به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آرت نت، خانههای حراجی هنری مجبور شدند تا مدلهای تجاری حراجیهای خود را به سرعت و به طور جدی تغییر دهند تا بتوانند با تغییرات دوره قرنطینه به دلیل شیوع ویروس کرونا کنار بیایند.
در این میان حراجی کریستیز که صبح دیروز (به وقت نیویورک) در زمینه هنرهای امپرسیونیستی، مدرن، هنر پس از جنگ و معاصر برگزار شد، موفق شد تا قابلیتهای خاصی را برای این دوران به نمایش بگذارد.
این حراجی چهار قسمتی که با عنوان «وان» (ONE) برگزار شد، همزمان به صورت بینالمللی در هنگکنگ، پاریس، لندن و نیویورک پیش رفت.
در این حراجی ۷۹ کار هنری (که سه مورد از آنها پیش از حراج از آن بیرون کشیده شدند) ارایه شد و حراج از حدود ساعت ۱۱:۳۰ صبح شروع شد و در طول نزدیک به چهار ساعت از نتیجه کار به عنوان یک مناقصه بینقص یاد شد.
در هر منطقه یک مسئول متفاوت مشغول ارایه اثر بود و هر مسئول فروش از هر یک از این مناطق در موارد مختلف سعی داشت تا با صفحه نمایش ویدیویی آثار مورد نظر را به فروش برساند.
هر چند مواردی از سردرگمی هم به وجود آمد و مثلاً در مورد فروش نقاشی از پییر سولاژ نقاش فرانسوی همزمان در ۲ نقطه اعلام شد که اثر فروخته شد، اما در مجموع نتیجه بسیار فراتر از آن چیزی بود که انتظار میرفت.
در این ماراتن چهار ساعته هر چند ابتدا نقصانهایی در کار ایجاد شد اما در نهایت ریتم قابل قبولی به دست آمد و فروش ۴۲۱ میلیون دلاری نیز نشان دهنده این نتیجه است. این رقم بسیار نزدیک به سقف فروش است که بین ۳۳۲ میلیون تا ۴۴۴ میلیون دلار برآورد شده بود.
در این حراجی ۹۴ درصد از آثار ارایه شده از نظر تعداد به فروش رفت و ۹۷ درصد از ارزش پیشبینی شده کسب شد.
خریداران ۳۷ درصد از آمریکا، ۳۸ درصد از اروپا، خاورمیانه و آفریقا و ۲۶ درصد از منطقه پاسیفیک و شرق دور بودند.
در این حراجی بالاترین رقم مربوط به اثری از روی لیختنشتاین بود که به مبلغ ۴۶.۲ میلیون دلار فروخته شد. برای این اثر رقمی حدود ۳۰ میلیون دلار پیش بینی شده بود و رقم پایه با پیشنهاد ۲۰ میلیون دلاری شروع شد.