سرهنگ موذن مدير ارتباطات و اطلاع رساني سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران در حاشيه اولين هم انديشي مؤسسات فرهنگي تبليغي و دفاع مقدس در يك گفتگوي اختصاصي با گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر به بيان ديدگاهها و نقطه نطرات خويش پرداخت .
سرهنگ مؤذن در مورد فعاليتهاي فرهنگي تبليغي سازمان عقيدتي سياسي ارتش گفت :" سازمان عقيدتي سياسي دربخش روابط عمومي وظايفي دارد كه دو بخش مجزا تقسيم مي شود ، 1- مسؤليت تبليغ فعاليتهاي ارتش در خارج از سيستم ارتش و2- تبليغات در راستاي وظايف سازمان عقيدتي سياسي در داخل مجموعه ارتش كه هدفش كاركنان و خانواده هاي آنها و همچنين سربازان است و به عهده معاونت فرهنگي سازمان است. عملكرد ما در جامعه براي آگاهي مردم از خدمات و برنامه هاي ارتش فعاليتهاي راديويي ، تلويزيوني و خبري و همچنين فعاليتهاي تبليغاتي را شامل مي شود كه بر عهده معاونت روابط عمومي ارتش است . "
مدير ارتباطات و اطلاع رساني سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران در مورد نياز به فرهنگ سازي در زمينه تبليغ افزود :" آن موضوعي كه از آن تا حدي غفلت شده و امروزهم اينجا مورد توجه است ، بحث فرهنگ سازي در جامعه است كه عموما از طريق همين تبليغات و ابزارهاي محيطي انجام مي شود ، يعني آن بخشي كه مردم همه روزه آن را در مقابل چشمشان مي بينند و روشهايي كه پيامهاي مورد نظر صاحبان تبليغات را به مردم منتقل مي كند . اين هم انديشي در حقيقت نوعي هماهنگ سازي و هدف گذاري بين سازمانهاي مختلف چه سازمان هاي نظامي و چه سازمان هاي غير نظامي است تا بتوانند به قول سردار رضايي كه مطلب خوبي را گفتند با اين مضمون كه اين ميراث ارزشمندي را كه از دوران دفاع مقدس و آن روحيات و خصلتها و ويژگيها باقي مانده است ، بايد حفظ كرد ."
وي در مورد تفاوتهاي موجود ميان نسلهاي ديروز و امروز جامعه تأكيد كرد :" نسل جوان ما در دوران دفاع مقدس نبوده ولي ما جواني مان را درآن دوران گذرانده ايم و با تمام حواس خود آن را حس كرده ايم و هرگز آن روزها و ارزش هاي گران قدر خلق شده در آن دوران را فراموش نمي كنيم . اما نسل جديد با اين ارزشها بيگانه هستند يا بهتر بگويم از آن ارزشها اطلاعي ندارند بايد سعي نمود به نوعي اين ارزشها به ايشان منتقل شود. شما مي بينيد كه در زمينه فرهنگي كشورهاي غربي تا گستره همه جهان نفوذ كردند و ارزشهايشان را به انواع روشها و ابزارها به همه جا نفوذ مي دهند . از يك طراحي ساده روي لباس گرفته تا تبليغات تلويزيوني و تبليغ در نشريات براي تبليغ كالاهايشان و يا تبليغ روشها و منشهايشان كه بعضا ممكن است مثبت باشد و يا بعضا با فرهنگ ما همخواني نداشته باشد . اما ما ميراث ارزشمندي داريم . بخشي از اين ميراث ديني و فرهنگي است يعني همان ارزشهاي اسلامي و ملي و بخش ديگري از اين ميراث ، فرهنگ انقلابي ماست كه فرهنگ دفاع مقدس جزيي از آن به شمار مي رود و ما بايد در انتقال آن به نسل جديد تمام تلاشمان راانجام دهيم و اين فرهنگ مي تواند جامعه ما رامقتدر نگاه دارد. "
سرهنگ مؤذن با اشاره به كاستي هاي نهادهاي فرهنگي در زمينه سازي فرهنگي گفت :" فرهنگ دفاع مقدس و ارزشهاي متعالي آن يك ميراث براي ملت ماست . اما متأسفانه پس از15 سال كه از جنگ مي گذرد اين قضيه هنوز مورد بي مهري ارگانها و نهادهاي فرهنگي و تبليغي جامعه است . در مقطعي نيز متوليان اين عرصه احساس كردند چون خودشان در آن روزگار بوده اند و خودشان تحت تاثير آن حال و هوا قرار داشته اند ، پس اين ارزشها مي تواند قدرت داشته باشد كه همچنان در ميان بقيه قشرها و نسلهاي بعدي نفوذ داشته باشد ؛ اما خوب شرايط عوض شده و اين انرژي و خاطرات و ارزشها را بايد نوعي به نسل جديد و جامعه منتقل كنيم وهمچنين بتوانيم به پشتوانه آن ارزشها يك مملكت مقاوم و مقتدري داشته باشيم ."
