به گزارش خبرنگار مهر، علی یگانه فرد قبل از ظهر یکشنبه جلسه ستاد رفع موانع تولید در محل اتاق بازرگانی زنجان، با بیان اینکه میزان زیتون تولیدی کشور ۱۰۸ هزار تن است، گفت: استان زنجان با سطح زیر کشت ۲۰ هزار هکتاری بین ۲۵ هزار تا ۴۵ هزار تن معادل ۳۲ درصد سهم کشور زیتون تولید میکند.
وی، افزود: نبود سرمایهگذار و نبود نام تجاری رسمی و هویت برای صنایع زیتون شهرستان طارم باعث شده ظرفیت مهم تولید زیتون مغفول بماند.
یگانه فرد ادامه داد: ۹۵ درصد تجارت فرآوردههای زیتون به روغن زیتون اختصاص دارد و استان زنجان سه درصد سهم صادرات زیتون در سطح کشور را دارد.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان، با بیان اینکه با توجه به ظرفیتهای موجود، میتواند صادرات زیتون را تقویت کرد، افزود: اتاق بازرگانی زنجان آمادگی دارد برای سر و سامان دادن به این مهم، شرکت هلدینگی تاسیس کند.
یگانه فرد ابراز داشت: استان زنجان با سطح زیر کشت ۲۰ هزار هکتاری بین ۲۵ هزار تا ۴۵ هزار تن بیش از ۴۰ درصد زیتون کشور را تولید میکند.
یگانهفرد پیشنهاد ثبت زیتون در نظام میراث کشاورزی جهانی و نشان جغرافیایی داخلی را مطرح کرد و گفت: اتاق بازرگانی زنجان پیگیری لازم برای ثبت بینالمللی تجربیات سنتی کشاورزی و ژئوتیپهای بومی زیتون منطقه طارم در نظام میراث کشاورزی جهانی دفتر مرکزی نمایندگی فائو در ایران انجام داده است.
رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان، در ادامه به بازگشایی مرز بازرگان از ۱۵ خردادماه اشاره کرد و گفت: با بازگشایی این مرز مشکل واحدهای تولیدی و صنعتی در خصوص واردات و صادرات حل خواهد شد.
یگانه فرد بر لزوم تدوین نقشه راه صادرات استان تاکید کرد و افزود: این نقشه راه در ۵۰ صفحه تهیه و تدوین شده است.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان، گفت: با آماده شدن نقشه راه صادرات استان در سال ۹۹ برنامهها و اقدامات مهمی در استان به بهره برداری میرسد.
یگانه فرد به شعار سال نامگذاری شده از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: تحقق جهش تولید به شعار نیست و در این راستا کمیته احصاء واحدهای تولیدی و صنعتی در استان تشکیل شده است.