به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر ، مصطفی پور محمدی در جلسه علنی غیر رسمی در پاسخ به سوالاتی که پیش از اظهارات وی توسط محمد رضا باهنر در خصوص مسائل مربوط به سهمیه بندی بنزین و کارت هوشمند طرح شد گفت: کارت هوشمند دارای پیچیدگی های بسیار است و شخصی سازی شدن آن کار حساسی است چون در داخل کشور کارخانه این امر وجود نداشت و ما هم نمی خواستیم اطلاعات امنیتی شهروندان را به خارج از کشور بفرستیم لذا ناچار بودیم کارخانه ای در داخل کشور ایجاد کنیم تا شخصی سازی انجام شود.
وی افزود: با این حال خوشبختانه هم اکنون هر روز می توانیم 100 هزار کارت شخصی سازی کنیم و در اختیار شهروندان قراردهیم .
پورمحمدی ادامه داد: همچنین مشکل دیگر موضوع آدرس ها بود که مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرد و باعث تاخیر در توزیع کارت شد.
وزیر کشور ادامه داد: بر اساس آنچه پیش بینی کرده ایم ظرف 10 تا 15 روز آینده مشکلات مربوط به توزیع کارت را به اتمام می رسد و کارت را به دست متقاضیان می رسانیم .
وی به تجهیز تمام جایگاه های سوخت به کامپیوترهای کارت خوان اشاره کرد و گفت : مشکلی که داشتیم این بود که ما 40 نوع پمپ بنزین داشتیم که وزارت نفت مجبور شد برای تنظیم آنها برای کارت خوان ها کار بزرگی را متحمل شود.
وی اظهار داشت: یا در برخی نقاط کشور اتاق جایگاه نداشتیم و ناچار شدیم که اتاق جایگاه تاسیس کنیم زیرا قرار بود در این اتاق ها کامپیوتر نصب شود ، چون این شبکه ارتباطی سوخت باید در دورترین نقاط کشور نیز برود.
پورمحمدی اضافه کرد: حجم عملیات و پیچیدگی عملیات واقعا گسترده است و بر اساس پیگیری هایی که کرده ایم در دنیا تقریبا این مدل کار سابقه کمی دارد.
وزیر کشور افزود: تقریبا در حال حاضر بالای 90 درصد جایگاه ها عملیاتی شده اند و حدود 1900 جایگاه با کارت سوخت بنزین عرضه می کنند.
وی ادامه داد: همچنین بر آورد ما این است که حداکثر ظرف 15 روز آینده هم کارت را توزیع کنیم و هم جایگاه هایی آماده کنیم و حدود 15 خرداد ماه سهمیه بندی و تکلیف قانونی مجلس را اجرا کنیم .
وی اضافه کرد: البته از اول خرداد ما قیمت را بنا داشتیم 80 تومان اعلام کنیم تا همزمان با سهمیه بندی بحث قیمت 100 تومانی نیز اعمال شد که بنا به یادداشت دکتر حدادعادل که دیروز به رئیس جمهور ارسال شد تاکید شد بحث قیمت سهمیه بندی جدا است لذا دیشب به رغم اینکه رئیس جمهور در سفر خارجی بودند مقرر کردند که بحث قیمت 100 تومان از اول خرداد آغاز شود.
پور محمدی افزود: البته برای افرادی که هنوز کارت دریافت نکرده اند جایگاه هایی را تعبیه کرده ایم تا بتوانند از آنجا سوخت دریافت کنند ضمنا آخرین آدرس و تلفن خود را هم به ما بدهند تا کارت آنها را به دست شان برسانیم .
مصطفی پور محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افراد فاقد کارت چه باید بکنند گفت: ما از این قبیل افراد زیادی داریم و قرار گذاشته ایم شرکت نفت کارت های موقتی را تولید کند و به افرادی که کارت ندارند یا آن را گم کرده اند بدهند که در آن میزان مشخصی بنزین در نظر گرفته شده است تا کارت دائمی آنها صادر شود.
وی افزود: اما به طور طبیعی اشکالات اجرایی زیادی و ریزی وجود دارد که در عملیات اجرایی بروز می کند و ما به مرور آنها را به سرعت اصلاح می کنیم .
وزیر کشور همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سهمیه برای چه مدتی است گفت: قرار ما بر این است که هر سال دو سهمیه 6 ماهه اعلام کنیم و میزان مشخص شده در هر سهمیه بندی در مدت معین مصرف شود اما در غیر این صورت اگر مدت 6 ماه بگذرد سهمیه حذف می شود.
وزیر کشور اضافه کرد: مسئله دیگری که وجود دارد این است که عده ای به دلایل مختلف از جمله مسافرت قصد دارند سهمیه بنزین خود را از پیش مصرف کنند که این امکان نیز لحاظ خواهیم کرد تا در نرم افزارها گنجانده شود.
وی ادامه داد: لذا دستگاههای نرم افزاری ما این قابلیت را خواهند داشت که هم سهمیه بنزین هر فردی را برای 6 ماه ذخیره کند و هم بتواند از پیش آن سهمیه را ارائه کند.
وی در خصوص میزان سهمیه هر فرد نیز گفت: اجمالا سهمیه ای را یپش بینی کرده ایم ولی گذاشته ایم تا چند روز آتی کمی کارت ها را چک کنیم و فضای مصرف کمی دستمان بیاد سپس اعلام نتیجه کنیم .
پور محمدی افزود: انشا الله پیش بینی می کنم از ده روز اول خرداد که بگذرد عدد ما در مورد میزان سهمیه نهایی می شود و تا قبل از نیمه خرداد و میزان سهمیه بندی قطعی را اعلام می کنیم و امیدواریم که در نیمه دوم خرداد انشا الله بتوانیم سهمیه بندی را اجرا کنیم.
پورمحمدی در خصوص سوال برخی نمایندگان در مورد بحث بنزین آزاد گفت: دولت بر اینکه ارزیابی کند چه بخش های مصرف بیشتر دارند و چه میزان باید بنزین مازاد در بازار توزیع کنیم مهلتی خواسته است و انشا الله پس از آغاز عملیات سهمیه بندی و فضا دستمام بیاید آن موقع میزان بنزین آزاد به نرخی که مجلس معلوم کرده است را مشخص می کنیم.
وی ادامه داد: این عملیات سهمیه بندی سوخت و مدیریت سوخت در نوع خود یک عملیات بزرگ مدیریتی در کشور است و یک سیستم هوشمند نظارتی کلان در کشور به این ترتیب اجرا می شود و نفس این عملیات برای مدیریت کشور فوق العاده مفید و ضروری است.
وزیر کشور تصریح کرد: امید است به دلیل مشکلات اجرایی که پیش امد مجلس محترم این چند روز تاخیر را که به ما اذن فهوا دادند را تحمل کنند وما هم قطعا با سرعت در جهت عملیاتی شدن مصوبه مجلس عمل خواهیم کرد.
وی درخصوص ماشین های مناطق آزاد نیزگفت: بسیاری وسایل دیگر هم هست که مصرف بنزین دارند برای اینها شرکت نفت سهمیه در نظر گرفته و مناطق آزاد هم با شرایط خاص خودش بنزین دریافت خواهند کرد.
باهنر پس از پایان اظهارات وزیر کشور خطاب به وی گفت: جناب آقای وزیر اینکه فرمودید نمایندگان اذن فهوا دادند این چیزی است که ما خودمان هم نمی توانیم اجازه دهیم زیرا قانونی است که تصویب شده است.