حجتالاسلام سید محمدباقر علم الهدی به مناسبت ایام فاطمیه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از مهمترین ویژگیهایی که مربوط به صدیقه اطهر زهرا (س) است، بحث انتخابهای ارزشمند، ماندگار و فضیلتمداری بود که ایشان در دوران عمر پربرکت خود اعمال کردند و نشان دادند. این انتخابهاست که از حضرت زهرا (س) یک انسان موفق، چهره نامآشنا و الگوی بیبدیل برای بشریت در طول تاریخ شده است. انتخابگریهای صدیقه اطهر (س) از جنس توصیههایی است که قرآن و پیامبر اکرم (ص) برای سعادتمندی بشریت ارائه کرده است.
رئیس مرکز آموزش عالی قاسم بن الحسن افزود: ولایتمداری حضرت، تعهد به دین و گزارههای دینی، دفاع از حریم آیات نورانی قرآن و سبک زندگی مؤمنانه و اسلامی همراه مهر و محبت و عشق و عاطفه و مهربانی از انتخابهای ارزشمند و فضیلتمدار و ماندگار حضرت است. به همین جهت آن چیزی که بسیار مهم است این است که اگر بیاییم تکتک انتخابهای حضرت زهرا (س) را بررسی کنیم میبینیم حضرت در بُعد ولایتمداری اولین شهیده راه ولایت هستند. به این معنا که اولین کسی هستند که جانشان را قربانی مسیر ولایت کرد تا به همه بشریت اعلام کند که حتی یادگار پیغمبر اکرم (ص) هم در راه ولایت به شهادت میرسد. این درس بسیار ارزشمندی است که ما از شهادت حضرت زهرا (س) داریم.
محمدباقر علم الهدی سپس گفت: انتخابگری حضرت در زندگانی شخصی خودشان با امیرالمؤمنین (ع)، در انتخاب همسر که خودش یک بُعد بسیار مهم، دقیق و کارشناسیشدهای بود که توسط صدیقه اطهر حضرت زهرا (س) اتفاق افتاده است. در تعامل حضرت با همسر بزرگوارشان حضرت امیرالمؤمنین (ع)، در حریم نگاهداری و حرمت نگهداری نسبت به همسر بزرگوارشان، در طول ۹ سال زندگی که با امیرالمؤمنین (ع) داشتند، بسیار مهم است.
وی افزود: امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه میفرمایند در طول ۹ سال زندگی مشترکم با حضرت زهرا (س) «والله ما اغضبتها و لا عصت لی امراً و لا اغضبتها». به خدا قسم در طی این ۹ سال زندگی مشترک هرگز باعث خشم من نشد و هرگز ایشان نافرمانی من نکرد و من هم هرگز باعث خشم ایشان نشدم. مولای متقیان امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند آنقدر زهرا (س) در زندگی من نقش دارد که هر وقت غمها و اندوهها و غصهها قلب مرا میگرفت، وقتی به چهره زهرا (س) نگاه میکردم، همه غصهها و غمهای دل علی با زیارت زهرا (س) به پایان میرسید. این نشان میدهد زهرا (س) چه نقش تأثیرگذار و تعیینکنندهای در زندگی امیرالمؤمنین علی (ع) داشتند. چگونه از همسرشان دفاع و چگونه پشتیبان همسرشان بودند. چگونه همسرشان امیرالمؤمنین (ع) در برونرفت از معضلات و مشکلات پیش رو مشاوره میدادند و مشاوره میکردند.
محمدباقر علم الهدی همچنین اظهار داشت: بیجهت نبود وقتی صدیقه اطهر حضرت زهرا (س) به شهادت رسیدند، دیگر امیرالمؤمنین (ع) کسی را پیدا نمیکرد که بتواند بار محنتها، رنجها و مصائبی که بر سینه امیرالمؤمنین (ع) قرار دارد را تحمل کند. لذا حضرت مولا به چاه درد دل میکرد و غم و غصهها و اندوههای قلبش را به چاه میگفت. اینها حکایت از آن نقش بسیار تأثیرگذار زهرا (س) نسبت به امیرالمؤمنین علی (ع) دارد. در بُعد فرزندداری نیز این بانوی بزرگوار عالم اسلام در ۹ سال زندگی مشترک در کنار امیرالمؤمنین (ع) ۴ فرزند به بشریت ارائه کرده است که هر کدامشان یک خورشیدی برای هدایت، سعادتمندی و رساندن مردم به نقطه اوج کمال هستند.
