همدان - استاندار همدان با تاکید بر اینکه باید از راهکارها و نقطه‌نظرات صاحب‌نظران برای افزایش فرهنگ کتابخوانی استفاده شود، گفت: معرفی کتاب در جلسات اداری رونق گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید شاهرخی ظهر یکشنبه در جمع اعضای عمومی انجمن کتابخانه‌های عمومی استان و خیرین کتاب و کتابخوانی با بیان اینکه باید فرهنگ کتابخوانی را اجتماعی کرد، گفت: باید خرید کتاب و کمک به کتابخوانی در سبد هزینه خانوار نهادینه شود.

وی با اشاره به ضرورت انجام اموری در راستای نشر فرهنگ کتابخوانی، عنوان کرد: ادارات به صورت فصلی جلسات معرفی کتاب برگزار کنند کمااینکه دولت تدبیر و امید در امر گسترش فرهنگ کتابخوانی اقدامات شایسته ای داشته است.

شاهرخی با تاکید بر اینکه باید در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب استان همدان از فرصت حضور ناشران ملی استفاده کرد، گفت: کتاب حاصل فکر و اندیشه متفکران وارسته‌ای است که نقش آن‌ها به عنوان یک منبع اعتلای جامعه، مؤثر و بی‌بدیل است.

کتاب توانسته علی‌رغم توسعه ابزارهای مختلف اطلاع‌رسانی دیجیتالی و الکترونیکی، جایگاه ارزشمند و نقش خود را حفظ کند وی با بیان اینکه کتاب توانسته علی‌رغم توسعه ابزارهای مختلف اطلاع‌رسانی دیجیتالی و الکترونیکی، جایگاه ارزشمند و نقش خود را حفظ کند، ادامه داد: دلیل این‌که کتاب توانسته تاکنون جایگاه خود را حفظ کند، جامعیت و ساختار نهفته در کتاب و همچنین ظرفیتی است که نویسنده در آن ایجاد کرده است.

استاندار همدان با تاکید بر اینکه یکی از رسالت‌ها و ظرفیت‌هایی که ما باید به آن توجه داشته باشیم، پرداختن به اهمیت و توجه به تأثیر کتاب در عرصه‌های مختلف و شئونات جامعه است، گفت: این رسالت بسیار سنگین و مهم است.

وی با تاکید بر اینکه ارتقای شاخص‌ها در حوزه کتابخوانی از ابتدای استقرار دولت تدبیر و امید تا امروز قابل ملاحظه است و طبق آمار و ارقامی که توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی استان همدان ارائه شده پیشرفت بسیار خوبی در استان در این زمینه صورت گرفته است، گفت: مقایسه آمار و ارقام نهاد کتابخانه‌های استان همدان با چند سال پیش نشان می‌دهد که در سال ۹۲، تعداد کتابخانه‌های موجود در استان ۷۵ باب بوده که این تعداد امروز به ۱۱۶ باب رسیده و این پیشرفت نشان از افزایش ۵۵ درصدی کتابخانه ها در سطح استان همدان دارد.

افزایش ۲۷ درصدی زیربنای کتابخانه‌ها در همدان

وی با بیان اینکه از لحاظ رشد زیربنایی نیز شاهد افزایش ۲۷ درصدی زیربنای کتابخانه‌ها هستیم، گفت: علی‌رغم رشد و افزایش شاخص‌های مختلف در نهاد کتابخانه‌های عمومی استان، باید در راستای ایجاد علاقه‌مندی هرچه بیشتر در زمینه کتابخوانی تلاش کنیم.

شاهرخی با تاکید بر اینکه باید از راهکارها و نقطه‌نظرات صاحب‌نظران برای افزایش فرهنگ کتابخوانی استفاده شود و حتی صاحب‌نظرانی که خارج از جلسات رسمی هستند نیز مدنظر باشند، گفت: به دستگاه‌ها و شوراهای اداری ابلاغ شود که در جهت رشد و ترویج فرهنگ کتابخوانی به صورت فصلی، جلسات معرفی کتاب برگزار کنند.

وی با بیان اینکه باید فرهنگ کتابخوانی را اجتماعی و کتاب را به عنوان یک اصل در سبد خانواده‌ها قرار دهیم، گفت: در راستای رشد فرهنگ کتابخوانی از هر طرح و پیشنهادی استقبال خواهیم کرد.

برگزاری فصلی کتابخوانی و معرفی کتاب در جلسات اداری

وی برگزاری فصلی کتابخوانی و معرفی کتاب در جلسات اداری را در علاقمند کردن مردم به کتابخوانی تأثیرگذار خواند و گفت: هر نهاد، ۴ جلسه در سال به ترویج کتابخوانی اختصاص دهد و برای این منظور می‌توان برای تأثیرگذاری هرچه بهتر مسابقاتی را نیز در نظر گرفت.

استاندار همدان با بیان اینکه از ۱۸ تا ۲۳ دی ماه سال جاری، نمایشگاه کتاب استانی با حضور ناشران ملی در استان برگزار خواهد شد و ۵۸۴ ناشر در سراسر کشور، جدیدترین کتب و انتشارات خود را در نمایشگاه کتاب استان همدان ارائه می‌کنند، گفت: مراکز علمی و دانشگاه‌های استان از این فرصت استفاده کرده و درخواست‌های خود را به ارشاد به عنوان متولی ارسال کنند تا بتوانیم به صورت هدفمند غرفه‌های مورد نیاز را پُر کنیم.

شاهرخی یادآور شد: نهادها و دستگاه‌های متولی تمهیداتی بیاندیشند تا دانشجویان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی از نمایشگاه کتاب استانی استفاده بهینه ببرند و در شهرستان‌ها، سرویس‌هایی اختصاص یابد تا علاقمندان بتوانند در نمایشگاه حضور یابند.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌ها فرصتی مهیا کنند تا دانشجویان در نمایشگاه حاضر و کتب مورد نیاز را در نمایشگاه تهیه کنند.