ابوالفضل یاری در هنگام بازدید از اولین نمایشگاه رفع نیازهای فنآوری صنایع کوچک و متوسط منطقه ای استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص دستاوردهای برگزاری این رویداد اقتصادی و کیفیت آن اظهارداشت: دغدغه اصلی ما در ستاد اقتصاد مقاومتی نزدیک کردن صنعت و دانشگاه بوده و در این راستا این نمایشگاه شکل گرفته و چون این رویداد تجربه اول در این سطح است فکر می کنم قابل قبول است.
وی بیان کرد: در این نمایشگاه واحدهای متعددی آمده اند و این بستر مهیا شده که اگر مشکلی دارند و یا با چالشی در صنعت مواجهند در این نمایشگاه بتوانند موضوع را مطرح کنند و واحدهای دانش بنیان آن چالش را بررسی و ارزیابی کنند تا اگر قادر به حل آن هستند وارد همکاری و حل مشکل شوند.
یاری تصریح کرد: اگر امکان همکاری بین صنعت و دانشگاه و شرکت های دانش بنیان باشد با امضای تفاهم نامه برای گره گشایی اقدام می شود که از کارهای عملی و کاربردی است و نشان میدهد این نمایشگاه دنبال نتیجه و یک کار عملی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی بیان کرد: تاکنون بیش از ۴۲ تفاهم نامه در نمایشگاه منعقد شده و این موضوع نوید بخش آینده ای خوب برای تقویت اتصال دانشگاه و صنعت برای حل چالشهای تولید است.
نمایشگاه صنعت تجربه موفقی بود
وی اظهارداشت: با توجه به این که این نمایشگاه در ابعاد استانی و تجربه اول است به نظرم نمره قبولی می گیرد هر چند امیدواریم در نمایشگاههای بعدی بتوانیم دانشگاههای شریف، تهران و بهشتی ودانشگاه هایی که واحدهای فناوری دارند را نیز دعوت کنیم تا مشارکت کنند و کیفیت نمایشگاه ارتقا یابد.
یاری افزود: ایده و صنعت و دانشگاه باید سریعتر همدیگر را پیدا کنند تا با اتکا به توان داخلی بتوانیم کارهای بزرگی را عملی کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که حمایت دولت باید از این گونه فعالیتها چگونه باشد گفت: در برگزاری این نمایشگاه، استانداری، پارک علم و فناوری و هم شرکت شهرک های صنعتی و اتاق بازرگانی کمک کردند تا بخوبی برپا شود و باید در ادامه کار هم همراه مجریان باشیم.
یاری بیان کرد: در مرحله بعدی با چالش هایی که ایجاد می شود باید بتوانیم از فضای اقتصاد مقاومتی به مرحله عملیاتی برسیم و بعد از نمایشگاه با توانی که وجود دارد با کمک مسئولان ملی نیازها را پیگیری کنیم.
یاری در پاسخ به این سوال که برای رونق تولید و گره گشایی از صنعت چه باید کرد اظهارداشت: نظر شخصی من این است که اگر هر کدام از ما مدیران هرچند گامی کوچک برای گره گشایی از مشکلات صنعت و تولید برداریم و به وظایف محوله خود عمل کنیم بخشی از موانع را برای رونق تولید از راه برداشته ایم.
مسئولان موانع رونق تولید را بردارند
وی اضافه کرد: این که بتوانیم در مسیر تولید کننده، صنعتگر و شرکت های دانش بنیان مانع ایجاد نکنیم و چوب لای چرخ تولیدکننده نگذاریم به رونق تولید کمک کرده ایم.
یاری بیان کرد: دیدگاه دولتی هم دارم و اینکه در واقع تولید کننده از دولت چیز زیادی نمی خواهد و با کمترین کمک ما و رفع موانع می تواند به حیات خود ادامه دهد و در این میان بخش عمده ای از چالش های صنعتگران، تنگناهای اداری، بوروکراسی و قوانین دست و پاگیر و یک قسمت هم تامین منابع مالی و نبود حامیان مالی است که با کمک شهرک های صنعتی و پارک های علم و فناوری می تواند حل شود و ما نیز باید همراهی کنیم تا با عزم جدی مدیران در مسیر رفع آنها گام برداریم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قزوین گفت: بدون شک در صورت همراهی مدیران دولتی و عزم جدی آنها برای تسهیل در امور ورفع موانع و نیز مشارکت تولیدکنندگان و دانشگاهها می توانیم بسیاری از ظرفیت های مغفول مانده رد صنعت و تولید را فعال کرده و به رونق تولید کمک کنیم.