مدير ارتباطات و اطلاع رساني سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران در مورد سازمانهايي كه بايد از اين طرح حمايت كنند اظهار داشت :" به نظر من يك مشكلي كه وجود داشته اين است كه نهادهاي فرهنگي كشوركه در اين زمينه مسوليت داشته اند ، آن چنان كه بايد و شايد به اين قضيه توجه نكرده اند . حالا من نمي خواهم از نهاد خاصي ياد كنم ، اما صداوسيما كه گسترده ترين نهاد فرهنگي تبليغي كشور است، مدارس آموزش و پرورش ، سازمانهاي دولتي ، شهرداري ها و فرهنگسراها كه مي توانستند در تبيين و تثبيت اين فرهنگ تلاشهاي مؤثري داشته باشند . حالا بنياد حفظ آثار و نشر ارشهاي دفاع مقدس وارد اين قضيه شده است كه البته حركت درستي است .خوب بنياد حفظ آثار بخشي از نيروهاي مسلح است كه دغدغه كار فرهنگي در زمينه دفاع مقدس دارد هرچند نيروهاي مسلح و چه بسا كساني كه در اين زمينه قدم گذاشته اند وظيفه شان اين نيست كه بيايند فرهنگ سازي كنند اما وقتي مي بينند از اين قضيه غفلت شده وظيفه خود مي دانند اين مسأله را پي گيري كنند . "
وي در مورد آغاز اين حركت و بانيان اين برنامه گفت : " امروز بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس به عنوان متولي حفظ آثار و گسترش ارزشهاي دفاع مقدس در اين قضيه قدم برداشته و به نظر من اقدام لازم و به جايي هم هست ، اميدوارم كه در همين حد هم محدود باقي نماند. اين كار بسيار بزرگي است كه محوريت آن به بنياد حفظ آثارو نشر ارزشهاي دفاع مقدس شده اما بايد كليه سازمانهاي دولتي و نيز غير دولتي مانند موسسات تبليغي و فرهنگي كه خوشبختانه آن طوري كه آمارگيري شده بخش عمده شان نيز بچه هاي جبهه و جنگ هستند كه احساس نياز كنند و حول اين محور جمع شوند و ان شاء الله با يك سازماندهي درست به اهدافي كه مورد نياز است برسند . "
سرهنگ مؤذن در مورد فعاليتهاي فرهنگي تبليغي جاري سازمان عقيدتي سياسي ارتش اعلام كرد :" ما هم به اهميت فرهنگ و فرهنگ سازي پي برديم . دو سه سالي است كه ارتش فعاليت گسترده اي را در زمينه هاي تبليغاتي آغاز كرده است . از جمله فعاليتهاي ما در درون سيستم ارتش ، فعاليتهايي است كه براي مجموعه بزرگ سربازان انجام مي گيرد . بخش عمده اي از جوانهاي كشور در سيستم نيروهاي مسلح و ارتش با نام سرباز حضور دارند . در حال حاضر نيز در تدارك اجراي همايش بزرگداشت منزلت سرباز هستيم كه در چند ماه آينده و همزمان با روز ارتش برگزار خواهد شد . در اين برنامه ضمن انتخاب سربازان نمونه ، يك كار فرهنگي انجام مي شود و به نوعي تلاش مي شود آن برداشتهاي غلطي كه چه در جامعه و چه در بين خود جوانان و چه در بين نيروهاي مسلح پيرامون موضوع سربازي وجود دارد ، زدوده شود و همه برويم به سمتي كه اين جوانها از اين گذرگاه كه عبور مي كنند تحت تأثير كار فرهنگي آماده شوند براي آينده كشور موثرتر و مفيدتر باشند . "