دکتر علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مقرر شده است وزارتخانه های علوم، بهداشت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی یک نرم افزار کامل برای تعیین سرانه دانشجویی طراحی کنند. این نرم افزار پس از تهیه برای تمامی دانشگاه ها اعم از سراسری، آزاد، دولتی و غیر دولتی کاربرد دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس این مدل می توان مدل شهریه را نیز برای دانشگاه ها نیمه دولتی و غیردولتی طراحی کرد گفت: با استفاده از این مدل می توان میزان شهریه پرداختی دانشجو در دانشگاه های پیام نور و غیرانتفاعی را برآورد و مشخص کرد که چه میزان از هزینه های دانشگاه را دولت و چه میزان را خود دانشجو باید پرداخت کند.
رئیس کمیسیون آموزش افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نیز برای دریافت شهریه از دانشجو از همین مدل تبعیت می کند و بر اساس مدل سرانه دانشجویی که تمامی شاخص های کیفی و کمی را در نظر می گیرد، شهریه دانشجویان را در نقاط مختلف کشور برآورد و دریافت می کند.
وی اظهار داشت: مدلی که سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای سرانه دانشجویی ارائه کرده بود، یک مدل کلی بود و به صورت مشخص تفاوت دانشگاه به دانشگاه را برآورد نمی کرد. درحالی که ما به مدلی نیاز داریم که بین دانشگاه های مختلف متفاوت باشد و دانشگاه ها را از یکدیگر تفکیک کند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه برای تعیین هزینه ها باید مشخص شود که هزینه آموزشی، فرهنگی و ... برای دانشجوی هر دانشگاه چقدر است.
عباسپور گفت: همچنین دراین مدل سرانه دانشجویی در برخی موارد بیشتر از اعتباری که دولت به دانشگاه پرداخت می کرد برآورد می شد و مجددا محاسباتی صورت می گرفت تا سرانه با اعتبار دولت یکسان شود.
وی اضافه کرد: در حالی که مدل سرانه دانشجویی باید به طور منطقی طراحی شود و در صورتی که از اعتبارات دولتی بیشتر شد باید دانشگاه از طرق دیگر مانند ارتباط با بخش خصوصی و ... این مابه تفاوت را به دست آورد.