خرم‌آباد- معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: بزرگترین مشکلی که امروز در عرصه ملی برای کودکان می‌بینیم این است که کودکان را رها کرده‌ایم، کودک باید در خانواده پرورش یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود عباسی صبح امروز چهارشنبه در کنفرانس تخصصی حقوق کودک با اشاره به اینکه در اسلام حقوق بشر از حقوق کودک آغاز می شود که این نشانگر اهمیت موضوع است، اظهار داشت: در میان جوامع مختلف کودکان با نگاهی ویژه دیده می شوند، در قوانین کشور ها و اسناد بین المللی توجه خاصی به این حوزه شده است.

وی با بیان اینکه باید دولتمردان توجه خود را به این حوزه معطوف کنند، تصریح کرد: در آستانه انتخابات هستیم، خوب است کاندیداها برای کودکان برنامه داشته باشند، از قوانین و ساختارهای نامناسب باید عبور کرد و باید به برنامه های منسجم و دقیقی روی آورد که نیازهای اساسی جامعه کودکان را پاسخ دهد.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه کاندیداها برای استحکام خانواده چه برنامه ای دارند؟ افزود: در لرستان با کودکان مبتلا به اعتیاد و کودکانی که در خانواده های دچار اعتیاد متولد می شوند مواجهیم که باید چاره ای اندیشید.

عباسی با اشاره به اینکه باید بازبینی در ساختارها صورت گیرد، خلایی وجود دارد که ساختارهای موجود پاسخگوی نیاز خانواده و کودکان نیست، گفت: بزرگترین مشکلی که امروز در عرصه ملی برای کودکان می بینیم این است که کودکان را رها کرده ایم، کودک باید در خانواده پرورش یابد.

وی افزود: اگر فکری نکنیم و چاره ای نیاندیشیم، مشکلات و آسیب ها در این عرصه ها بیشتر می شود، اتاق فکری برای رصد مشکلات و چالش های خانواده ها باید تشکیل شود.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با بیان اینکه با تشکیل نهادی مثل وزارت کودکان و خانواده شاید بتوان ساختارها را اصلاح کرد و اوضاع را بهبود بخشید، تصریح کرد: باید راهکارهای مناسب برون رفت از این مشکلات ارائه شود؛ نمی توان با برنامه دیروز کودک امروز را برای فردا تربیت کرد.

عباسی با اشاره به اینکه اگر می بینیم کودکان از مدرسه فراری هستند باید در برنامه های حوزه آموزش تغییر داشته باشیم، گفت: نمی شود با برنامه چند دهه قبل مدارس امروز را اداره کرد، طرح ها و ایده های ابتکاری باید تدارک دیده شود.

وی با بیان اینکه در لرستان با چالشی مثل کودکان کار و خیابان، مهاجرت و ... مواجه هستیم، تصریح کرد: برای مشکلات اجتماعی این شهر و استان باید چاره ای اندیشید، اینگونه مسائل را باید به دست نهادهای برآمده از متن مردم سپرد. دولت ها مجری خوبی برای حوزه های فرهنگی و آسیب های اجتماعی نیستند.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه یکی از کارهایی که در دستور کار کنوانسیون حقوق کودک قرار گرفته این است که چالش ها و آسیب های حوزه کودکان را احصا کرده ایم و متناسب با آن برنامه هایی در دستور کار است، افزود: در این نشست ها برنامه ها احصا می شود و برای اجرا دنبال می شود.

عباسی با بیان اینکه یکی از پلان های این نشست تخصصی این است که تصمیم در منظر مردم انجام می شود و کسانی که خود کنشگر عرصه حقوق کودک هستند در این بخش نقش آفرینی می کنند، خاطرنشان کرد: باید با این حضور پررنگ و نگاه همه جانبه و هم گرایانه تلاش کنیم با برنامه هایی از این وضعیت خاصی که کشور ما را تهدید می کند عبور کنیم.