به گزارش خبرگزاری مهر، شصت و چهارمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلان شهر ها و مراکز استان ها در کرمانشاه با حضور مرتضی الویری رییس شورا یعالی استان ها، محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران و روسای شوراهای اسلامی کلان شهر ها و مراکز استان ها و برگزاری کمیسیون های تخصصی ۴ گانه(کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری، کمیسیون فرهنگی و شهر هوشمند، کمیسیون عمران و شهر سازی و کمیسیون حقوق و اقتصادی) رسما آغاز شد.
محسن هاشمی رییس شورای شهر تهران در کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری با اشاره به مشکلات و اولویت های کلان شهر های ایران گفت: اکثر کلان شهر ها مشکلاتشان شبیه هم هستند و مراکز استان ها و شهر های کوچکتر هم با تبعیت از کلان شهر ها به سمت همین مشکلات می روند و لذا عملکرد کلان شهر ها الگویی برای شهر های دیگر خواهد بود و باید پند بگیرند.
وی در ادامه با یادآوری سخنان آیت الله هاشمی در نماز جمعه در خصوص مترو و فاضلاب تهران و کلان شهر ها گفت: جا دارد در این جا یادی کنم از آیت الله هاشمی که در سخنرانی در خصوص مترو و فاضلاب در سال ۶۳ بیان داشتند که نه تنها تهران بلکه از هم اکنون کلان شهر های دیگر هم باید به این فکر راه اندازی مترو و زیر ساخت های زیر بنایی باشند.
وی ادامه داد: امروز می شود گفت کلان شهر های دیگر نسبت به جمعیت شان از تهران در حوزه حمل و نقل عمومی و ریلی جلوتر هستند.
هاشمی در ادامه افزود: در حال حاضر کلان شهر های ایران عمدتا همه دچار مشکل آلودگی هوا و ترافیک به عنوان معضل اصلی هستیم. در نظر سنجی هایی که از شهروندان تهرانی داشتیم، بعد از خدمات شهری که فعالیت اصلی شهرداری هاست اولویت اول را آلودگی هوا و ترافیک و اولویت دوم را آسیب های اجتماعی می دانند و بعد مسائل دیگر لذا کمیسیون حمل و نقل و خدمات شهری از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی خاطر نشان ساخت: در جلسات هم اندیشی گذشته بحث این بود که بررسی کنیم آیا دولت نسبت به قوانینی که در مجلس تصویب می شود اعمال قوانین و اجرا را انجام می دهد که به این نتیجه رسیدیم که درجه اجرا بسیار پایین است.
هاشمی افزود: در قانون هدفمندی یارانه ها و قانون هوای پاک، سوخت و حمل و نقل ریلی انبوه بر یا قوانین مربوط به بودجه و بخشی از یارانه های مربوط به حمل و نقل عمدتا دچار مشکل اجرا هستیم. ما نتایج این بررسی را برای ارکان دولت ارسال کردیم ولی به نتیجه نرسیدیم. حتی در تصمیم اخیر قوا نیز مجددا موضوع حمل و نقل عمومی فراموش شده است.
هاشمی افزود: نکته ی بعدی هماهنگی بین شهرداری ها و راهنمایی و رانندگی و جرایم و سهم شهرداری از این جرائم است که متاسفانه این سهم نیز از طریق برنامه و بودجه و به موقع و کامل داده نمی شود البته در تهران ما توانستیم بخشی از این سهم را با بدهی های مالیاتی تهاتر کنیم اما واضح است که سهم شهرداری ها از جرائم راهنمایی و رانندگی عدد قابل توجهی است که پرداخت نشده است و ما از مبلغ اصلی آن آگاه نیستیم!؟
رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه سخنان خود به مصوبه شورای اقتصاد در سال۹۶ و ۹۷ در خصوص تامین واگن شهری و اتوبوس ها و مینی بوس ها اشاره کرد و گفت: بر اساس تصمیم شورای اقتصاد قرار بود در کلان شهر ها و در راستای کاهش آلودگی هوا ۱۰ میلیارد دلار در بحث تامین ۱۹ هزار اتوبوس، ۴۰ هزار مینی بوس و کامیون های بین شهری تفاهم نامه ای در حضور رییس جمهور با حضور ۴ وزیر امضا شد. وزارت نفت، وزارت صمت و وزارت راه نیز متعهد شدند نسبت به تامین تجهیزات متحرک از طریق ساخت داخل اقدام کنند. سهم تهران در این مصوبه هزار واگن شهری، ۳ هزار اتوبوس و ۵ هزار مینی بوس است ولی این مصوبه شورای اقتصاد هم به نتیجه نرسیده است. با این حال ما فشار آوردیم که این مصوبات و طرح جامع پسماند اجرا شود.
محسن هاشمی در ادامه افزود: در بحث سرانه های خدماتی، متاسفانه در شهر ها دچار مشکل هستیم.
هاشمی همچنین با اشاره به طرح جامع پسماند گفت: همانطور که می دانید طرح جامع پسماند نوشته شده که مسئله اصلی جدا سازی از مبدا است و بعد تفکیک زباله و بعد تولید انرژی و تولید برق که در حال حاضر در تهران ۲.۵ تا ۳ مگا وات برق گرفته شود. با این حال سرمایه گذاران رغبتی به این امر نشان نمی دهند چرا که استدلالشان این است قیمت برقی که قرار است دولت از آنها بخرد تکافوی سرایه گذاری آنان نیست و این بارها در موضوع مربوط به پسماند با وزارت نیرو در میان گذاشته شده است.