قم - خبرگزاری مهر : یک محقق قم شناسی گفت : کاوش تپه تاریخی " قلی‌درویش " در کنار بناهای مذهبی مثل مسجد جمکران در تقویت مذهب شیعه کمک می‌کند.

محمدهادی خالقی در گفت و گو با خبرنگار مهر در قم با بیان اینکه متاسفانه کوتاهی‌های برخی افراد به هویت و اقتصاد شهر قم لطمه زده و ذهنیت‌های بدی نسبت به این شهر ایجاد کرده است اظهارداشت : برخی مسئولان می‌گویند که اکتشاف تپه قلی‌درویش به ارزش مسجد مقدس جمکران لطمه می‌زند در صورتی که وجود این آثار در کنار بناهای مذهبی در تقویت مذهب کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه توریسم میراث فرهنگی با توریسم مذهبی تناقض ندارد، خاطرنشان کرد : با اکتشاف تپه قلی‌درویش و احیای سایر آثار تاریخی و فرهنگی قم توریست‌ها علاوه بر تردد بیشتر در این شهر مقدس، تحت تاثیر اعمال مذهبی در مسجد جمکران، حرم حضرت معصومه(س) و ... قرار می‌گیرند.

خالقی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نتایج یک کار میدانی انجام شده در حوزه روانشناسی معماری در خصوص حرم حضرت معصومه(س) تصریح کرد : طراحی شهر قم باید طوری باشد که اطراف حرم حضرت معصومه هیچ گونه فعالیت‌های اقتصادی صورت نگیرد زیرا تمام معضلات از قبیل سرقت، بزهکاری‌ها و ... از طریق بازار به حرم مطهر منتقل می‌شود.

وی مشاهده حرم حضرت معصومه را در کاهش سطح بزهکاری در قم موثر دانست و تاکید کرد : افرادی که در رفت و آمدها و کسب و کارشان بارگاه حرم حضرت معصومه را مشاهده می‌کنند اذعان کردند که مشاهده حرم مطهر در رونق کسب و کار و کاهش بزهکاری‌ها تاثیر فراوانی دارد.

خالقی ادامه داد : طراحی و معماری شهر قم نیز باید طوری باشد که مردم هر روز در رفت و آمدشان گلدسته‌ها و گنبد آن حضرت را مشاهده کنند.

وی در ادامه سخنان خود متولیان آثار تاریخی و فرهنگی را یکی از مهمترین عوامل تخریب آثار باستانی عنوان کرد و افزود : این افراد به دلیل عدم آگاهی از ارزش آثار باستانی و یا به خاطر درآمدهای اقتصادی و ... این آثار را تخریب می‌کنند.

خالقی با بیان اینکه نهادهای نظامی دومین عوامل تخریب آثار باستانی هستند، یادآور شد : برخی بناهای تاریخی و فرهنگی در مجاورت پادگان‌های نظامی قرار گرفته‌اند که باید از آن‌ها به عنوان هویت خودمان محافظت کنیم.