مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تصریح بر اینکه یک گفتگوی دینی تنها زمانی موفق می شود که مباحث کلان آن از سوی کارشناسان و صاحبنظران کابردی شود، گفت: تشکیل دبیرخانه یا کمیته پیگیری به منظور کاربردی کردن نتایج گفتگوهای دینی در زیر شاخه هر همایش ضروری است.

حجت الاسلام سید شهاب الدین دارایی مدیر کل امور اجتماعی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با چگونگی عملی کردن نتایج گفتگوهای دینی گفت: یکی از راه های عملی کردن گفتگوها ایجاد یک دبیرخانه است، که نتایج حاصله از گفتگو را با تدوین فرمول زمان بندی سی پی ام (Control Project Managment) را برای آن پیش بینی کرده و مدیریت نتایج حاصله از نشست را برعهده دارد .

وی افزود: طبیعی است که اگر این دبیرخانه و مدیریت آن وجود نداشته باشد، هر کس پس از پایان نشست راه خود و مسیر سابق زندگی خود را دنبال می کند. اگر این اصل در هر گفتگو و همایشی نهادینه شود در آن هنگام تشکیل یک دبیرخانه جزئی از برنامه همایش می شود. از آنجا که هر همایشی برای برگزاری نیاز به کمیته اجرایی، علمی و تبلیغاتی دارد تشکیل دبیرخانه ای تحت عنوان کمیته پیگیری ها باید به عنوان یکی از زیر شاخه های همایش تلقی شود.

مدیر کل امور اجتماعی ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور شد: هنگام برگزاری گفتگوی دینی در هر قالبی باید این پرسش را مطرح کنیم که پس از اتمام این گفتگو چه خواهیم کرد؟ تشکیل این دبیرخانه نتایج نشست را برنامه ریزی، زمان بندی کرده و گزارش  آن را به صورت یکساله و یا شش ماه به شرکت کنندگان در همایش و اعضای ذی نفع آن ارائه دهد.

حجت الاسلام دارایی در رابطه با نقش این دبیرخانه در اجرایی شدن مفاد بیانیه هایی که تنها آمالها و آرزوهای شرکت کنندگان را مورد تأکید قرار داده است، گفت: فعالیت این دبیرخانه را می توان به تصویب قانون تشبیه کرد. هنگامی که قانون تدوین می شود برای اجرایی کردن آن آئین نامه یا دستور العمل اجرایی می نویسند. همایش زمانی می تواند موفق شود که مباحث مطرح شده را برای اجرایی شدن مورد بررسی قرار دهد برای مثال، باید پیش از همایش تعریف شود که موفق شدن این همایش در گرو برگزاری  نشستهای تخصصی، کمیسیون و کمیته برای کاربردی کردن مباحث همایش است.

وی تصریح کرد: این امر را می توان یکی از وظایف کمیته پیگیری همایش دانست که برای اجرایی، کاربردی و عملیاتی کردن مباحث همایش سه کمیته را پیش بینی کرده و از کارشناسان، صاحبنظران دعوت کرده تا این مباحث کلان را کاربردی کنند.