وی در ادامه عنوان کرد: در بحث تعهد و مسئولیتپذیری در رابطه با قرآن و آیات نورانی قرآن و سنت نبوی میبینیم حضرت زهرا (س) با چه تعهدی ۴۰ شب همراه با امیرالمؤمنین (ع) به خانه مهاجر و انصار در شهر مدینه سر میزند و آنان را نسبت به قضیه غدیر و واقعه غدیر متذکر میشود و این حکایت از تعهد حضرت نسبت به آیات قرآن و توصیههای پیغمبر اکرم (ص) و دفاع از حریم ولایت است. این هم بُعد دیگری از زندگی انتخابگرایانه زهرا (س) است.
محمدباقر علم الهدی سپس گفت: در ابعاد مختلف زندگی مانند همسرداری، تعامل با مردم، دفاع از حریم عفاف و حجاب و … هر کدام از اینها زوایای بسیار درخشان در زندگانی صدیقه اطهر زهرا (س) است. بد نیست همینجا عرض کنیم که آن رفتارهای مؤمنانه و عارفانه زهرا (س) و آن نمایش تعهد دینی صدیقه اطهر زهرا (س) بود که امروز شاگردان مکتب امیرالمؤمنین (ع) و زهرا (س) چهرههایی مثل مدافعان حرم و مثل سردار رشید اسلام مرحوم شهید حاج قاسم سلیمانی میشوند. این سپهبد والامقامی که در ایام شهادت حضرت زهرا (س) دلهای همه مردم را خون و قلبها را متأثر ساخت، همچنین نمونه تعهد و دفاع از حریم ولایت است که میبینیم امروز ادامهدهندگان راه سپهبد شهیدمان مرحوم حاج قاسم سلیمانی، دل مردم را شاد کردند و با حمله مستقیم به نماد کفر، اهریمن و نماد شیطان اکبر یعنی آمریکای جنایتکار نشان دادند مبارزه با مردان مردی که مِهر و ولایت امیرالمؤمنین (ع) و زهرا (س) در سینه دارند، کار آسان و ارزانی نیست و به قیمت بسیار سنگینی برای آنان تمام خواهد شد.
محمدباقر علم الهدی اضافه کرد: اگر بناست علوی و فاطمی زندگی کنیم و اگر بناست مکتب و اندیشههای بلند صدیقه اطهر زهرا (س) را در زندگی خود ساری و جاری کنیم، مکتب امیرالمؤمنین و حضرت زهرا با مدل عملکرد ما، با مدل تصمیمگیریهای ما و حضور به موقع ما در صحنههای مختلفی که انقلاب شکوهمند اسلامی امروز به ما تکلیف میکند تحقق و عینیت پیدا میکند. فراموش نکنیم امیرالمؤمنین علی (ع) در صحنههای اجتماعی زمان بعد از رسولالله (ص) غریب و تنها بود.
وی در پایان گفت: مردم خیلی اظهار محبت به امیرالمؤمنین (ع) میکردند، ولی در روز لازم برای دفاع از حریم ولایی حضرت علی (ع) حاضر نمیشدند، اما ما امروز میبینیم ملت بزرگوار ایران با درس گرفتن از عبرتهای تلخ آن زمان، امروز اینچنین پشت سر فرزند امیرالمؤمنین (ع) ایستادگی میکنند و اینچنین عاشقانه و مشفقانه برای احیا ارزشهای دینی و اسلامی به صحنه میآیند و با بهترین شکل از اندیشههای بلند اهلبیت (ع) با جان خودشان دفاع میکنند.