چهره جامعه اسلامی ما گرچه به دلیل برخی کم توجهی و ضعف مدیریتهای فرهنگی به شکل و شمایل کنونی درآمده است ، اما مسئولان پیش بینی می کنند با آغاز طرح ارتقای امنیت اجتماعی و تعریف برخی چارچوبها به سمت جامعه ای با ظاهری متعادل پیش خواهیم رفت و بیش از گذشته رنگ و بوی کشوری اسلامی به خود خواهیم گرفت.
اثرات روانی این طرح در جامعه به آسانی قابل لمس است و تا کنون توانسته است به نحو مطلوبی بازدارنده حضور گروهی از مردم و جوانانی باشد که پیش از این با ظاهری غیرموجه و دور از شأن یک مسلمان وارد محیطهای اجتماعی می شدند.
فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی در خصوص تاثیر اجرای این طرح در استان مرکزی اظهار داشت : با آغاز این طرح و گذشت بیش از یک هفته از اجرای آن در استان مرکزی 80 درصد جوانان اصول اجتماعی را مراعات می کنند و در برخی موارد حتی دیگر نیازی تذکر نیست و تا کنون کمتر از هشت درصد برخوردهای ماموران پلیس به پرونده سازی و اعزام به مراجع قضایی انجامیده است.
سردار نبی الله حیدری گفت : ماموران پلیس در اجرای طرح یاد شده مجاز به ورود در حریم خصوصی مردم نیستند و بر اساس موارد ذکر شده در این طرح با مظاهر فساد تنها درسطح جامعه، کوچه و خیابانها برخورد خواهد شد.
وی افزود : این طرح از مصوبات مجلس است و به طور کامل قانونی محسوب می شود و باید بدون تاریخ مصرف و زمان به طور کامل در جامعه اجرا شود در غیر این صورت اثر معکوس خواهد داشت زیرا اگر اجرای آن درگیر قید زمان و مکان شود بسیاری از مردم به ویژه افراد مخاطب طرح آن را جدی تلقی نمی کنند.
فرمانده نیروی انتظامی استان ادامه ادامه داد : اجرای طرح مقابله با بدحجابی و سایر هنجار شکنی های اجتماعی منجر به سالم تر شدن چهره جامعه شده است که این مسئله خود مشوقی برای نیروهای پلیس است زیرا ایجاد جامعه ای سالم و هنجار ناشی از ادای وظایف ذاتی پلیس است.
وی خاطر نشان کرد : کار فرهنگی و برخورد قانونی دو بال اصلاح جامعه است و نمی توان تنها با یکی از این ابزارها به اصلاح جامعه پرداخت بر همین اساس برای پایدار بودن اثرات طرح، انجام امور فرهنگی در خصوص مسئله حجاب و سایر هنجارهای اجتماعی از سوی مسئولان این امر ضرورت دارد.
به هر ترتیب به نظر می رسد با وجود جدیت در اجرای این طرح، تنها نمی توان به ماموریت های پلیسی در کاهش معضلات سطح جامعه اکتفا کرد و لزوم وجود برنامه ها و راهکارهای فرهنگی در کنار این طرح به شدت احساس می شود.
به عقیده کارشناسان مسائل اجتماعی دیر زمانی است که بخشی از جامعه به خصوص جوانان، نوع لباس، پوشش و رفتار خود را بر اساس آنچه از واسطه های خارجی همچون ماهواره می گیرند تنظیم می کنند. به نظر می رسد، کم توجهی به ریشه های فرهنگی در مقابل فرهنگ بیگانه و به تعبیر رهبر معظم انقلاب هجمه فرهنگی نبود طرح و استراتژی فرهنگی و اجتماعی، برخوردهای متفاوت با مسائلی که در ارتباط با سبکهای زندگی و رفتار مردم وجود دارد ،عدم تبیلغ و ارائه ابعاد فرهنگ بومی و ملی از سوی افراد و سازمانهایی که در این زمینه وظیفه داشته اند امروز ما را با کوهی از مسائل اجتماعی روبرو کرده است.
رفاه زدگی و فاصله طبقاتی، مشکلات اقتصادی و مشکلات روحی از دیگر عواملی است که فرهنگ اشخاص را در پوشش و نوع برخورد با یکدیگر متفاوت می کند اما اگر باور داشته باشیم که بدحجابی از اصلی ترین ریشه های فساد است به آینده طرح مبارزه با بدحجابی امیدوار تر خواهیم شد و با نیروهای پلیس در بهبود وضعیت جامعه همراه و همگام می شویم.