به گزارش خبرنگار مهر ، محمد حسن بصیری پیش از ظهر امروز در ششمین کنگره سرامیک ایران اظهار داشت : در هر صنعتی ممکن است در برخی موارد وابستگی وجود داشته باشد اما تلاش می شود صنعت سرامیک ایران همچون گذشته حرف اول را در دنیا بزند.
وی افزود : هم اکنون از طرح های اصیل ایرانی در صنعت سرامیک وکاشی استفاده نمی شود و بیشتر طرح های امروزی کپی برداری از نقشه های سایر کشورهاست به همین دلیل بازار جهانی سرامیک ایران به تدریج از دست رفته است.
بصیری تصریح کرد : به رغم پیشینه قوی صنعت سرامیک کشور ، بازار داخلی این صنعت نیز از رونق افتاده و هم اکنون ایران به یکی از وارد کنندگان کاشی و سرامیک دنیا تبدیل شده است.
این مسئول یادآور شد : دنیای صنعت امروز نباید تنها به دنبال مدرنیزه کردن باشد بلکه خلاقیت و تخصص نیز باید به کار گرفته شود و این موارد باید همزمان با یکدیگر رشد کنند در غیر این صورت شکست و رکود در کار قطعی خواهد بود.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در این کنگره اظهار داشت : در حال حاضر دستگاه های بسیار پیشرفته ای نظیر پرتو پروتون ، آنالیز اشعه ایکس و... به منظور مدرنیزه کردن صنعت سرامیک کشور طراحی شده است اما عدم تعامل پژوهشگران و صنعت گران باعث شده وجود چنین فناوری هایی نیز نتواند به پیشرفت صنعت سرامیک کشور کمک کند.
سید خطیب الله صدر نژاد خاطر نشان کرد : پژوهشگران پژوهشکده سرامیک امروزه به فناوری های جدیدی در خصوص تلفیق صنعت وهنر اصیل ایرانی ، ترکیبات پیشرفته کاشی ، سرامیک و نانوسرایک دست یافته اند که امید می رود حضور پژوهشگران و صنعت گران در کنار یکدیگر رونق از دست رفته سرامیک ایران را باز گرداند و این کشور را به یکی از بزرگترین صادر کنندگان دنیا در این زمینه تبدیل کند.
در ششمین کنگره سرامیک ایران بیش از یک هزار و 200 نفر از صنعتگران ، پژوهشگران ، دانشجویان رشته سرامیک و جمعی از مدیران صنایع کشور حضور داشتند و از جدیدترین دستاوردهای پژوهشگران پژوهشکده مواد و انرژی بازدید کردند.
این کنگره از صبح امروز در پژوهشکده مواد و انرژی واقع در مشکین دشت کرج آغاز شده و به مدت دو روز ادامه دارد.