شهرام شکیبا، نویسنده و طنزپرداز در گفتگو با مهر درباره انتصاب رئیس جدید حوزه هنری گفت: از سالهایی که با حوزه مرتبط بودم (۱۳۷۰) با همه مدیران آن آشنا بودم. همگی آنها از اهالی فرهنگ بودند و این انتصاب نیز به همین معناست.
نویسنده «در دوردست عقل» با بیان اینکه جوانگرایی به معنای نفی تجربیات گذشته نیست، تاکید کرد: چنین تفکری اساساً اشتباه است. تمامی مدیران در سالهای تصدی بر حوزه هنری، قدمهایی را در جهت رسالت حوزه هنری برداشتهاند و اکنون انتخاب آقای دادمان به عنوان یک مدیر جوان برای حوزه هنری، گامی دیگر در همان مسیر است. بنابر این، مسیر کاملاً مشخص است و نیروهای تازهنفس در همان عرصه فعالیت میکنند.
شکیبا با ابراز امیدواری از اینکه جوانگرایی در انتخاب مدیران در همه سازمانها و نهادها رخ بدهد، ادامه داد: انتخاب نیروی تازهنفس برای مدیریت حوزه هنری، رخداد بسیار خوبی است و نافی خدمات ارزشمند مدیران قبلی حوزه هنری نیست. به گمان من، همانطور که در سالهای گذشته از حوزه هنری به عنوان پیشانی هنر انقلاب یاد شده است، انتظار میرود که در این نهاد فرهنگی رخدادهای متناسب با ارزشهای انقلاب روی دهد. بر این اساس حوزه هنری فقط به وقایع گذشته توجه ندارد؛ بلکه همواره نسبت به پدیدهها و اتفاقهای روز واکنشهای مناسبی داشته و همیشه کمکحال هنرمندان در این مسیر بوده است.
به گفته وی، در سالهای اخیر از دور نیز میتوانستیم پی به مشکلات مالی حوزه هنری ببریم. خوب است همانطور که برای انتخاب مدیران جوان تلاش میشود، در زمینه رفع مشکلات مالی حوزه هنری نیز اقدامات مناسبی صورت گیرد.
شکیبا با تاکید بر ضرورت پیگیری رسالتهای اصلی حوزه هنری، اظهار کرد: انتصاب یک مدیر جوان این انتظار را به وجود میآورد که تحولات با سرعت بیشتری رخ دهند و نیروهای جوانتری در این نهاد مشغول به کار شوند. باید توجه داشت که حوزه هنری تعلق به جناح خاصی ندارد و متعلق به انقلاب اسلامی است. این نکته از این رو مهم است که حوزه هنری نباید به هنرمندان و نویسندگان نگاه جناحی داشته باشد.
وی یادآور شد: گام دوم انقلاب همانطور که نیازمند نیروهای تازهنفس است، نیازمند رویشهای تازهتر نیز هست. من دوست دارم که حوزه هنری در آینده نیز بتواند با سعهصدر به اندیشههای مختلف در بستر انقلاب اسلامی توجه کند و نیروهایی که میخواهند در مسیر انقلاب بمانند را جذب و در خانواده حوزه هنری حفظ کند.
به گفته شکیبا، یکی از رویکردهایی که همواره حوزه هنری به آن توجه داشت، پرورش نیروهای هنرمند بود. در ابتدا نام آن «حوزه اندیشه و هنر اسلامی» بود. اعتلای اندیشه اسلامی نیازمند جذب حداکثری است. بنا بر این نباید فقط برای همفکران و هماندیشان خود فرصت ایجاد کنیم؛ باید دیگران را با اندیشههای اصیل انقلاب اسلامی آشنا و جذب کرد و امیدوار باشیم که در خدمت موضوع انقلاب اسلامی باشند تا آثار درخور توجهی خلق شوند.