به گزارش خبرنگار مهر، بهرام سرمست ظهر شنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که در اولین روز دهه فجر انقلاب اسلامی در سالن امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در ارتباط با دغدغههای فرهنگی که مقام معظم رهبری در مورد قم مطرح کردهاند و اقدامات عملی برای مقابله با ناهنجاریهایی که در شهر قم وجود دارد، گفت: وجود آسیبهای اجتماعی و دغدغههای فرهنگی به حق مورد توجه مقام معظم رهبری بوده است و مقابله با آسیبهای اجتماعی در وزارت کشور مورد توجه جدی است.
وی ادامه داد: اما ما با یک سری افراط و تفریط در رابطه با مسائل اجتماعی و فرهنگی روبرو هستیم و در این زمینه آمارهایی هم ارائه میشود که بعضاً تخیلی و به دور از واقعیت است، به طور مثال در جلسه شورای برنامهریزی که با حضور معاون ریاست جمهوری خانم ابتکار برگزار شد آمارهایی مبنی بر این قم نخستین استانی است که زنان معتاد در آن رشد دارد مطرح شد.
استاندار قم در ادامه افزود: از دانش آموزی معتاد درباره دلایل این اعتیاد پرسیده میشود و او بر اساس تحلیل خود همه دانش آموزان مدرسه خود را زیر سوال برده و میگوید تنها او اعتیاد نداشته و همه دانش آموزان این مدرسه معتاد هستند که در یک تحلیل غلط مطرح میشود که بسیاری از دانش آموزان قمی معتاد و دارای روابط غیر اخلاقی هستند.
مطالعات دقیق و بیطرفانه اهرم مقابله با مسائل فرهنگی قم
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه برای مقابله و برنامهریزی برای کاهش ناهنجاریهای فرهنگی نیاز به کار مطالعاتی دقیق و بیطرفانه داریم تا بتوان بر این اساس وارد عمل شده و به عمق مسئله پی ببریم، گفت: در زمینه فرهنگی باید مدیر اجرایی خود پایبند مسائل فرهنگی باشد و اگر وی در زندگی فردی فساد اخلاقی داشت و یا با فساد مالی روبرو باشد چگونه میتواند دغدغه فرهنگی شهر قم را داشته باشد؟
سرمست بیان کرد: دغدغه شهر قم اهمیت بالایی دارد و باید به آن توجه شود چرا که قم خاستگاه انقلاب اسلامی است و به دلیل موقعیت مذهبی و جایگاهی که در مذهب تشیع دارد همیشه در تیر رس دشمنان بوده است و باید همه نسبت به این دغدغه مقام معظم رهبری مسئولیت داشته باشند.
شانه خالی کردن ۲۶ دستگاه فرهنگی برای مقابله با مسائل فرهنگی قم
وی با اشاره به وجود ۲۶ دستگاه متولی فرهنگی در سطح استان قم بیان کرد: در قم بزرگترین مراکز حوزوی و همچنین ۲۶ دستگاه متولی فرهنگی وجود دارد ولی متأسفانه در زمان توزیع بودجه فرهنگی خودی نشان داده ولی در مقابله با مسائل فرهنگی شهر قم رسالت خود را به درستی ایفا نکرده و شانه خالی میکنند و وقت ارائه برنامه همه سرباز میزنند.
استاندار قم با بیان اینکه باید همه مدیران و مردم و همچنین اصحاب رسانه در قبال دغدغهمندی مقام معظم رهبری احساس مسئولیت کنند و به عنوان مخاطب مقام معظم رهبری به وظایف خود عمل کنند، اظهار داشت: در زمینه عفاف و حجاب وارد عمل شدیم و با یک تیم بازرسی به کنترل وظایف دستگاههای اجرایی در این زمینه پرداخته شد و دستگاههایی که به این امر ورود خوبی داشتند تشویق و دستگاههایی که وظیفه خود را انجام ندادند توبیخ شدند.
وی بیان کرد: در شهر قم مراجع تقلید و بزرگان فرهنگی و دینی داریم که باید وارد عمل شده و در این زمینه ورود کنند؛ در این یک سال اقداماتی در زمینه فرهنگی صورت گرفته است باید در زمینه فرهنگی یا مرتبط با دیگر استانها و یا فراتر از آنها ورود کنیم.
سرمست همچنین در پاسخ به این سوال که اگر خود خبرنگار بودید چه مطالباتی از مسئولان داشتید، گفت: در این زمینه دو نقش را ایفا میکردم در قالب یک خبرنگار ابتدا مطالبات و مشکلات شهر قم را به درستی مطالبه میکردم که به نظر دغدغه فرهنگی از همه مشکلات اهمیت بیشتری دارد و در نقش دوم به عنوان مسئول باید پاسخگو باشم رسانهها هم باید با اخلاق حرفهای رسالت خود را ایفا و به دور از حواشی فعالیت کنند.
پیگیر احداث فرودگاه قم هستم
استاندار قم با اشاره به معضلات احداث فرودگاه در قم و فرآیند زمانی برای عملیاتی شدن آن در شهری مانند قم اظهار داشت: فرودگاه قم از پروژههای بلاتکلیف از نظر اجرا است و از نظر حکم قضائی تکلیف آن روشن است هرچند اجرای این حکم دارای یک سری ابهامات است ولی با نشست با دادگستری و نمایندگان آن به دو مسئله در ارتباط به فرودگاه پی بردیم.
به گفته وی، در خصوص فرودگاه باید در ابتدا از حقوق سرمایهگذاران و افرادی که در این پروژه مشارکت داشتند حمایت تا حقوق آنها ضایع نشود و در مرحله بعد هم اینکه اجرای این پروژه با توجه به موقعیت شهر قم و جایگاهی که این شهر در مذهب تشیع دارد لازم اجرا و ضروری است.
