محمد حسن کامیابی مسک در گفتوگو با خبرنگارمهر اظهارکرد: از ابتدای سال ۹۹ تا ابتدای مردادماه (چهارماه نخست سال) در خراسانجنوبی ۸۰ هزار متر مربع فرش دستباف تولید شده است که ارزش تقریبی آن ۷۰ میلیارد تومان بوده است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی بیانکرد: تولید فرش دستباف در اکثر شهرهای خراسانجنوبی رواج دارد و نمیتوان شهر خاصی را به عنوان قطب تولید فرش در استان نام برد ولی در مجموع بیرجند و درمیان بیشترین میزان تولید فرش را دارند.
علت مشابهت طرح و نقشه فرشهای ایرانی با کشورهای هند و پاکستان
کامیابی مسک در زمینه مشابهتهای طرح و شیوه بافت فرشهای خراسانی و ایرانی با طرح فرشهای هند و پاکستان گفت: از گذشته های بسیار دور به عنوان مثال از زمان گورکانی استادکاران فرش ایرانی برای آموزشدهی به هند میرفتند.
وی ادامه داد: این روند تاریخی باعث شده که امروز حدود ۶۰ درصد از نقشهها و شیوه بافت فرشهای هند و پاکستان با فرشهای ایرانی مشابهت داشته باشد و موضوع غیر معمول یا چیزی که برخی به عنوان دزدیدن نقشههای اصیل ایران عنوان میکنند، نیست.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی گفت: ما آماری از صادرات فرش دستباف خراسانجنوبی در سال جاری نداریم که یک علت عمده آن پایین بودن آمار آن است.
کامیابی مسک با اشاره به اینکه تحریمها، پیمانسپاری و بازگشت ارز و موضوعات دیگر بر سر راه تاجران فرش خراسانجنوبی موانع جدی ایجاد کرده است، اظهارکرد: وقتی بخش زیادی از مردم منطقه ما معیشت و زندگیشان از طریق بافت فرش میگذرد باید در روند تجارت و بازگشت ارز حاصل از آن تدابیری ویژهتر و سهلگیرانهتری در نظر گرفت.
بازارهای صادراتی جدیدی برای فرش دستباف بیابیم
وی افزود: از طرف دیگر در عرصه تجارت فرش دستباف خراسانجنوبی نباید تنها به بازارهای سنتی صادراتی چون آلمان و انگلیس و فرانسه تکیه کنیم چون به واسطه تحریمها ارتباط تجاری و بازرگانی با آنان مقداری مشکل شده است و باید بازارهای هدف صادراتی جدی را بیابیم.
رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسانجنوبی با اشاره به اینکه کشورهای آسیای شرقی و روسیه بازارهای هدف مناسبی برای فرش دستباف ایران و خراسانجنوبی هستند، گفت: امروزه فرش دستباف ما گرانتر از کشورهای رقیب تولید میشود که این موضوع نیز بر بازارهای صادراتی تأثیرگذار است.
کامیابی مسک اظهارکرد: قبل از تحریمها حدود یک چهارم فرش منطقه ما به آمریکا صادر میشد که این موضوع نشان دهنده کاهش کاهش یک چهارمی صادرات فرش خراسانجنوبی بعد از تحریمها است.
وی یادآور شد: در زمینه حل مشکل بافندگان فرش دستباف خراسانجنوبی نیز اتفاق خاصی نیفتاده است و هنوز تنها هشت درصد از بافندگان استان بیمه هستند.