نشست نقد و بررسی کتاب هویت؛ سیاست هویت کنونی و مبارزه برای به رسمیت شناختن، ۱۲ آبان ماه در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، به همت گروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و همکاری انتشارات روزنه، نشست نقد و بررسی کتاب هویت؛ سیاست هویت کنونی و مبارزه برای به رسمیت شناختن با حضور مترجم و کارشناسان ۱۲ آبان ماه برگزار می شود.

در این نشست علاوه بر رحمن قهرمان پور مترجم کتاب و پژوهشگر ارشد حوزه روابط بین الملل، علی اشرف نظری عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران و مختار نوری مدیرگروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و سجاد آتشبار دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی حضور دارند.

نشست یادشده یکشنبه ۱۲ آبان از ساعت ۱۷ الی ۱۹ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه واقع در بلوار کشاورز، خیابان نادری برپا می شود.

کتاب «هویت» به قلم «فرانسیس فوکویاما» نظریه پرداز ۶۵ ساله ژاپنی، آمریکایی به چاپ رسید.

کتاب مذکور توسط «رحمن قهرمانپور» به زبان فارسی ترجمه و توسط انتشارات «روزنه» منتشر شده است.

کتاب «هویت» به قلم «فرانسیس فوکویاما» مشتمل بر ۱۴ فصل از جمله سیاست و کرامت، بخش سوم نفس، درون و برون، از کرامت تا دموکراسی، انقلاب‌های کرامت، فردگرایی بیان شونده، ملی گرایی و دین، نشانی غلط، انسان نامرئی، دموکراتیک شدن کرامت، از هویت تا هویت‌ها، ما مردم، داستان‌های مردم بودن و چه باید کرد است.

در کتاب هویت، «فرانسیس فوکویاما» نویسنده و نظریه پرداز مشهور ژاپنی، آمریکایی، شکل گیری اندیشه هویت را از افلاطون گرفته تا لاک و روسو و تا فمینیسم و سیاست جنسیت جدید، مطالعه می‌کند.

فرانسیس فوکویاما در این کتاب به عمق تاریخ مذکور سفر می‌کند تا اخطاری اکید بدهد: «اگر درکی عام از کرامت انسانی ایجاد نکنیم، محکوم به تحمل کشمکشی دائم هستیم».

«رحمن قهرمانپور» مترجم کتاب «هویت» در یادداشتی در ابتدای این کتاب آورده است: «لیبرال ها همواره بر این اعتقاد بوده اند که هویت مسأله مهمی در سیاست نیست، بلکه مسأله اصلی سیاست همانا رفاه و بهروزی شهروندان و به طور مشخص رفاه اقتصادی آنهاست». وی در بخش دیگری از این یادداشت آورده است: «با این حال، این رویکرد لیبرالی نسبت به هویت سالهاست که در معرض نقدها و چالش های جدی قرار دارد».

کد خبر