خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و هنر : پروژه تولید فیلم‌های خدمات و کارآمدی نظام که طرح آن سال 83 ارائه شد و در مرحله بررسی فیلمنامه و تعیین کارگردان و تهیه‌کننده قرار گرفت، هنوز به سرانجام نرسیده است

به گزارش خبرنگار مهر، دوم مرداد سال 85 گزارش "پروژه تولید فیلم‌های خدمات و کارآمدی نظام متوقف شده است" در مهر منتشر شد که مورد اعتراض مدیران سیمافیلم قرار گرفت و جوابیه ای هشتم همان ماه برای خبرگزاری ارسال شد با این عنوان که پروژه متوقف نشده و همچنان به کار ادامه می دهد. اما مروری بر اتفاقاتی که از سال 83 تا امروز افتاده، نشان می دهد اصل این پروژه را باید در آرشیوها جستجو کرد!

در پروژه تولید فیلم های خدمات و کارآمدی نظام قرار بود فعالیت های دولت هشتم مورد ارزیابی قرار بگیرد و ابوالقاسم طالبی نیز به عنوان مجری طرح معرفی شد. حتی قرار بود این فیلم ها از ابتدای سال 84 از تلویزیون پخش شود. اما مدیریت پروژه پس از مدتی به محمدحسین صوفی سپرده شد.

با تعیین مدیریت جدید، این پروژه به فیلم‌های تلویزیونی خدمات و کارآمدی نظام تغییر کرد و قرار شد نکات برجسته تمامی دولت های جمهوری اسلامی به صورت آثار داستانی ارائه شود. توجه به کیفیت و جذابیت آثار به عنوان اولویت مطرح شد. صوفی اقدام به تشکیل اتاق فکر و بخش بررسی طرح ها و فیلمنامه ها کرد. 22 گروه تولید معرفی شد که علیرضا اسحاقی، حسن علیمردانی، محسن علی اکبری، سیداحمد میرعلایی، سعید سهیلی، فرهاد توحیدی و سیدسعید رحمانی تعدادی از افراد گروه تولید بودند.

پس از مدتی شرایط سازماندهی این پروژه تغییر کرد و مدیریت آن بر عهده سیمافیلم قرار گرفت. با این شرایط عزیزیان سروش همچنان سرپرست پروژه باقی ماند، اما نحوه بررسی فیلمنامه ها و تعیین افراد صاحب صلاحیت برای معرفی تهیه کننده و کارگردان برگزیده تغییر کرد و روند پیشرفت این پروژه به شکل چشمگیری کاهش یافت. طوری که انگار اتفاقی نمی افتد!

سال گذشته این شرایط در گزارش خبرگزاری مهر انعکاس پیدا کرد که با واکنش سیمافیلم مواجه شد. در جوابیه سیمافیلم بر این مسئله تاکید شده بود که تولید این پروژه همچنان در حال انجام است و جلسات شورای طرح و برنامه با حضور دکتر منصور براهیمی، محمدابراهیم سلطانی فر، محمود خوشنویس، علیرضا اسحاقی و کارگاه فیلمنامه نویسی با حضور دکتر منصور براهیمی، سیدمجید امامی، عبدالحسن برزیده و محمدابراهیم سلطانی فر به صورت مستمر و منظم برگزار می شود.

این مطالب در حالی گفته شده بود که برزیده به تازگی اعلام کرده پس از تغییر مدیریت پروژه و ادامه فعالیت آن به وسیله مدیران سیمافیلم وی از کمیته بررسی فیلمنامه ها خارج شده و همکاری خود را با آنها ادامه نداده است. علیرضا اسحاقی نیز در همان زمان با گله از اینکه در خصوص مدیریت مالی پروژه به اندازه کافی دقت صورت نگرفته از کندی چشمگیر در فراهم آوردن زمینه های تولید خبر داد.

با همه این اقدام ها و فعالیت ها، فیلم های "تله روباه" به نویسندگی و کارگردانی علیرضا اسحاقی و "مدار 121" به نویسندگی و کارگردانی فیاض موسوی تنها آثاری هستند که در قالب همین پروژه به سرانجام رسیده اند. در گزارش سیمافیلم آمده بود فیلم های "به خاطر سوگند" و "کاوش" تولید شده اند و فیلمنامه های "هانیه" و "پرنده شاهین" آماده تولید هستند. البته پس از گذشت نزدیک به یک سال هنوز از ساخت این فیلم ها نیز خبری نیست!

البته تلاش خبرنگار مهر برای گرفتن پاسخ جدید از مدیران و دست اندرکاران این پروژه و برقراری ارتباط با مدیر یا معاون یا حتی مدیر روابط عمومی سیمافیلم بی نتیجه ماند. مسئله ای که سال گذشته نیز در جوابیه سیمافیلم روی گرفتن جواب از روابط عمومی تاکید شده بود.

نکته اصلی و اساسی که از بیان این مطالب می توان به آن اشاره کرد، فقر برنامه ریزی و سیاستگذاری کلان و طولانی مدت در بخش هایی است که برای تولید فیلم تلاش می کنند. به این خاطر که یک پروژه برای بیان فعالیت های برجسته نظام مطرح می شود در خصوص بودجه و سازماندهی آن نیز کارهایی صورت می گیرد، اما در آخر به اندازه ای دست به دست می شود که به سرانجام نمی رسد.

مسئله مهم دیگر اینکه، با وجود صرف وقت و هزینه هیچکس به طور جدی پیگیر نتیجه و سرانجام این پروژه نیست. چون زمانی که تعدادی از فعالان بخش های فیلمسازی دعوت به همکاری شدند، آنها برای نگارش فیلمنامه ای مناسب و حتی ساخت اثری قابل توجه وقت و انرژی صرف کرده اند و به گفته برزیده حتی فیلمنامه های خوبی نیز نوشته شده، اما پس از گذشت نزدیک به سه سال نتیجه فعالیت چندان چشمگیر نیست.