به گزارش خبرنگار مهر، یدالله موحد پیش از ظهر چهارشنبه در جلسه حفظ حقوق بیتالمال بیان داشت: بسیاری از بنگاهداران اطلاعات کاملی در خصوص مرز اراضی دولتی و خصوصی در نقاط مختلف شهرها و به خصوص حاشیه شهرها دارند.
وی افزود: بنگاهداران اگر بدانند زمینهایی که خرید و فروش میکنند دولتی هستند و به دلالی یا واسطهگری بپردازند به جرم معاونت در انتقال مال به غیر که جرم سنگینی است تحت تعقیب قضائی قرار میگیرند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان در خصوص ساماندهی شهرک صنعتی گفت: در تعامل با استانداری و توسط معاونت اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادستان کار سامان دهی این شهرک در حال پیگیری است.
لزوم پی گیری ساماندهی مناطق حاشیه نشین کرمان
موحد تصریح کرد: اقدامات در خصوص ساماندهی بخشی از حاشیه شهر کرمان باید به صورتی پیگیری شود تا به صورت طرحی جامع در سطح کشوری مطرح شود و امکان تعمیم آن به سایر نقاط حاشیهای نیز به وجود آید.
وی از همت مسئولان اجرایی در امر ساماندهی شهرک صنعتی تقدیر کرد و افزود: گام اول در ساماندهی شهرک صنعتی مشخص کردن اراضی دولتی و خصوصی در این شهرک است که باید سند دار شوند و طرح کاداستر در آنها اجرایی شود.
موحد یادآور شد: کورههای آهک پزی موجود در شهرک صنعتی برای سلامت عمومی تهدیدی جدی محسوب میشود لذا ساماندهی و انتقال آنها باید به صورت جدی در دستور کار باشد.
وی گفت: نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد در خصوص احداث مسکن محرومان اعلام آمادگی کردهاند که در این راستا باید تضمین مورد نیاز از سوی شهرداری و سایر نهادهای مربوطه برای این امر تأمین شود.
موحد ابراز داشت: طبق بررسیهای صورت گرفته در شهرک صنعتی کرمان هشت هزار نفر جمعیت دارد که بخشی از جمعیت این شهرک در محدوده قانونی و بخشی خارج از محدوده قانونی ساکن هستند.
وی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان خیری در راستای توانمند سازی مردم ساکن در حاشیه شهر کرمان آمادگی کرده است.
موحد گفت: لازم است از تصرف اراضی شهرک صنعتی جلوگیری شود به همین منظور دادستان کرمان با همکاری راه و شهرسازی شهرداری منابع طبیعی و سایر نهادهای ذیربط باید از ایجاد هر گونه آثار تصرف و ایجاد بناهایی که آثار تصرف غیرقانونی دارند و به عنوان بنا مطرح میشوند جلوگیری کرده و دستگاه قضائی به عنوان جرم مشهود با آنها برخورد کند.
وی بیان کرد: قسمتی از بناهایی که در شهرک صنعتی وجود دارد تنهایی ایجاد آثار تصرف است نمیتوان به آن بنا گفت چون بسیاری از آنها به صورت خشکه چینی و یا با کمترین مصالح و به صورت کاملاً غیر ایمنی احداث شدهاند.
موحد یادآور شد: کار ساماندهی حاشیه شهر باید بر اساس زمانبندی مناسب و قابل ارزیابی انجام شود تا در انتهای سال گزارش کامل از روند اقدامات انجام شده بتوانیم ارائه کنیم.
رسیدگی به پروندههای رفع تصرف اراضی دولتی سرعت گرفته است
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: هم اکنون فرآیند رفع تصرف از اراضی دولتی کوتاه شده و این پروندهها به صورت مستقیم به دادگاه ارسال میشود و دادگاه حکم صادر میکند ضمن اینکه شعبه ویژه رسیدگی به پرونده حوزه تصرف رازی دولتی در دادسرای کرمان فعال شده تا در راستای روند رسیدگی به این پروندهها سرعت بیشتری ایجاد شود.
موحد تصریح کرد: صیانت از حقوق بیت المال وظیفه ما است ضمن اینکه زمین خواری از جرایم مشهود به حساب میآید و ضابطان قضائی میتوانند در برخورد با این جرایم برخورد کرده و اقدام به بازداشت متهم کنند.
وی در بخشی از سخنان خود از اقداماتی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و همچنین اداره کل منابع طبیعی در رفع تصرف اراضی چشمه گز و کوهپایه انجام دادند تقدیر کرد.
در این جلسه سید مهدی قویدل معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بیان داشت: پایگاه پیشگیری و انسجام بخشی در شهرک صنعتی فعال شده که این پایگاه به منظور ساماندهی شهرک و نیز تعامل با سازمانهای مردم نهاد فعال شده که در این راستا بانک اطلاعاتی مناسبی تدوین شده است.
وی افزود: کار صدور شناسنامه برای افراد این منطقه در حال انجام است ضمن اینکه اخطاریههایی برای انتقال کورههای آجر پزی از شهرک صنعتی توسط شهرداری کرمان صادر شده است.