به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده ظهر یکشنبه در ستاد تسهیل ازدواج استان اردبیل که در سالن جلسات شیخ صفی استانداری برگزار شد، عنوان کرد: نگاهها نسبت به ازدواج باید تغییر یابد و چنانچه در رویکردهای جامعه نسبت به زمان و شرایط ازدواج تغییرات مثبت ایجاد نکنیم، نباید در انتظار بهبود آمار باشیم.
به گفته وی از بدنه خسته ادارات نباید انتظار تحول داشت و چنانچه قرار است در موضوع کاهش سن ازدواج و افزایش گرایش جوانان نسبت به ازدواج گامهای موفقیت آمیزی برداشته شود، باید موضوعات فرهنگی در حول ازدواج به صورت فرابخشی و با انسجام لازم عملیاتی شده و به دنبال تحول آفرینی باشیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه داد: بهتر بودن میانگین آمار ازدواج در اردبیل نسبت به میانگین کشوری نباید مورد استناد قرار گیرد چرا که استان اردبیل نسبت به بسیاری از کلانشهرهای کشور، استان مدرنیتهای نبوده و از ساختار سنتی برخوردار است.
جعفرزاده تصریح کرد: طبق آمار اعلامی در شهرستان گرمی از هر ۳/۲ ازدواج یک مورد به طلاق میانجامد و این آمار اصلاً زیبنده نیست.
وی به موانع وام ازدواج نیز اشاره کرد و افزود: در کشور قوانین حمایتی کمی وضع نشده ولی در حوزه اجرا و پیاده سازی قوانین جاری مشکل داریم؛ بایستی قبل از اینکه قانونی را مصوب نمائیم نحوه اجرا تسهیل و شرایط پیاده سازی آن عملیاتی شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ادامه داد: دستگاههای اداری استان اردبیل برای کاهش سن ازدواج و افزایش ازدواجهای موفق بایستی ابتدا از بدنه مدیریتی خود شروع کنند؛ برای مثال استانداری اردبیل در ابتدای کار برنامههای مشاوره و روانشناسی لازم را در بین کارکنان و خانواده کارمندان تحت پوشش خود اجرایی کرد.
جعفرزاده ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات مهم در حوزه ازدواج، برخورداری از گرههای ذهنی در ازدواج است چه بسا بسیاری از افرادی که دارای شغل ثابت بوده و از وضعیت اقتصادی مناسبی نیز برخوردارند ولی به دلیل مسائل ذهنی و فرهنگی تمایلی به ازدواج نشان نمیدهند.