دامغان - مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان از ارائه آموزش در راستای مبارزه با بیماری سالک به شش هزار و ۸۰۰ خانوار خبر داد و گفت: این بیماری بیشتر در روستاهای جنوب دامغان دیده‌شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهراد پورمحمدی شنبه شب در کارگروه اجتماعی فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده دامغان به میزبانی فرمانداری این شهر ضمن گزارشی از آخرین وضعیت بیماری سالک در این شهرستان، ابراز داشت: آمار مبتلایان به این بیماری نسبت به سال گذشته افزایشی نداشته و آمار دو برابر شدن بیماران سالک شایعه‌ای بیش نیست.

وی افزود: برای مبارزه و درمان بیماری سالک به‌جز دریافت آمپول و دارو از مرکز استان، هزینه هایی بالایی برای تشخیص و درمان این بیماری اختصاص داده شده است.

اجرای طرح مبارزه با بیماری سالک در روستاهای جنوب دامغان 

مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان بابیان اینکه تمام تلاش‌ ما بر کاهش و به حداقل رساندن این بیماری است، ابراز داشت: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی سمنان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان تلاش کرده‌اند تا با آموزش‌های بهداشتی به مردم آسیب این بیماری در منطقه کاهش یابد.

پورمحمدی با توجه به اینکه این بیماری بیشتر در روستاهای جنوب دامغان دیده‌شده، افزود: برای مبارزه با این بیماری طرح‌های مختلفی شامل جلسات هماهنگی درون و برون بخشی، جلسات آموزشی، توزیع پمفلت آموزشی و نصب بنر از سوی شبکه بهداشت و درمان با همکاری بخشداری امیرآباد و دهیاری‌ها اجرا شد.

وی اضافه کرد: طرح مبارزه با بیماری سالک در مناطق ذکرشده از اردیبهشت تا پایان شهریور طی چهار مرحله با توزیع یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم طعمه آلوده به سم برای جوندگان اجرا شد که این طرح هرساله انجام می‌شود.

بیماری سالک قابل ریشه‌کنی نیست

مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان بابیان اینکه شش هزار و ۸۰۰ خانوار آموزش‌های مبارزه با بیماری سالک را فراگرفتند، ابراز داشت: بیماری سالک قابل ریشه‌کنی نیست ولی قابل‌کنترل است و امکان دارد آمار بیماران مبتلا سالانه تغییر و کم یا زیاد شود.

پورمحمدی ادامه داد: ۳۵ درصد از بیماران مبتلابه سالک در دامغان به‌صورت کرایو تراپی (سرما درمانی) و ۶۵ درصد به روش سامانه‌ای و تزریق آمپول گلو کانتیم تحت درمان واقع شدند.

وی افزود: دامغان ۳۲ خانه بهداشت و ۱۱ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی دارد که از این تعداد یک مرکز جامع سلامت روستایی در روستای فرات و هشت خانه بهداشت در روستاهای حسن‌آباد، فرات، خورزان، رشم، کوه زر، علیان، حسینان و شیمی در جنوب این شهرستان قرار دارد.

بهره‌گیری از ظرفیت روحانیان برای آموزش و اطلاع‌رسانی به اقشار مختلف جامعه

مدیر شبکه بهداشت و درمان دامغان،  آموزش و اطلاع‌رسانی به اقشار مختلف جامعه در خصوص اقدامات حفاظتی فردی را از بهترین راهکارهای پیشگیرانه در بیماری سالک دانست و گفت: با راهنمایی‌ها، مدیریت و برگزاری جلسات هماهنگی و ابلاغ و تأکید بر اجرای به‌موقع و صحیح مصوبات، آموزش اقدامات پیشگیرانه توسط شبکه بهداشت و درمان و ارگان‌ها و دستگاه‌های دخیل در امر آموزش از جمله آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و روحانیان در مساجد با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی صورت گرفته است.

پورمحمدی، توزیع سموم به کشاورزان و باغداران و همکاری در طرح مبارزه با جوندگان توسط جهاد کشاورزی، پیگیری سم‌پاشی دامداری‌ها، پیگیری و رسیدگی به مشکلات مربوط به فاضلاب در مناطق آلوده توسط اداره آب و فاضلاب را از دیگر برنامه‌های اجرا شده ذکر کرد و گفت: مبارزه با جوندگان در محل تاق‌زارهای اطراف روستاها، رصد و نظارت بر دفع صحیح زباله در شهر و روستاها، مبارزه با جوندگان و مخزن بیماری در محیط‌های موردنظر به‌ویژه باغ‌ها و خانه‌های شخصی روستایی توسط مردم و نیز دستگاه‌های متولی ازجمله شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در روستا (طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دهیاری‌ها) و در نهایت تشخیص و درمان به‌موقع توسط این شبکه در کاهش آمار بیماری و عواقب ناشی از آن تأثیرگذار خواهد بود.