محمدفرید سپری در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: استان کردستان یکی از استانهای فعال در حوزه کشاورزی است که در این زمینه حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و بر اساس شاخصهای مختلف یکی از ظرفیتهای مهم استان کردستان در راستای توسعه هر چه بیشتر و همچنین افزایش نقش آن در اقتصاد ملی، توسعه بخش کشاورزی است.
وی افزود: استان کردستان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی رتبههای برتر کشور را دارد که از این محصولات میتوان به رتبه اول کشوری در تولید توتفرنگی، رتبه دوم در تولید گندم، رتبه اول غرب و شمال غرب کشور در تولید گوشت، رتبه چهارم در تولید سیبزمینی و رتبه دوم کشور در تولید انگور دیم اشاره کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: کردستان با تولید سالانه بیش از ۴۸ هزار تن انگور دیم از لحاظ سطح و تولید، بعد از استان فارس در جایگاه دوم کشوری قرار دارد و از لحاظ انگور آبی نیز در این شاخص در جایگاه ۱۵ کشوری قرار دارد که بخش زیادی از آن را انگور سیاه تشکیل داده است.
سپری با بیان اینکه چند سالی است که با نزدیک شدن به زمان برداشت انگور، دلهره کشاورزان کردستانی هم شروع میشود، یادآور شد: امسال خرید توافقی انگور سیاه در دستور کار قرار گرفته تا خیال ۱۳ هزار باغدار که از کشت و تولید انگور روزگار میگذرانند، راحت باشد.
وی با بیان اینکه سال گذشته دو هزار تن انگور سیاه از کشاورزان این محصول در استان کردستان خریداری شده است، بیان کرد: به دلیل نبود کارخانه صنایع تبدیلی در استان کردستان این محصولات تحویل کارخانههای استان سمنان شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال نیز تاکنون ۵۰ تن انگور سیاه خریداری شده است که پیش بینی میشود تا پایان فصل برداشت، خرید این محصول باارزش، به دو هزار و ۵۰۰ تا سه هزار تن برسد.