بسیاری از شرکت های تجاری برای جلب مخاطبان جدید با صرف هزینه های کلان به افراد پرطرفدار در اینترنت موسوم به اینفلوئنسرها متوسل می شوند که البته این کار خسارات اقتصادی نیز به همراه دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از زددی نت، هزینه صرف شده توسط شرکت های تجاری برای جذب اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۸.۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

اما نکته قابل تامل این است که حداقل ۱۵ درصد از افرادی که اینفلوئنسرها را تعقیب می کنند، وجود خارجی نداشته و ربات هایی قلابی هستند. این افراد برای نشان دادن تعداد بالای مخاطبان خود و در رقابت با دیگر اینفلوئنسرها به کلاهبرداری و حقه بازی به منظور جذب تعقیب کننده یا فالوئر متوسل می شوند.

یک بررسی که به تازگی توسط موسسه امنیتی سایبری Cheq با هدف محاسبه زیان اقتصادی این نوع کلاهبرداری برای شرکت های تجاری انجام شده، نشان می دهد این شرکت ها به همین علت در سال ۲۰۱۹ در مجموع ۱.۳ میلیارد دلار دچار زیان می شوند.  

یک اینفلوئنسر که دارای یک میلیون نفر فالوئر است، به ازای هر پست تبلیغاتی ۲۵ هزار دلار دریافت می کند. اما زیان هر پست برای شرکت های تجاری به علت قلابی بودن بخشی از تعقیب کنندگان ۳۷۵۰ دلار برآورد شده است.

البته این نوع کلاهبرداری ها خسارات غیرمستقیمی مانند از دست رفتن اعتماد، کاسته شدن از اعتبار برند و غیره را نیز به همراه می آورند که این هزینه ها به سادگی قابل محاسبه نیست.