معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت بهره برداری از نتایج پژوهش ها در تصمیم گیری و برنامه ریزی های نهادهای کشور گفت: ایجاد شبکه گسترده در سطح کشور برای توسعه پژوهش در آموزش یکی از دستاوردهای مهم برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی است که با مشارکت مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ایجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت دکتر باقر لاریجانی با تبریک هفته پژوهش به تمامی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران کشور بر اهمیت پژوهش در توسعه کشورها اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی دهه های گذشته کشور ما پیشرفت علمی خوبی داشته و کسب رتبه اول در منطقه به لحاظ تولیدات علمی یکی از شاخص هایی است که گویای این پیشرفت است.
لاریجانی با اشاره به قرابت آموزش و پژوهش گفت: یکی از زیربناهای توسعه علمی کشورها توسعه آموزش عالی کشور است و در نظام سلامت چندین سال است که با اجرای برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی ارتقای این حوزه و پاسخگویی به نیازهای جامعه را دنبال می کنیم.
وی بر اهمیت پژوهش پاسخگو اشاره کرد و گفت: ارتقای کیفیت آموزش علوم پزشکی مستلزم ایجاد حرکتی علمی و توسعه پژوهش در آموزش بود و این امر با راه اندازی مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی در سطحی گسترده آغاز شد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: با تاسیس مرکز تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی فرایندهای تحقیقات در این وادی نظام مند و در تار و پود آموزش و در تمامی دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی کشور رسوخ کرده است.
وی با تاکید بر اهمیت سیاستگذاری مبتنی بر شواهد در برنامه ریزی هدفمند و منطقی، عنوان کرد: همزمان با توسعه پژوهش در آموزش، بحث تصمیم گیری مبتنی بر شواهد در حوزه آموزش علوم پزشکی نیز در این مرکز دنبال شد و هدف بهره برداری از نتایج پژوهش ها در مدیریت حوزه آموزش علوم پزشکی کشور بود.
لاریجانی افزود: برای هریک از مصوبات حوزه معاونت آموزشی و برنامه هایی که دنبال می شود ساعت ها کار کارشناسی و تحقیق وسط همکاران ما در معاونت آموزشی وزارت بهداشت و مرکز ملی تحقیقات راهبری آموزش علوم پزشکی با همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت می گیرد.
وی از مشارکت تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در پژوهش های مرتبط با برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی سخن گفت و اظهار داشت: این مرکز در سال ۹۶ افتتاح شد و علیرغم این زمان اندک، تاکنون بیش از ۹۰۰ طرح پژوهشی در حوزه آموز علوم پزشکی توسط اعضای هیئت علمی و کارشناسان دانشگاههای علوم پزشکی به مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی ارسال شده که حدود ۴۰۰ طرح پذیرفته شده است.
لاریجانی اضافه کرد: باتوجه به واسپاری ماموریت های ویژه به مناطق آمایشی، در طی ۲ سال گذشته، حدود ۱۱۶ طرح نیز از مناطق آمایشی کشور دریافت شده و ۳۹ طرح ستادی نیز به این مرکز ارسال شده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت از حمایت ویژه این معاونت از طرح های نوآورانه آموزشی سخن گفت و اظهار داشت: در این مدت ۷۵ طرح نوآورانه آموزشی به مرکز ارسال شده و طرح های مصوب از گرنت های ویژه طرح های نوآورانه برخوردار شده اند.
وی از برگزاری کارگاه های آموزشی در مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی، برای توانمندسازی اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی در زمینه پژوهش در آموزش و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد سخن گفت و اظهار داشت: بیش از ۵۷۰ نفر تاکنون در این کارگاه ها شرکت کرده اند.
لاریجانی به پیشینه مراکز مطالعات و توسعه آموزش در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: با اجرای برنامه های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی و برنامه هایی که در مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت بهداشت، پیگیری شده، مراکز مطالعات دانشگاهها به عنوان مراجع پژوهش در آموزش فعال شده و موجبات جلب مشارکت تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها در پژوهش های مرتبط با تحول و نوآوری در آموزش را فراهم کرده اند و تعداد زیادی از پژوهش های حوزه آموزش مورد حمایت قرار گرفته است.
وی تصویب آیین نامه دانش پژوهی آموزشی را نیز یکی از اقدامات مهم برای توسعه فعالیت های نوآورانه آموزشی ذکر کرد و گفت: بر طبق این آیین نامه که به دانشگاهها ابلاغ شده، فعالیت های نوآورانه اعضای هیئت علمی دانشگاهها معادل سازی و در ارتقای ایشان محاسبه می شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت هدف از این اقدام را جلب مشارکت بیشتر اعضای هیئت علمی در پژوهش های حوزه آموزش ذکر کرد و گفت: اعضای هیئت علمی به عنوان بدنه اصلی آموزش عالی سلامت می توانند نقش چشمگیری در ارتقای این حوزه داشته باشند و با شبکه گسترده ای که در کشور ایجاد شده در سال های آتی شاهد اثرات این اقدامات در نظام ارائه خدمات کشور خواهیم بود.
لاریجانی با تاکید بر اهمیت بهره برداری از نتایج پژوهش ها در تصمیمات و سیاستگذاری ها گفت: امیدوارم با ارتقای پژوهش در کشور و ترجمان این نتایج در عرصه های مدیریتی، شاهد اعتلا و بالندگی بیش از پیش کشور باشیم.