به گزارش خبرگزاری مهر دکتر افروز رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه تهران که روز گذشته در همایش بین المللی کاهش مجازات زندان سخنرانی میکرد گفت: باید باور کرد که می توان مجازاتی غیر از زندان برای مجرم در نظر گرفت و این باور باید به شاکی و قاضی نیز سرایت کند.
رئیس میزگرد تخصصی علوم بهداشتی و تربیتی، محورهای اساسی در کاهش مجازات زندان را تشریح کرد و گفت: پیشگیری مهمترین رکن است، خصوصا اگر این پیشگیری در خصوص کودکان و نوجوانان باشد و در این زمینه باید به الگوی اصلی کودکانمان که همانا معلمان آنان است توجه داشت، زیرا آموزش و پرورش پل انتقال ارزش ها به خانواده هاست و کشورهایی موفق به این پیشگیری می شوند که در استخدام معلمین، سالم ترین، فعال ترین و محبوب ترین افراد را انتخاب کنند.
وی دومین رکن کاهش این نوع مجازات را پیشگیری از ارتکاب مجدد جرم دانست و با اشاره به آمار مجرمینی که تحت خدمات بهداشت روانی قرار می گیرند افزود: 38 درصد افراد مجرم مجددا به ارتکاب جرم اقدام می کنند ولی این آمار در بین افراد تحت خدمات تنها دو درصد است.
رئیس شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی بهداشت و درمان و اصلاح رفتار زندانیان تصریح کرد: دانش افزایی تخصصی قضات در برخورد با محرمین بسیار حائز اهمیت است چرا که وقتی قاضی بداند چه کسی با چه ویژگی ای چگونه متنبه می شود قطعا کمتر به اعمال مجازات حبس خواهد پرداخت.
دکتر افزوز افزود: عزت نفس و ارزش قایل شدن انسان برای شخصیت خویش، مهمترین عامل در کاهش بزه می باشد.
وی اظهار داشت: ناامنی روانی، خلاء امنیتی ، شکست شخصیتی و عواملی از این دست باعث فروپاشی شخصیت بزهکار و عدم اصلاح اوست و درمان روان او پایه اصلی کاهش جرایم است.