتول» یک سخنگوی گروه موسوم به «ائتلاف اقدام برای پناهجو» گفت: شرایط این روادید موقتی هم طاقت فرسا و هم یک کابوس بروکراتیک محسوب می‌شود. تعداد زیادی از این افراد عملا در برزخی قرار گرفته‌اند که آنها را به صورت نامحدود از شرکای زندگی خود و از کودکان و همچنین برادران و خواهرانشان جدا نگه داشته است.

سیاست صدور روادید موقت برای پناهجویان زمانی که دولت محافظه‌کاران در انتخابات سال ۲۰۱۳ استرالیا روی کار آمد در راستای بازداشتن پناهجویان از آمدن با قایق به استرالیا به اجرا در آمد. بر همین اساس تنها آن دسته از پناهجویانی که با قایق به استرالیا نمی‌آیند واجد شرایط روادید حمایتی دائمی می‌شوند.

این در حالی است که پناهجویانی که با قایق خود را به استرالیا می رسانند به بازداشتگاه های نائورو و مانوس فرستاده می شوند.