دکتر محمد نقی ایمانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود : چنانچه قرار باشد نمره امتحانات یکسان (نهایی) دوره متوسطه دانش آموزان دربهترین مناطق آموزشی و کم امکانات ترین مدرسه کشور نقش مشابهی در پذیرش آنان به عنوان دانشجو ایفا کند ، عدالت آموزشی کشور زیر سوال خواهد رفت .
وی تصریح کرد : در بسیاری از مدارس کشور معلمانی با سابقه تدریس بالا ، تحصیلات عالیه و با استفاده از ابزارهای آموزشی به بهترین شکل ممکن تدریس می کنند .
ایمانی ادامه داد : این در حالیست که معلمانی درست با عکس شرایط ذکرشده در دور افتاده ترین مدارس درس می دهند ، پس به طور قطع نمی توان از این دو گروه معلم انتظار داشته باشیم تا دانش آموزانی با یک سطح سواد تحویل جامعه دهند .
وی خاطرنشان ساخت : هنوز برای دانش آموزان عشایری مبنای نمره دهی خاصی وجود ندارد و ناهماهنگی های این چنینی در برنامه های آموزش وپرورش موجب می شود در نهایت دانش آموزان آسیب ببینند.
این متخصص مدیریت آموزشی اضافه کرد : مدارس کشورمان دارای درجه بندی نیستند بنابراین برای شناسایی دانش آموزان استانداردهای خاصی وجود ندارد .
ایمانی یاد آور شد : با درجه بندی مدارس می توان عدالت آموزشی به وجود آورد چون به این ترتیب افراد مناطق هم درجه با هم سنجیده می شوند و حقی ازآنان ضابع نمی شود .
وی تاکید کرد : وزارت آموزش وپرورش در این باره اقداماتی آزمایشی انجام داده و امید می رود درجه بندی مدارس نیز مانند دانشگاه ها شکلی جدی تر به خود بگیرد .
استادیار مدیریت آموزشی ، میزان تحصیلات ، سابقه تدریس ، فن بیان معلمان و... را برخی از شاخص های درجه بندی مدارس عنوان کرد .