به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد قطبی پیش از ظهر یک شنبه در اولین نشست هماندیشی شناسایی خلاقیتها و نوآوریهای حوزه تربیت دینی کودک و نوجوان اظهار داشت: اگر در فعالیتهای دینی و فرهنگی خلاقانه عمل نکنیم، چیزی از فعالیت ما باقی نخواهد ماند.
وی افزود: از طریق شهودی و آمار و اسناد این مطلب قابل اثبات است که هر جا خلاقانه پیش رفتیم، توانستهایم جمعیت مخاطبمان را حفظ کرده و افزایش دهیم، روی پای خود ایستاده و تابآورانه فعالیتهای فرهنگی را پیش ببریم. از طرف دیگر، هر جا که دست به نوآوری نزده و کار خلاقانه انجام ندادیم، حتی اگر روزی در قله فعالیتهای فرهنگی بودهایم، امروز در حضیض و ناتوانی هستیم، بنابراین شتاب فناوری و اقتضائات زمان ایجاب میکند که خلاقانه پیش برویم.
اصفهان همیشه بخشی از قلههای خلاقیت فعالیتهای فرهنگی کشور را در اختیار داشته است
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ابراز داشت: در مجموعه فعالیتهای فرهنگی کشور، اصفهان همیشه بخشی از قلههای خلاقیت و نوآوری را در اختیار داشته و جزو استانهای برتر کشور در این زمینه است، همچنین موسسات استان از پیشتازان خلاقیت و نوآوری به ویژه در زمینههای مذهبی بودهاند که عمق ایمان و تدین مردم این شهر را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه مهمترین بخش در منظومه فعالیتهای فرهنگی، آن بخشی است که مخاطبان و گروه هدفش کودکان و نوجوانان هستند، گفت: زیربنای تربیت و رشد انسان در دوره کودکی و نوجوانی شکل میگیرد و مهمترین دورهای است که انسان شاکله فکری و ایمانی خود را به دست میآورد.
حجتالاسلام قطبی بیان داشت: در حوزه ایدهپردازی، همفکری و هماندیشی، هر چقدر نیروهای خلاق و نوآور در سطح شهر دور هم نشسته و با یکدیگر گفتوگو و ایدهپردازی کنند، باعث میشود تا ذهنیت بهتر و صحیحتری در آنها شکل بگیرد، فهم منطقیتری به دست آورند و کار را عاقلانهتر و حکیمانهتر پیش ببرند.
وی اضافه کرد: مرحله دوم، تبادل دانش و تجربه است، هر مرکزی در مدار ماموریت تخصصی خودش آورده دانشی و تجربهای به دست آورده است، اگر قرار باشد در همه ابعاد و زمینهها مهارت پیدا کند، ممکن است دهها سال طول بکشد و مستلزم صرف هزینهها و امکانات زیادی باشد، ولی زمانی که بر یک حوزه کاری متمرکز میشود، میتواند طی دو یا سه سال دانش و مهارت لازم را به دست آورد؛ فعالان فرهنگی نیز میتوانند به تبادل دانش و مهارت خود در این جلسات بپردازند.
یاد گیرندگی زیربنای رشد محسوب میشود
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با بیان اینکه یاد گیرندگی زیربنای رشد محسوب میشود، گفت: هر فرد یا موسسهای که به دنبال یادگیری و کسب دانش و تجربه از دیگران باشد، رشد خواهد کرد اما اگر همت یاد گیرندگی نداشته باشد حتی گر امروز در قله قرار داشته باشد، فردا از آن سقوط خواهد کرد، دنیا با شتاب در حال توسعه است و ما حداقل باید این تحولات را بشناسیم و بحث استفاده یا عدم استفاده از آنها و اینکه آیا با فلسفه فکری ما همخوانی دارد یا نه، در مرتبه بعدی قرار دارد.
وی اضافه کرد: ایدهپردازی وتبادل دانش و تجربه را میتوان تا حدی به صورت انفرادی پیش برد، ولی مرحله سوم لزوما نیازمند کار تشکیلاتی و شبکهسازی است؛ اگر موسسهای کتاب تولید میکند و موسسه دیگر هسته دانشآموزی دارد، وقتی بین این دو ارتباط برقرار شود، در یکی محصول تولید شده و در دیگری محصول مصرف میشود و به راحتی داد و ستدها و تعاملات بدون واسطه شکل میگیرد.
