گروهی از سیاره شناسان آمریکایی موفق شدند با استفاده از سه رادیو تلسکوپ وجود یک هسته مذاب را درون سیاره مشتری شناسایی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، ژان لوک مارگو و همکارانش در دانشگاه کورنل از 5 سال قبل با استفاده از سه رادیو تلسکوپ به نام های "گولداستون"، "آرسیبو" و "گرین بانک" به سیاره مشتری علائم رادیویی پرقدرتی را ارسال و تمام عکس العمل های سیاره را نسبت به این علائم ثبت کرده اند. 

اطلاعات جمع آوری شده از 18رصد جداگانه امکان محاسبه سرعت گردش مشتری را برای این تیم تحقیقاتی فراهم کرد. این محاسبات نشان داد که مدل سیاره ای مشتری و جاذبه با آنچه که تاکنون تصور می شد، متفاوت است.

این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در تازه ترین شماره ماهنامه علمی ساینس منتشر کرده اند علت این پدیده را وجود یک هسته مذاب و مایع درون مشتری دانسته اند.

بنابراین گزارش، کشف این دانشمندان امکان ارائه یک مدل سیاره ای جدید برای مشتری را فراهم می کند. در حقیقت حضور هسته مایع حضور عناصر سبک تر را که در دمای ذوب هسته می توانند وجود داشته باشند، در این محیط  اثبات می کند.

در سالهای  1974 و 1975 فضاپیمای "مارینو 10" حضور یک میدان مغناطیسی بسیار ضعیف را در این سیاره نشان داد. شدت این میدان مغناطیسی یک صدم میزان شدت میدان مغناطیسی زمین اندازه گیری شد اما همین میزان کم کافی بود تا سیاره شناسان نسبت به کاهش  ابعاد این سیاره هشدار دهند.

در آن زمان مدل سیاره ای مشتری یک محیط کاملا جامد در نظر گرفته شده بود. براساس مدل سیاره ای جامد میدان مغناطیسی نباید وجود داشته باشد اما اکنون این دانشمندان با این کشف نشان دادند که هسته مشتری مایع بوده و بنابراین مدل سیاره ای آن همانند زمین است.

در سال 2004 کاوشگر "مسنجر" به منظور بررسی وضعیت مشتری به این سیاره فرستاده شد. ماموریت این کاوشگر تا سال 2011 ادامه دارد.