به گزارش خبرگزاری مهر، استیو بالمر در گفتگو با مجله "فورچون" بدون اعلام قبلی، دنیای نرم افزارهای آزاد را به مبارزه گسترده تری فراخواند. وی در این مصاحبه اظهار داشت : "ما در دنیایی زندگی می کنیم که به متعلقات شخصی احترام می گذارد، بنابراین منابع متن آزاد (open source) باید بر سر قوانین بازی بمانند. اصطلاح نرم افزار آزاد تا کنون 235 حق انحصاری مایکروسافت را نقض کرده است. این وضع باید پایان یابد."
بالمر در این گفتگو تهدید کرد: "باید احترام به قوانین و پرداخت حق التالیف به کسانی که از لینوکس یا برنامه های دیگری که تحت لیسانس Gpl هستند، ضربه خورده اند، اجباری شود. اگر مایکروسافت این مسئله را پیگیری کند، نرم افزار آزاد با خطر جدی مواجه می شود."
اظهارات بالمر تنها آخرین بخش از جنگی است که حداقل از 10 سال قبل درگرفته است. منابع متن آزاد همواره جدی ترین رقیب خانه ردموند بوده است. بویژه اینکه لینوکس در سال های گذشته با رشد قابل توجهی در مقایسه با ویندوز، سیستم عامل مایکروسافت مواجه بوده است.
در سال 2004 لینوکس روی 25 درصد از سرورها و 3 درصد از دسک تاپ رایانه ها نصب شده بود بطوری که تحلیلگران بازار پیش بینی کردند که تا سال 2008 گردش مالی این نرم افزار آزاد به 36 میلیارد دلار بالغ شود.
علاوه بر این یک ماه قبل شرکت "دل"، دومین تولیدکننده رایانه در دنیا اعلام کرد که خط جدید رایانه های خود را که برپایه سیستم عامل لینوکس هستند، راه اندازی می کند. این انتخاب می تواند در گسترش چشمگیر سیستم عامل این پنگوئن بزرگ نقش کلیدی ایفا کند.
این درحالی است که هم اکنون لینوکس در بخش همکاری های تجاری از رونق برخوردار است. بطوری که از بین 500 شرکت حاضر در طبقه بندی مجله " فورچون " بیش از نیمی از این شرکت ها از لینوکس استفاده می کنند که در میان آنها اسامی شرکت های گوگل ، وال – مارت و گلدمن ساچس شناخته شده تر از بقیه هستند.
این در حالی است که مایکروسافت دشمن شماره یک این نرم افزار و کاربران آن است بطوری که به گفته ماایکروسافت، تنها "کرنل" لینولس (قلب این سیستم عامل) 24 حق انحصاری ، Open Office ، رقیب آفیس مایکروسافت 45 حق ، برنامه های ایستگاه پردازشگر ، 15 حق و بقیه برنامه های وابسته به لینوکس 65 حق انحصاری دیگر این شرکت را نقض کرده اند در مجموع 235 حق انحصاری می شود که این بزرگترین نقض حقوق مولف در طول تاریخ است.