قطبی ابراز داشت: در کشور ما از ۲۰ سال پیش و در سطح جهان از حدود ۸۰ سال قبل، بحث شرکتهای دانش بنیان مطرح شد که بیشتر مدلهای کسبوکاری را که از جنس خدمات فنی مهندسی، کشاورزی و پزشکی باشد، دربرمیگیرد اما در علوم انسانی، علوم اسلامی و هنر، فعالیت جدی در رابطه با شرکتهای دانش بنیان انجام نشده است.
تاسیس مرکز رشد و نوآوری در حوزه علوم انسانی و هنر در برخی شهرهای کشور
وی تاکید کرد: ما از سالهای ۹۰ و ۹۱ با شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان شروع به مذاکره کردیم و اتفاقات خوبی رقم خورد، به گونهای که امروز چند مرکز رشد و نوآوری در حوزه علوم انسانی و هنر در اصفهان، تهران، قم و مشهد وجود دارد.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: مطالعات انجام شده در مرکز علمی فناوری ریاست جمهوری به یک نقطه ابهام رسید و آن این بود که مسیر علوم انسانی و هنر و به ویژه فعالیتهای فرهنگی بیشتر از جنس نوآوریهای فراگیر است تا تجاریسازی و به ابلاغ بستهای با عنوان زیستبوم شرکتهای خلاق منجر شد که به فناوریهای نرم و هویتساز میپردازد.
تسهیل مدار ممیزیها شرکتهای دانش بنیان تجاریساز
وی گفت: بدین ترتیب مدار ممیزیهایی که در شرکتهای دانش بنیان تجاریساز وجود داشت، تسهیل شد و حدود ۴۸۶ شرکتی که به مدت سه سال در صف پذیرش شرکت دانش بنیان معطل مانده بودند، چون معیارها و شاخصها جواب نمیداد، با ابلاغ این زیستبوم، همه این شرکتها پذیرش شدند.
قطبی گفت: ما بر اساس این زیستبوم مشخص کردیم که دامنه نوآوریهای دینی چه دستهبندیهایی را شامل میشود و این دستهبندی، مفاهمهای و نه ابلاغی است، تفاوت این کار با استارتاپها و ایدهشوها نیز این است که در این فرایندها، ابتدا باید ایده پذیرش شده و سپس بوم کسبوکار و بیزینس پلن نوشته شود تا به یک شرکت دانش بنیان برسد که مسیری دو سه ساله را شامل میشود.
وی تاکید کرد: : ما بنا را بر این گذاشتهایم که کارهای خلاقانه و نوآورانه را ظرف مدت سه ماه در زیستبوم شرکتهای خلاق ثبت کنیم؛ اگر به سایت برنامه توسعه زیستبوم شرکتهای خلاق مراجعه کنید، میبینید که ۳۴ عنوان خدمات به شرکتهای پذیرش شده ارائه میدهند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان داشت: از سال ۱۳۸۲ که اولین آییننامه حمایت از شرکتهای دانش بنیان به تصویب مجلس رسید و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری این مهم را به دست گرفت، یکی از بهترین عرصههای حمایت از خلاقیت و نوآوری در کشور ما شکل گرفته است.
نظام جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از شرکتهای خلاق و دانش بنیان آورده خوبی دارد
وی گفت:نظام جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از شرکتهای خلاق و دانش بنیان آورده خوبی دارد، چون تاکید مستقیم مقام معظم رهبری بوده است و بیش از نود درصد دستاوردهای نظام حاصل فعالیت شرکتهای دانش بنیان است ضمن اینکه پذیرش به عنوان یک شرکت دانش بنیان شهرت و رسمیت بینالمللی به دنبال دارد.
قطبی بیان داشت: کاری که ما میتوانیم خودمان در اصفهان انجام دهیم، تشکیل خانه یا انجمن نوآوریهای دینی است که یک فرمت مشترک به همراه ۹ سوال رایج در بوم کسبوکار را دربر میگیرد و هر مرکزی میتواند خدمات یا محصول خود را بر اساس این فرمت پیش ببرد.
دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان از مبادی تسهیل کننده برای ثبت در زیستبوم شرکتهای خلاق است
وی ابراز داشت: دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برای اینکه این اتفاق رخ بدهد، تا زمانی که بانی هماندیشی وجود نداشته باشد، امکان برگزاری دورهمیهای ماهانه و فصلی و برپایی نمایشگاه به منظور ارائه خدمات و محصولات را فراهم میکند،همچنین میتواند به عنوان یکی از مبادی تسهیل کننده برای ثبت در زیستبوم شرکتهای خلاق عمل کند.
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اگفت:: ماموریت دفتر تبلیغات اسلامی، فراهم کردن زمینه برای فعالیتها، خدمات، محصولات و فرایندهایی است که به تربیت دینی و تعمیق باورها مربوط میشود.