به گزارش خبرنگار مهر، دومین نشست نهمین دوره مجلس دانشآموزی با حضور محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار شد. محمد مهدی تندگویان معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان نیز در این مراسم حضور دارد.
در ابتدای این مراسم دانش آموزان در خصوص موضوعات مختلف که دغدغه بخش زیادی از دانش آموزان است صحبت کردند. در سخنان برخی از دانش آموزان بر اجرای سند تحول بنیادین و اهمیت اجرایی شدن آن تاکید شد.
دانش آموزان درباره آسیب های اجتماعی، تبعیضی که در دل کنکور خصوصا برای استان های محروم وجود دارد، عدم توجه به مدارس دولتی و تمرکز آموزش و پرورش بر روی مدارس سمپاد، مافیای کنکورف طبقاتی شدن آموزش در کشور، سند تحول بنیادین، ضرورت بازنگری در برخی کتب و... صحبت کردند.
زهرا پناهی روا رئیس دبیرخانه مجلس دانش آموزی در این مراسم گفت: یکی از کارکردهای مجلس دانش آموزی تربیت مدیران آینده کشور است. این مجلس از سال 1380 با تصویب شورای عالی آموزش و پرورش شکل گرفت و در این مدت به همه دانش اموزان توجه دارد به طوریکه در این مجلس سهمیه خاصی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه و همچنین اقلیت های مذهبی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این مجلس دانش آموزانی از قومیت ها و فرهنگ های مختلف دور هم جمع شده اند تا بتوانند مشکلاتشان را به گوش مسئولان برسانند و این موارد راهگشای مشکلات آنها باشد.
وی در ادامه گفت: گفتمان سازی پیشرفت علم در بطن برنامه های این مجلس قرار دارد.
علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت:این مجلس شکلی از دانش آموز محوری را به نمایش می گذارد و نقش مهمی در تربیت دانش آموزان دارد. این مجلس نمادی از انسجام ملی و غرور دانش آموزان کشور است.
وی ادامه داد: ما تلاش می کنیم تا برنامه های خود را بر اساس نیازهای دانش آموزان و خواسته هایی که مطرح می کنند تنظیم کنیم. چون این مجلس کار خود را در کف مدرسه انجام می دهد و مسئولیت پذیری و احساس مسئولیت را در دانش آموزان تقویت می کند و به آنها اعتماد به نفس می دهد.
وی در ادامه بیان کرد: تلاش می کنیم برنامه ها را منطبق بر نیازهای دانش آموزان و خواسته های دانش آموزان تنظیم کنیم.
همچنین در این نشست محمد مهدی تندگویان معاون ساماندهی امور جوانان این نشست پس از شنیدن سخن دانش آموزان گفت: من تقریبا با دغدغههای شما موافقم و فکر میکنم که پایشهای درستی در این جلسه انجام شد. مهارت آموزی بسیار مهم است. نظام آموزشی ما کاملا علم محور است و فاصله زیادی با مهارت آموزی دارد. من شاهد هستم جوانانی هستند که بعد از فارغ التحصیلی توانایی اداره محیط کار عادی را هم ندارند.
وی اظهار کرد: در این جلسه گفته شد دانشآموزان غیردولتی بیشتر به کنکور راه یافتند. در اجرا و هدایت برنامههای کشور چند نفر از دانش آموزان مدارس غیردولتی حضور دارند؟ آنهایی که کشور را اداره میکنند شماها هستید پس باید به خود ببالید. مجلس دانشآموزی خودش یک مهارت است.
تندگویان گفت:ممکن است در کنکور رانتی وجود داشته باشد که درست نباشد اما به نظرم حداقل ۴۹ درصد از زمان آموزش بچههای ما در مدارس باید به موضوعات مهارتی پرداخته شود. خیلی از مواردی که در مدرسه درس داده می شود هیچ اهمیتی ندارد. ما فارغ التحصیلان بیکاری داریم که با دلیل عدم توانمندی اجتماعی بیکار شدهاند.
معاون ساماندهی امروز جوانان گفت: امروز ما شاهد جوانانی هستیم که در حالی که کار و اشتغال دارند حاضر نیستند ازدواج کنند و زندگی را به عهده بگیرند زیرا کسی به آنها مهارت زندگی را یاد نداده است. وزیر گفتند که حذف کنکور ممکن نیست اما با وجود مجلس دانشآموزی امروز من میگویم که شما میتوانید کنکور را هم حذف کنید. کنکور محوری در نطام آموزشی ما صد در صد غلط است. کنکور هیچ دستاوری برای کشور ندارد، من برای همه نخبگان ارزش قایلم و اتفاقا شما ها مدیران موفق خواهید شد که به جامعه نخبگانی کمک خواهید کرد. شما چهل ساله آینده این کشور هستید، پس نا امید نباشید.
تندگویان در پایان اظهار داشت: حوزه جوانان ما این آمادگی را دارد که ارتباط بیشتر با مجلس دانش آموزی داشته باشیم و راهکارهایی هم برای آن داریم که به انها کمک میکند کارد عررصه های اشتعال، کار آفرینی و ... شوند.