معاونان آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور با صدور بیانیه ای در پایان سی و چهارمین همایش معاونان آموزشی دانشگاهها بر ایجاد کمیته بررسی معیارهای پذیرش داوطلبان دکتری و تعیین ضوابط علمی و بازنگری برنامه های درسی رشته های علوم انسانی تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، معاونان آموزشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور با صدور بیانیه ای ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت صدیقه طاهره حضرت زهرا (س) و چهاردهم خرداد سالروز ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و پانزدهم خرداد سالروز قیام خونین و پرشکوه مردم ایران، مراتب تشکر و امتنان خود را از کوشش های معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر مسئولان حوزه معاونت آموزشی و مساعی و تلاش های بی دریغ مدیریت محترم دانشگاه ارومیه، مسئولان استان آذربایجان غربی و دیگر دست اندرکاران برای برگزاری این همایش اعلام می دارند.

معاونان آموزشی در ادامه این بیانیه با تاکید بر نظر مقام معظم رهبری در گسترش نهضت نرم افزاری و تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله و برنامه چهارم بر اساس توسعه دانش محوری ضمن اعلام مشارکت جدی در تحقق این مهم بر نقش کلیدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاههای کشور در تهیه نقشه جامع علمی تاکید و اعلام کردند : از فعالیت های وزارت علوم بر اساس برنامه منظم سالیانه استقبال می کنند.

در ادامه بیانیه معاونان آموزشی دانشگاهها ضمن تقدیر از دستاوردهای ارزشمند علمی دانشمندان کشور توجه به موارد زیر ضروری عنوان شده است:

1- برای ارتقاء و تضمین کیفیت علمی در آموزش عالی حمایت های لازم برای اجرایی شدن بند "ز" ماده 50 قانون برنامه چهارم توسعه صورت گیرد.

2- از فعالیت ها وکوشش های اساسی و بنیادین وزارت علوم برای قرار دادن دانشگاه های کشور در میان 20 دانشگاه برتر کشورهای اسلامی و حرکت به سوی قرار گرفتن دانشگاههای کشور در میان 200 دانشگاه برتر جهان حمایت لازم و کامل انجام گیرد.

3- در جهت اصلاح و بازنگری در هرم هیات علمی و کمک به ارتقای مربیان از طریق ایجاد زمینه ادامه تحصیل آنها در مقطع دکترای تخصصی دانشگاه ها، کمیته ای با حضور نمایندگان در دانشگاه های مجری دوره های دکتری تشکیل شود تا شیوه نامه ای پشنهادی بر اساس ضوابط علمی و حفظ شاخص های کیفی و ضوابط علمی مورد نظر دانشگاه های مجری و پیش بینی هزینه های لازم تهیه کنند.

4- در سیاستگذاری و برنامه ریزی برای توسعه آموزش عالی ضروری است:
الف- استقلال علمی دانشگاهها حفظ شود و تنوع و پویایی فعالیت های علمی به رسمیت شناخته شود.
ب- توسعه رشته های نو و پیشرفته هزاره سوم در اولویت قرار گیرد.
ج- براساس نیازهای بومی و منطقه ای بر ضوابط علمی نسبت دانشجو به جمعیت و استاد به دانشجو رعایت شود.
د- برای حمایت از استعدادهای درخشان، به تنوع ورودی ها توجه شود و از آنان حمایت های معنوی و مادی صورت پذیرد.
ه- روش های مناسب برای حمایت از دانشجویان دکتری که عصاره نظام آموزش عالی کشور و عامل و مایه امید به توسعه آینده هستند به کار گرفته شود.

5- برای ترویج فرهنگ و تمدن اسلامی - ایرانی، در برنامه های درسی رشته های علوم انسانی بازنگری شود و با تاسیس رشته ها و میان رشته ای های جدید و ارایه درسهای اختیاری و عمومی زمینه توجه به فرهنگ غنی و پرمایه اسلامی و ملی فراهم آید. در این جهت بر همکاری با دیگر سازمانها و نهادهای علمی، فرهنگی و پژوهشی از جمله سازمان سمت برای تهیه، تالیف و تدوین منابع درسی علوم انسانی و تقویت فرهنگی ملی تاکید می شود.

6- کمیته ای از نمایندگان دانشگاههای مجری دوره های دکتری برای بررسی معیارهای پذیرش داوطلبان ورود به این دوره ها و تعیین ضوابط علمی آنها تشکیل شود و شیوه نامه پیشنهادی به وزارت علوم ارایه نمایند تا پس از تایید برای توصیه به دانشگاه ها ارسال شود.

در پایان بر لزوم رعایت ضوابط و مقررات آموزش عالی توسط کلیه سازمانها و نهادهای کشور تاکید می کنیم و اعلام می داریم، تنها مرجع ذی صلاح برای شناسایی و تعیین هویت دانشجویی دانشگاههای کشور بر اساس قوانین، ضوابط و مقررات مربوط، وزارت علوم تحقیقات و فناوری است.

همایش معاونان آموزشی دانشگاهها نهم و دهم خرداد ماه 1386 در دانشگاه ارومیه برگزار شد.