سرمست افزود: فارغ از هر توصیفی که داشته باشیم در فرآیند این پروژه اشکالاتی وجود دارد، ومجوز لازم برای احداث نداشت و با توجه با بالا بودن انگیزه سرمایهگذار آن مسئولان وقت کاری را از پیش نبردند و بنده میتوانستم از بار این مسئولیت فرار کنم ولی دچار فرافکنی نشدم چون برای قم الزامی بود و مراحل فرآیند اجرایی ۹۰ درصد طی و طبق ماده ۶۹ در حال پیگیری است.
ارائه گزارشی از عملکرد اقتصادی، عمرانی و سیاسی
استاندار قم در این جلسه که دو ساعت به طول کشید به تشریح مهمترین برنامههای خود به عنوان مقام عالی استان و همچنین معاونان خود پرداخت و گفت: در استان قم مسائلی وجود داشت که اگر با مدیریت و برنامهریزی پیگیری نمیشد با بحران و مسائل مهم امنیتی روبرو بودیم اما با ارتباط خوب با خانه احزاب استان و مراجع عالی قدر و همچنین نهادهای مردم نهاد، استان با آرامش روبرو بوده است.
وی با اشاره به بحران سیلی که بیشتر استانها با آن روبرو بودند و همچنین اغتشاشات ناشی از اصلاح نرخ بنزین بیان کرد: خوشبختانه در جریان سیلهای ابتدای سال و بحرانی که بیشتر استانها با آن روبرو بودند با پیشبینی خوب هواشناسی و تدبیر مسئولان این بحران در استان قم ختم به خیر شد و در جریان اغتشاشات با توجه به اینکه قم همیشه در تیررس دشمنان انقلاب بود با تدبیر شورای تأمین هیچ حادثه امنیتی در استان نداشتیم.
سرمست در ادامه انتخابات دوم اسفندماه را برای کشور بسیار مهم دانست و گفت: با تشکیل به موقع ستاد انتخابات در استان قم مراحل اجرایی انتخابات به خوبی پشت سر گذاشته شد و مراحل بعدی تا برگزاری انتخابات هم به خوبی و بدون هیچ دغدغهای با مشارکت حداکثری انجام میشود و انتخاباتی سالم برگزار خواهیم کرد.
احیای واحدهای تولیدی راکد و تحقق ۷۵ درصدی برنامه ستاد تسهیل و رفع موانع
وی در بخش دیگری از سخنان خود با برنامههای کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید در استان اشاره و بیان کرد: تاکنون سی و هشت جلسه این کارگروه برگزار و با برگزاری سهشنبههای اقتصادی از واحدهای تولیدی مهمی بازدید کردیم و تاکنون به ۷۵ درصد از برنامهها و اهداف خود در این زمینه رسیده و توانستیم ۱۷ واحد راکد را وارد مدار تولید کیم.
استاندار قم افزود: طبق گفتههای مسئولان در سطح ملی استان قم در زمینه رفع موانع تولید دارای کمترین ارجاعات هستیم و در این زمینه بانکهای عامل واحدهای تولیدی و مسئولان امر انسجام خوبی داشتهاند.
وجود پروژههای بلاتکلیف در استان
وی همچنین به بخش عمران هم اشاره کرد و گفت: در بخش عمران پروژههای نیمه تمام و یا بلاتکلیفی هم داریم که سیاست ما این است که پروژههایی که قابلیت تکمیل دارند در ۳ فاز باید مشخص شود تا پایان سال ۹۸ اتمام و یا تا پایان شهریور و آخر سال ۹۹ تکمیل و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
سرمست اظهار داشت: باید از پروژههایی که از شروع بدون مطالعه و تحقیق در مسیر سرگردانی قرار میگیرند دوری و پروژههای نیمه تمام هم باید تعیین تکلیف شوند.
افتتاح ۲۵۲ پروژه مهم عمرانی با اعتبار ۵ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال در قم
وی در ادامه از افتتاح ۲۵۲ پروژه عمرانی همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی خبر داد و گفت: این پروژهها با اعتبار ۵ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال افتتاح و زمینه اشتغال ۲ هزار و ۷۴ نفر را فراهم خواهد کرد.
استاندار قم افزود: این پروژهها در بخشهای بهداشت و درمان، عمران و زیربنایی، کشاورزی و همچنین محیط زیست و گردشگری هستند که در دهه فجر افتتاح و مورد بهرهبرداری خواهند گرفت.
وی با بیان اینکه ۸ پروژه در زمینه بهداشت و درمان، ۴۵ پروژه در زمینه عمران و زیربنایی، ۲۵ پروژه در زمینه کشاورزی، ۷ مورد محیط زیست و منابع طبیعی و ۲۰ مورد دیگر گردشگری هستند، گفت: همچنین ۹۲ پروژه مهم در زمینه عمرانی و امور زیربنایی شهرداریها و ۳۲ پروژه مرتبط به امور زیربنایی دهیاریها و ۶ پروژه در زمینه طرحهای اشتغالزایی روستایی و ۱۱ مورد صنعتی و تعداد ۴ پروژه امور فرهنگی و ورزشی خواهند بود.
گفتنی است، استاندار در این نشست خبری به سوالات تعدادی از خبرنگاران پاسخ داد ولی به دلیل وجود سوالات بسیار از سوی اصحاب رسانه پاسخ به سوالات خبرنگاران به جلسه بعدی نشست خبری موکول شد.