مدیرکل مسافری سازمان راهداری از اختصاص ۴۰۰ لیتر بنزین یارانه‌ای در اسفند امسال و فروردین ۹۸ به تاکسی‌های بین شهری خبر داد.

داریوش باقرجوان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اختصاص سهمیه سوخت به تاکسی‌های بین شهری بر اساس پیمایش اظهار داشت: این اتفاق از ماه اسفند رخ می‌دهد و در بهمن ماه ۷۵۰ لیتر سوخت یارانه‌ای به کارت هوشمند تاکسی‌های بین شهری پلاک «ع» واریز شد.

وی افزود: از ماه آینده ۴۰۰ لیتر به عنوان کف سهمیه به کارت سوخت تاکسی‌های بین شهری واریز می‌شود که به عنوان تنخواه آنها منظور می‌شود، مازاد بر این ۴۰۰ لیتر نیز هر چه قدر که پیمایش و صدور صورت وضعیت داشته باشند، به صورت مابه التفاوت نرخ سوخت یارانه‌ای با سوخت آزاد به شماره شبای رانندگان که در سامانه کارت هوشمند آنها ثبت شده، به صورت اعتباری و صرفاً قابل استفاده در جایگاه‌های سوخت، شارژ می‌شود و قابل سوخت گیری است.

مدیرکل حمل و نقل مسافری سازمان راهداری حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: این ۴۰۰ لیتر در ماه‌های آتی به تدریج حذف می‌شود ولی فعلاً امکان صفر کردن آن به یک باره وجود ندارد چون هنوز برخی شرکت‌ها برای تاکسی‌های بین شهری که در مسافت شهرهای نزدیک یا روستاها فعالیت می‌کنند، صورت وضعیت صادر نمی‌کنند ولی به تدریج که سامانه‌های صدور صورت وضعیت‌ها یکپارچه شد، این ۴۰۰ لیتر بنزین یارانه‌ای و تنخواه، حذف می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: وزارت نفت و وزارت کشور قرار است برای فروردین ماه و سفرهای نوروزی نیز این ۴۰۰ لیتر را به کارت سوخت رانندگان تاکسی‌های بین شهری واریز کنند ولی هر چه قدر که در ایام نوروز کار کنند و پیمایش داشته باشند، از سوی این دو وزارتخانه میزان پیمایش آنها محاسبه شده و مابه التفاوت نرخ سوخت آزاد و یارانه‌ای به کارت هوشمند آنها واریز اعتباری می‌شود. سقف آن نیز، میزان پیمایش آنها خواهد بود و رقم خاصی به عنوان سقف در نظر گرفته نشده است.

وی در خصوص تاکسی‌های پلاک «ع» فرودگاه امام خمینی (ره) نیز یادآور شد: تاکسی‌های فرودگاه حضرت امام هم مانند سایر تاکسی‌های پلاک «ع»، در سه ماه اخیر ۷۵۰ لیتر سوخت دریافت کرده‌اند؛ اما قرار شده ازین پس شرکت‌های تاکسیرانی فعال در فرودگاه امام صورت وضعیت برای این تاکسی‌ها صادر کنند تا تخصیص سهمیه سوخت آنها نیز بر اساس پیمایش باشد.

باقرجوان ادامه داد: برای تاکسی‌های فرودگاه امام قرار است ضرایب خاصی به عنوان سهمیه سوخت پیمایشی در نظر گرفته شود از جمله اینکه تاکسی‌های فرودگاه امام عمدتاً پس از انتقال مسافر به تهران، یک سر خالی برمی گردند؛ همچنین ترافیک درون شهری برای تاکسی‌های فرودگاه امام نیز در نظر گرفته می‌شود تا در حق آنها اجحافی صورت نگیرد.

وی درباره امکان ورود تاکسی‌های فرودگاه امام به طرح ترافیک تهران با پلاک «ع» خاطرنشان کرد: در گذشته امکان ورود به محدوده طرح ترافیک با پلاک «ع» برای تاکسی‌های بین شهری وجود داشت اما با مصوبه شورای عالی ترافیک و معاونت حمل و نقل شهرداری تهران این امکان از آنها سلب شده و با تاکسی‌های بین شهری مانند خودروهای سواری پلاک سفید برخورد می‌شود این در حالی است که سازمان راهداری اجازه تردد به تاکسی‌های درون شهری با پلاک «ت» و حمل مسافر را می‌دهد که این موضوع اجحاف در حق تاکسی‌های بین شهری است.

مدیرکل مسافری سازمان راهداری گفت: در حال رایزنی با شهرداری هستیم تا تاکسی‌های بین شهری با شماره‌های خاص مثلاً شماره‌های تهران نیز بتوانند در محدوده طرح ترافیک پایتخت تردد کنند و این معافیت به آنها داده شود.

باقرجوان فعالیت همزمان در شرکت‌های تاکسیرانی بین شهری و تاکسی‌های اینترنتی را تخلف دانست و افزود: سامانه‌های مربوطه با هم تلاقی داده می‌شود تا اگر تاکسی پلاک «ع» از هر دو نهاد سوخت دریافت می‌کند را شناسایی کرده و امکان دریافت دو سری سوخت یارانه‌ای را حذف کنیم.