به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پزشکان بیش از یک دهه است که بحثهایی را درباره مطالعه تأثیر دین و معنویت بر سلامتی بیمار آغاز کرده اند اما نتایج اندکی از این تحقیقات حاصل شده است.
در حالی که تحقیق جدید دکتر فار کورلین محقق دانشگاه شیکاگو علل این امر را تبیین و نتایج تحقیقات خود را در این شماره مجله آرشیو طب داخلی منتشر کرده است.
کورلین و همکاران وی درباره دیدگاه های پزشکان ایالات متحده درباره دین و معنویت و تأثیر آن بر معالجه بیماران تحقیق کردند و به این نتیجه رسیدند که پیوند قوی میان دیدگاههای پزشک و اعتقادات دینی آنها وجود دارد.
کورلین اظهار داشت: این تحقیق نشان می دهد که دیدگاه های پزشک نیز خنثی و انعفالی نیست، بلکه تعهد دینی آنها بر شیوه پاسخ به بیمار و تعبیر داده ها تأثیر می گذارد.
این تحقیق در سال 2003 به صورت اینترنتی از هزار پزشک 65 ساله و یا جوان تر از تمام تخصص ها صورت گرفته است و 63 درصد آنها پاسخهای خود را ارائه کرده و سن متوسط تمام شرکت کنندگان 49 سال اعلام شد .
85 درصد شرکت کنندگان در این تحقیق اعتقاد دارند که دین و یا معنویت امری مثبت است اما تنها 6 درصد آنها اظهار داشتند که این امر اغلب نتایج پزشکی را دگرگون می کند.
حدود سه چهارم از افرادی که در نظرسنجی شرکت کرده اند اظهار می دارند که معنویت به بیماران آنها بر غلبه بر بیماری کمک کرده و اعتقاد دارند وجود معنویت حالت مثبت ذهنی فراهم کرده است. تنها حدود 7 درصد اظهار داشتند که معنویت می تواند احساسات منفی چون گناه و اضطراب را به همراه داشته باشد و 4 درصد بر این باور هستند که بیماران از معنویت به منظور مسئول سلامتی خود سود می برند.
پزشکانی که نسبت به سایرین دیندارتر محسوب می شوند، تأثیر مثبت دین بر بیماران خود را بیشتر مورد تأکید قرار داده اند.