به گزارش خبرگزاری مهر، در این شماره که از 10 مقاله، یک گزارش و دو معرفی و نقد کتاب تشکیل شده است، تنی چند از صاحبنظران برجسته و نویسندگان آگاه و و آشنا به مسایل و تحولات منطقه آسیای مرکزی و قفقاز به ارایه مقاله پرداختهاند.
از آنجا که هدف اصلی این فصلنامه پرداختن به موضوعات مختلف این منطقه در اقلیمهای فرهنگی، تاریخی، سیاسی و اقتصادی میباشد، در این شماره بیشتر تلاش شده است تا از رهگذر و واکاوی و درون شکافی مفهومی بسیاری از مسایل و موضوعات یاد شده، رویکردی بدیع و نوین نسبت به منطقه آسیای مرکزی، قفقاز و روسیه و نیز جایگاه ایران در این منطقه ارایه دهد.
مقالاتی که در شماره دوم فصلنامه ایراس به رشته تحریر درآمده است، مشتمل بر سه حوزه فرهنگی، تاریخی، دینی، زبانی و سیاسی میباشد. این مقالات در حوزه فرهنگی-تاریخی عبارتند از: مناسبات دولت ایران و آسیای مرکزی در دوره قاجاریه (به قلم دکتر ناصر تکمیل همایون)؛ فراز و فود اورگنج در تمدن خوارزم (دکتر احمد پاکتچی)؛ جاده نظامی گرجستان و گذرگاه داریال (دکتر بهرام امیراحمدیان).
در حوزه مطالعات دینی، دو مقاله نیز در این شماره به رشته تحریر درآمده است که عبارتند از: اسلام و پیامبر اکرم(ص) در آثار نویسندگان روس (به قلم دکتر مرضیه یحییپور) و سالام در روسیه: دوره اول شکلگیری (به قلم دکتر مهدی سنایی).
همچنین در شماره دوم فصلنامه ایراس یک مقاله نیز در حوزه زبانشناسی به نگارش درآمده است که موضوع آن بررسی واژگان روسی در زبان فارسی است. اما در قلمرو سیاست نیز میتوان به این مقالات اشاره کرد: یهودیان بخارایی و سیاست اسراییل در آسیای مرکزی (به قلم فرات پورتاش)؛ گفتمانهای سیاست خارجی ایران در آسیای مرکزی و قفقاز (به قلم دکتر سید جلال الدین دهقانی فیروزآبادی) و تحول نظریه پردازی در سیاست خارجی (به قلم دکتر جهانگیر کرمی).
علاوه بر این در این شماره حاضر، یک گزارش در مورد جریانهای فرهنگی و اجتماعی قزاقستان و معرفی و نقد کتاب با عناوین زیر به رشته درآمده است: «دگرگونی آسیای مرکزی: دولتها و جوامع از حاکمیت شوروی تا استقلال» (به قلم شانی هرمزی و انقلاب و ضد انقلاب در آسیای مرکزی: شورش باسماچیان (به قلم ایوب کریمی).