هشترود – فرماندار هشترود از تعطیلی معادن و واحدهای تولید شن و ماسه که تذکرات لازم را رعایت نکرده‌اند و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، امین امینیان صبح امروز در جلسه کمیته شن و ماسه این شهرستان با بیان اینکه مسئولیت برداشت بی‌رویه و غیرمجاز شن و ماسه در شهرستان متوجه اعضای کمیته شن و ماسه است، ابراز داشت: ما مسئول ساماندهی میراث گذشته هستیم که در ارائه مجوز برداشت برای کارگاه‌های تولید شن و ماسه با نهایت اغماض عمل نموده‌اند که نتیجه این امر و عدم وجود نظارت‌های دقیق انباشت مشکلات این واحدها برای شهرستان در طول سالیان گذشته است.

وی افزود: برداشت بی رویه مصالح رودخانه‌ای و عرضه مصالح ساختمانی بی‌کیفیت و … از جمله مشکلات این واحدها به شمار می‌رود.

فرماندار هشترود با بیان اینکه در طی ماه‌های گذشته جلساتی به منظور ساماندهی مشکلات موجود در این حوزه برگزار شده است، اظهار داشت: متأسفانه پس از گذشت چند ماه شاهد هستیم مصوبات اجرایی نشده و بر زمین مانده است، نمی‌توانیم پس از چند ماه جلسه برگزار کرده و مصوبات جلسه پیشین را عیناً تکرار کنیم.

امینیان با اظهار تعجب از اینکه واحدهایی مجوز برداشت شن و ماسه گرفته‌اند که استعلام از محیط زیست، اداره آب منطقه‌ای یا اداره استاندارد و … ندارند، گفت: بارها نسبت به رسیدگی به این مسائل تاکید شده اما متأسفانه شاهد کوتاهی از طرف دستگاه‌های ذی‌ربط هستیم که متولی مستقیم رسیدگی به این مشکلات هستند.

وی با بیان اینکه قانون صراحتاً وزارت صنعت، معدن و تجارت را مسئول بررسی تمدید مجوز فعالیت واحدهای تولید شن و ماسه می‌داند، ابراز داشت: علیرغم اینکه از ۵ ماه گذشته نسبت به برخورد با واحدهای متخلف در مصوبه کمیته شن و ماسه شهرستان تاکید شده اما متأسفانه شاهد کوتاهی از طرف دستگاه ذی‌ربط بوده‌ایم و در حال حاضر با مشکل نبود مصالح با کیفیت ساختمانی در شهرستان مواجه هستیم، مصالح بی کیفیت موجود هم به قیمت گزاف عرضه می‌شوند.

فرماندار هشترود اذعان داشت: ظرف یک هفته آینده معادن و واحدهای تولید شن و ماسه که تذکرات لازم را رعایت نکرده‌اند و از استانداردهای لازم برخوردار نیستند باید تعطیل شوند و در صورتی که طی ۲ ماه آینده واحدها مشکلات خود را برطرف نکنند و مجوزهای لازم را اخذ نکنند، مجوز بهره برداری آن‌ها به استناد ماده ۲۰ قانون معادن کشور ابطال خواهد شد.

وی همچنین قیمت هر تُن مصالح تولید شده استاندارد در شهرستان را ۲۰ هزار تومان با هزینه حمل اعلام کرد و گفت واحدها ملزم به ارائه فاکتور فروش سیستمی هستند.

گفتنی است، تاکید بر تجهیز واحدهای شن و ماسه به دستگاه سنگ شکن، شناسایی معادن و مصالح کوهی و تشویق افراد به استفاده از این مصالح، انجام گفتگوهای اولیه با یک واحد سرمایه‌گذار بخش خصوصی به منظور راه‌اندازی واحد بتن آماده در شهرستان طی ماه‌های آینده، رعایت زمان قانونی اعلام شده برای مشخص کردن نتیجه استعلام واحدها از دستگاه‌های مربوطه به منظور اخذ مجوز برای ایجاد و بهره برداری واحد شن و ماسه، عدم تعلل در مشخص نمودن وضعیت پرونده واحدهای متخلف از طرف دستگاه قضائی، ارائه مجوزهای لازم برداشت برای واحدها به منظور تأمین مصالح مورد نیاز برای طرح‌های عمرانی در حال اجرا در سطح شهرستان را از جمله مصوبات کمیته شن و ماسه شهرستان هشترود بود.