به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر تشکری نیا مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ضمن اعلام این خبر گفت: احداث باغ کتاب زمانی مطرح شد که بحث جابجایی مکان برپایی نمایشگاه در تهران، در محافل و مجامع مورد توجه قرار گرفت و از آنجایی که ارتقای سطح دانش و فرهنگ و علوم اجتماعی به کتاب بر می گردد اهمیت احداث چنین جایگاهی دو چندان شد.
وی با اعلام اینکه گروه های مطالعاتی و کاربردی در این زمینه با صاحبنظران حوزه کتاب به تعریف پروژه پرداخته اند یادآور شد: مرحله ساخت فضاهای فیزیکی با هم اندیشی ناشران، نویسندگان، دست اندرکاران اداری و برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت بازرگانی و اتحادیه چاپخانه داران همراه است.
وی از مطالعات نمایشگاه های کتاب در فرانکفورت و بولونیا و تحقیق درباره خواسته های مخاطبان و نیازهای جامعه خبر داد و افزود: در این طراحی مهمترین گام جانمایی برای اجرای پروژه بود؛ زیرا در حوزه فرهنگ و کتاب به فضاهایی نیاز است که علاوه بر پاسخگویی به نیاز مراجعان، تعلق خاطری در آنها ایجاد کند.
وی افزود: باغ کتاب تهران فراتر از یک نمایشگاه کتاب خواهد بود چون هدف آن است که کتاب در متن زندگی مردم قرار داده شود و محل مراوده با کتاب نیز باید برای همگان فراهم باشد.
تشکری نیا در تشریح برنامه های قابل اجرا در این باغ گفت: هر آنچه در حوزه کتاب قابل اجرا است در این مکان پیش بینی شده است. برپایی نمایشگاه های موضوعی در طول سال و نشست هایی برای مباحثه در پیرامون موضوعات این حوزه، ارائه دیدگاه نویسندگان، راه اندازی بورس کتاب و تقسیم بندی نمایشگاه به 16 بخش موضوعی، گوشه هایی از طراحی صورت گرفته برای این باغ است.
وی از احداث سالن های نمایش برای اجرای نمایشنامه و نمایش فیلم های اقتباس شده از کتاب هم خبر داد.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران تصریح کرد: کل فضای باغ یکصد هزار متر مربع است که 10 درصد آن به ساخت بناهای فیزیکی و 90 درصد برای ایجاد فضاهای باز و تفرجگاه اهالی کتاب اختصاص یافته است.