سن ابتلا به بیماری های ریوی به علت کاهش سن مصرف کنندگان دخانیات در حدود یک دهه کاهش یافته، چرا که در سالهای گذشته سن ابتلا به این بیماری ها 50 سال بود که به 40 سال رسیده است.

دکتر رضوان رضایی عدل در گفتگو با خبرنگار مهر که در حاشیه افتتاحیه ششمین کنگره سراسری بیماریهای ریه و مراقبت های ویژه در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: افرادی که 20 سال سیگار مصرف کرده اند، 20 برابر بیشتر از سایر افراد مبتلا به سرطان های ریوی می شوند.

رئیس انجمن متخصصان ریه ایران با بیان اینکه عفونت و سرطان های ریه اغلب ناشی از مصرف سیگار است، گفت: متاسفانه افزایش استعمال سیگار در نسل جوان کشور باعث ابتلای جوانان به بیماریهای ریوی شده که این خطر سلامت نیروهای فعال جامعه را تهدید می کند.

رضایی عدل گفت: بیماریهای ریوی طی سالهای اخیر در دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه شیوع و افزایش یافته که بیماری های راه های تنفسی نظیر آسم و بیماریهای انسدادی راه های تنفسی از جمله بیماریهای شایع ترین در این زمینه است و اغلب آن به علت استعمال دخانیات بوده که ابتلا به برونشیت مزمن را به همراه خواهد داشت.

رئیس انجمن متخصصان ریه ایران اظهار داشت: ابتلا به بیماری آسم نیز اغلب ناشی از عفونت ها در دوره کودکی، محیط زیست است که هم اکنون بین 7 تا 8 میلیون نفر از نوع خفیف تا شدید این بیماری، مبتلا هستند.

وی افزود: بیماری های عروقی ریه، فشار خون، شریان های ریوی و نارسایی ریه نیز ناشی از جمله بیماریهای شغلی و تماسی محسوب می شود که اغلب در افراد شاغلی که در مکان هایی نظیر معادن و یا کارخانجات مواد شیمیایی و استفاده از تنور در فضاهای بسته که تهویه مناسبی ندارند، بروز می کند.

رضایی عدل با اشاره به پیشگیری از بیماریهای ریوی بهترین راه برای جلوگیری از هزینه های درمان این بیماریها است، گفت: برخی از داروهای خارجی برای درمان بیماریهای ریوی از کیفیت خوبی برخوردار نیست بنابراین وزارت بهداشت باید توجه بیشتری برای ورود این داروها به کشور داشته باشد.

وی، خرخر کردن در خواب را از جمله نشانه های بیماریهای تنفسی دانست و گفت: افرادی که به لحاظ تنفس در خواب مشکل داشته و خرخر می کند طی روز نیز خواب آلود هستند بنابراین این مشکلات تنفسی می تواند در هنگام کار طی روز به ویژه در رانندگان مشکل و خطرات جدی ایجاد کند.

رئیس انجمن متخصصان ریه ایران با اشاره به تاثیر آلودگی هوا در بروز بیماریهای ریوی گفت: آلودگی هوا به ویژه طی 3 دهه اخیر به خصوص در کشورهای توسعه در افزایش بروز بیماریهای ریوی موثر بوده است.